Installer den frittstående Google Chat-appen

Gjør det enklere å bruke Google Chat ved å installere den frittstående Google Chat-appen i Chrome-nettleseren. Appen er et progressivt nettprogram (PWA – progressive web app) som oppleves som en integrert app.

Viktig: Det finnes ingen Chrome-utvidelser for Google Chat. Installer den frittstående appen for å få en lignende opplevelse.

Før du begynner

For å installere den frittstående Chat-appen av typen PWA (progressive web app – progressivt nettprogram) må du se til at

• enheten kjører Google Chrome 73 eller nyere.
    • Chrome trenger ikke å være standardnettleser, men den må være åpen for at du skal kunne bruke den frittstående Chat-appen.
  • Du kan installere Chrome-utvidelser og -apper på datamaskiner.

Installer den frittstående appen på datamaskinen din

1. Logg på chat.google.com.
  2. For å installere appen på datamaskinen din, prøv en av disse metodene:
    • Hvis appen ikke allerede er installert, åpnes et forgrunnsvindu der du kan laste ned appen.
      • Tips: Dette forgrunnsvinduet kan dukke opp kort tid etter at du har brukt Google Chat for første gang.
    • Øverst til høyre i Google Chrome, i nettadressefeltet, klikker du på Installer og så Installer.
    • Øverst til høyre i Google Chrome klikker du på Tilpass og kontrollér Google Chrome og så Installer Google Chat.

Tips:

• Hvis du allerede har opprettet en Google Chrome-snarvei til chat.google.com, installeres den frittstående appen automatisk. Du får ikke muligheten til å installere appen manuelt.
  • For å åpne appen fra Google Chrome, skriv inn chrome://apps i adressefeltet og klikk på Google Chat.
  • På Chromebook finner du appen i appoversikten .

Åpne den frittstående appen automatisk ved oppstart

Viktig: Denne fremgangsmåten fungerer ikke i Chrome OS.

1. Åpne Chrome på datamaskinen din.
  2. Skriv inn «chrome://apps» i adressefeltet.
  3. Høyreklikk på den frittstående Chat-appen .
  4. Velg Start appen når du logger på.

Avinstaller den frittstående appen på Mac, Windows eller Linux

1. Åpne Chrome på datamaskinen din.
  2. Skriv inn «chrome://apps» i adressefeltet.
  3. Høyreklikk på den frittstående Chat-appen .
  4. Velg Fjern fra Chrome og så Fjern.

Avinstaller den frittstående appen på Chrome OS

1. Åpne appoversikten på datamaskinen.
  2. Søk etter Google Chat i søkefeltet.
  3. Høyreklikk på den frittstående Chat-appen i søkeresultatene.
  4. Klikk på Fjern fra Chrome og så Fjern.