Hangoutsin käyttäminen näytönlukuohjelman kanssa

Tietokoneella Hangouts on järjestetty otsikoiden ja maamerkkien alle, jotta ohjelmassa olisi helpompi liikkua näytönlukuohjelman kanssa. Annamme vinkkejä parhaan käyttökokemuksen varmistamiseksi.

Hangoutsin kanssa parhaiten toimivat näytönlukuohjelmat

Tietokone

• Windows: JAWS tai NVDA
  • Mac: VoiceOver
  • Chromebook tai Linux: ChromeVox

Mobiili

• Android: TalkBack
  • iPhone tai iPad: VoiceOver

VoiceOver-ohjelman käyttäminen Macissa

Käytä seuraavia asetuksia, jotta sarkaimella voi liikkua kaikissa Hangouts-viesteissä:

1. Avaa Mac-tietokoneella Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Näppäimistö.
  3. Avaa Oikotiet-välilehti.
  4. Valitse Näppäimistön koko käyttö ‑kohdassa Kaikki säätimet.
  5. Avaa selain.
    • Chrome: Valitse Lisää Lisää. Valitse Asetukset. Valitse alareunasta Lisäasetukset. Ota Ulkoasu-osiossa käyttöön asetus Sarkaimen painaminen verkkosivulla korostaa linkit ja muotokentät.
    • Safari: Valitse Safari ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset. Valitse Käytettävyys-kohdassa ruutu Korosta kaikki kohteet verkkosivulla painamalla sarkainta.

ChromeVoxin käyttäminen Linuxissa

ChromeVox on selainlaajennus, joten se ei toimi Hangoutsin Chrome-laajennuksen kanssa. Voit käyttää ChromeVoxia menemällä Hangoutsiin selaimellasi osoitteessa hangouts.google.com, Gmailissa, Inboxissa tai Google+:ssa.