De klassieke versie van Hangouts wordt vervangen door Google Chat. Als u Google Chat gebruikt, gaat u naar het Helpcentrum van Google Chat.

Uw status en profielfoto wijzigen

U kunt de foto voor uw Google-account wijzigen en aangepaste statussen instellen in Hangouts.

Delen wat u aan het doen bent

Belangrijk: Als u Google Chat gebruikt en niet de klassieke versie van Hangouts, gaat u naar Meldingen negeren en uw beschikbaarheidsstatus wijzigen in Google Chat.

U kunt uw huidige status delen op elk apparaat waarop u inlogt met hetzelfde Hangouts-account.

1. Ga op uw computer naar Hangouts via hangouts.google.com of via Gmail. Als u de Hangouts-extensie heeft, klikt u op het icoon rechtsboven in uw browser.
  2. Open de instellingen.
    • Op hangouts.google.com: Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
    • In Gmail: Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • In de Hangouts-extensie: Klik op Menu Menu.
  3. Typ in 'Je status delen' een bericht, zoals 'in vergadering' of 'op vakantie'.
  4. Druk op Enter als u klaar bent.
  5. Selecteer onder het vak 'Je status delen' welke details u zichtbaar wilt maken voor andere mensen, waaronder welk apparaat u gebruikt of wanneer u Hangouts voor het laatst heeft gebruikt.

Uw profielfoto wijzigen

Belangrijk: Als u Google Chat gebruikt en niet de klassieke versie van Hangouts, gaat u naar Aan de slag met Google Chat.

Als u de klassieke versie van Hangouts gebruikt, voegt u rechtstreeks een foto toe aan uw Google-account.

Anders:

1. Ga naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail. Als u de Hangouts-extensie heeft, klikt u op het icoon rechtsboven in uw browser.
  2. Open de instellingen.
    • Op hangouts.google.com: Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
    • In Gmail: Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • In de Hangouts-extensie: Klik op Menu Menu.
  3. Klik op de foto linksboven in uw instellingen.
  4. Volg de instructies om de foto toe te voegen of te updaten.
  5. Klik op Instellen als profielfoto.

Opmerking: Hangouts gebruikt de profielfoto van uw Google-account. Wijzigingen in Hangouts worden ook doorgevoerd in uw account.