Åtgärda problem med Hangouts

Om det inte går att skicka ett meddelande, eller om det inte går att installera Hangouts-pluginprogrammet, kan problemet gå att åtgärda. Välj ditt problem nedan:

Det går inte att skicka ett meddelande med telefonen

Om du inte kan skicka meddelanden kan det hända att du har problem med internetuppkopplingen. Testa de här stegen:

1. Kontrollera mobildata: Kontrollera att data är aktiverat och att du har en stark signal.
  2. Kontrollera Wi-Fi-signalen: Om signalen inte fungerar stänger du av Wi-Fi och slår sedan på det igen.
  3. Logga ut ur Hangouts-appen och logga sedan in igen: Läs mer om hur du loggar ut.

Det går inte att skicka ett meddelande från datorn

Om det är problem med servern visas kanske den röda felindikatorn Red error icon. Om du ser detta fel skickar du meddelandet igen. Om problemet kvarstår efter några minuter skickar du meddelandet en gång till.

Vad innebär det här felet?

• Meddelandet kanske inte lagras i din meddelandehistorik.
  • Meddelandet kanske inte visas på andra enheter.
  • En kontakt som inte är online kanske inte får meddelandet när han eller hon loggar in igen.

Felet Försöker återansluta

Datorn försöker ansluta till servern och du får dina meddelanden när du ansluts till Hangouts igen.

Åtgärda felet

Kontrollera att du är ansluten till internet och att följande domäner inte har blockerats av nätverksadministratören:

• *.client-channel.google.com
  • clients4.google.com

Det går inte att installera Hangouts-pluginprogrammet

Om du har problem med att installera Hangouts-pluginprogrammet, eller om du får ett meddelande som ber dig att installera om det, kontrollerar du att inställningarna är korrekta.

Om du använder Chrome behöver du inget pluginprogram. Du behöver bara pluginprogrammet om du använder Firefox, Safari, Internet Explorer eller någon annan webbläsare.

1. Ladda ned och installera Hangouts-pluginprogrammet igen.
  2. Kontrollera att pluginprogrammet är aktiverat.
    • Firefox: För närvarande finns det vissa versioner av Firefox som inte kan användas för videosamtal. Om du vill fortsätta att använda videosamtal laddar du ned Firefox ESR. Läs mer om varför du måste ladda ned Firefox ESR.  Om du vill aktivera pluginprogrammet klickar du på Meny och sedan Tillägg och sedan Insticksmoduler. Hitta Hangouts-pluginprogrammet (Google Talk-plugin eller Videorenderare för Google Talk-plugin).
    • Safari: Klicka på Inställningar och sedan Säkerhet och sedan Insticksfilsinställningar. Hitta Hangouts-pluginprogrammet (Google Talk-plugin eller Videorenderare för Google Talk-plugin). Kontrollera att pluginprogrammet är tillåtet.
    • Internet Explorer: Klicka på Verktyg och sedan Hantera tillägg. Klicka på Alla tillägg under Visa. Hitta Hangouts-pluginprogrammet (Google Talk-plugin eller Videorenderare för Google Talk-plugin). Kontrollera att pluginprogrammet är aktiverat.
  3. Om du använder Internet Explorer måste du ha 32-bitarsversionen (inte 64-bitarsversionen).
  4. Om du använder Windows 8, växla till skrivbordsläge för att tillåta pluginprogrammet.
  5. Kontrollera webbläsarens tillägg. Stäng av alla som tillämpar Klicka och kör.

Om problemen kvarstår testar du följande:

1. Uppdatera sidan i webbläsaren.
  2. Stäng eller avsluta webbläsaren och öppna den igen.
  3. Starta om datorn.
  4. Avinstallera Hangouts-pluginprogrammet och ladda sedan ned och installera om Hangouts-pluginprogrammet igen.
  5. Testa att använda webbläsaren Chrome, som inte kräver pluginprogrammet. Läs mer om Chrome.

Så här skyddas information i Hangouts

När du skickar ett meddelande till eller pratar med någon i Hangouts skyddas bland annat följande information:

• Hangouts-konversationer och videosamtal på alla enheter
  • möten via Chromebox för möten

Ljud och video

• Hangouts förbättrar ljud- och bildkvaliteten genom att om möjligt använda en direkt peer to peer-anslutning i stället för att omdirigera via en server.
  • När du ringer ett telefonnummer från Hangouts skyddas ljudet tills det når operatörens nät. Telefonoperatörerna är ansvariga för ljudet inom sitt operatörsnätverk.
Läs mer om hur Hangouts används i skolan och på arbetet.

Få mer hjälp

Om du behöver mer hjälp besöker du Hangouts hjälpforum