Hangouts gebruiken met een schermlezer

Op een computer is Hangouts geordend met kopteksten en herkenningspunten, die navigatie met een schermlezer vergemakkelijken. Hier volgen enkele tips om het beste uit Hangouts te halen.

Schermlezers die het beste werken met Hangouts

Computer

• Op Windows: gebruik JAWS of NVDA
  • Op Mac: gebruik VoiceOver
  • Op Chromebook of Linux: gebruik ChromeVox

Mobiel

• Op Android: gebruik TalkBack
  • Op iPhone of iPad: gebruik VoiceOver

VoiceOver gebruiken op een Mac

Gebruik de volgende instellingen zodat je via navigatie met de Tab-toets door alle berichten in Hangouts kunt bladeren:

1. Open Systeemvoorkeuren op je Mac-computer.
  2. Klik op Toetsenbord.
  3. Open het tabblad Toetscombinaties.
  4. Selecteer 'Alle regelaars' onder 'Uitgebreide toetsenbordfuncties'.
  5. Open je browser.
    • Chrome: Klik op Meer Meer. Klik op Instellingen. Klik onderaan op Geavanceerd. In het gedeelte Vormgeving schakel je Als je op een webpagina op Tab drukt, worden links en velden in formulieren gemarkeerd in.
    • Safari: Selecteer Safari en dan Voorkeuren en dan Geavanceerd. Vink naast 'Toegankelijkheid' het selectievakje 'Tab-toets markeert elk onderdeel op webpagina' aan.

ChromeVox gebruiken op Linux

ChromeVox is een browserextensie, dus deze werkt niet met de Chrome-extensie voor Hangouts. Als je ChromeVox wilt gebruiken, ga je naar Hangouts in je browser op hangouts.google.com, in Gmail, in Inbox of in Google+.