Google Chatin erillissovelluksen asentaminen

Voit käyttää Google Chatia helposti, kun asennat uuden Google Chat ‑erillissovelluksen Chrome-selaimeen. Erillissovellus on progressiivinen verkkosovellus (PWA), joka tarjoaa natiivisovelluskokemuksen.

Tärkeää: Google Chatille ei ole Chrome-laajennusta. Samankaltaisen kokemuksen saat asentamalla erillissovelluksen.

Ennen kuin aloitat

Chat PWA ‑erillissovelluksen asentaminen edellyttää seuraavien ehtojen täyttymistä:

Erillissovelluksen asentaminen tietokoneelle

1. Kirjaudu sisään osoitteessa chat.google.com.
  2. Asenna sovellus tietokoneelle jollakin seuraavista tavoista:
    • Jos sovellusta ei ole vielä asennettu, näyttöön avautuu ponnahdusikkuna, josta voit ladata sovelluksen.
      • Vinkki: Ponnahdusikkuna saattaa avautua hieman sen jälkeen, kun käytät Google Chatia ensimmäisen kerran.
    • Klikkaa Google Chromen oikean yläkulman osoitepalkista Asenna ja sitten Asenna.
    • Klikkaa Google Chromen oikeasta yläkulmasta "Google Chromen muokkaaminen ja hallinta" ja sitten Asenna Google Chat.

Vinkkejä:

• Jos olet jo luonut Google Chrome ‑pikakuvakkeen osoitteeseen chat.google.com, erillissovellus asentuu automaattisesti. Et näe vaihtoehtoa, jolla voisit asentaa sovelluksen manuaalisesti.
  • Avaa sovellus Google Chromesta kirjoittamalla osoitepalkkiin chrome://apps ja klikkaamalla Google Chat.
  • Jos käytät Chromebookia, löydät sovelluksen Käynnistysohjelmasta .

Erillissovelluksen automaattinen avautuminen käynnistyksen yhteydessä

Tärkeää: Nämä ohjeet eivät toimi ChromeOS:ssä.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita osoitepalkkiin chrome://apps.
  3. Klikkaa Chat-erillissovellusta hiiren kakkospainikkeella.
  4. Valitse Käynnistä sovellus kun kirjaudut sisään.

Erillissovelluksen poistaminen Mac-, Windows- tai Linux-laitteelta

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita osoitepalkkiin chrome://apps.
  3. Klikkaa Chat-erillissovellusta hiiren kakkospainikkeella.
  4. Valitse Poista Chromesta ja sitten Poista.

Erillissovelluksen poistaminen ChromeOS:ssä

1. Avaa Käynnistysohjelma tietokoneella.
  2. Kirjoita hakukenttään Google Chat ja tee haku.
  3. Klikkaa hakutuloksista Chat-erillissovellusta hiiren kakkospainikkeella.
  4. Klikkaa Poista Chromesta ja sitten Poista.