Google Voice gebruiken met Hangouts

Deze functie is niet beschikbaar voor Voice voor G Suite-accounts die worden beheerd door je werk of school. Meer info

Je kunt gesprekken naar je Google Voice-nummer ontvangen via de klassieke versie van Hangouts op internet, in Gmail en via de Chrome-extensie voor de klassieke versie van Hangouts.

Voor de beste gespreksfunctionaliteit raden we je aan gesprekken te ontvangen via de mobiele Google Voice-app of op voice.google.com.

Belangrijk: Je kunt geen noodoproepen plaatsen via een onbeheerd Google Voice-account of Hangouts.

Voordat je begint

Je hebt het volgende nodig:

Kosten

Bijna alle Google Voice-gesprekken naar de Verenigde Staten en Canada zijn gratis wanneer je belt vanuit landen waar bellen via Hangouts beschikbaar is.

• Vanuit sommige landen is bellen niet mogelijk. Meer informatie
  • Gesprekken naar enkele plaatsen in de Verenigde Staten en Canada kosten 1 (Amerikaanse) dollarcent per minuut of de weergegeven tarieven voor je lokale valuta.

Ringtone inschakelen voor inkomende oproepen in Hangouts

Als je een Google Voice-nummer hebt, kun je oproepen ontvangen in Hangouts. Je kunt ook meer informatie bekijken over bellen met Hangouts.

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Open de instellingen:
    • Op hangouts.google.com: klik op Menu Menu en dan Instellingen.
    • In Gmail: klik bovenaan je Hangouts-lijst op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  3. Vink het selectievakje naast Ringtone bij inkomende telefoonoproepen aan of verwijder het vinkje. Wanneer het selectievakje is aangevinkt, wordt voor oproepen naar je Google Voice-nummer een ringtoneweergegeven in Hangouts op hangouts.google.com, in Gmail en in de Chrome-extensie voor Hangouts.

Sms'jes en voicemails van Google Voice ontvangen in Hangouts

Wanneer je sms'jes en voicemails van Google Voice inschakelt in Hangouts op één apparaat, ontvang je automatisch je berichten in Hangouts op al je apparaten.

Belangrijk: Binnenkort is sms'en alleen beschikbaar in Hangouts als je een Google Voice- of Google Fi-nummer hebt. Meer informatie

Stap 1: Controleer of je met hetzelfde account bent ingelogd bij Google Voice en Hangouts

1. Open je account in Google Voice.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op je profielfoto. Controleer de gebruikersnaam en het e-mailadres voor je account.
  3. Ga naar hangouts.google.com.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op je profielfoto.
  5. Zorg ervoor dat het account hier gelijk is aan het account dat in Google Voice werd weergegeven.
  6. Als ze niet overeenkomen, moet je inloggen bij Hangouts met hetzelfde account als je gebruikt voor Google Voice.

Stap 2: Schakel Google Voice in Hangouts in of uit

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Open de instellingen:
    • Op hangouts.google.com: klik op Menu Menu en dan Instellingen.
    • In Gmail: klik bovenaan je Hangouts-lijst op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  3. Vink in het gedeelte 'Google Voice' het selectievakje Sms-berichten en voicemail ontvangen in Hangouts aan. Verwijder het vinkje uit het selectievakje als je de optie wilt uitschakelen.
Wat er gebeurt wanneer je sms'jes van Google Voice ontvangt in Hangouts
  • Het bericht wordt gemarkeerd als Sms.
  • Het bericht ziet eruit als een Hangouts-gesprek.
  • Onder het bericht wordt de tekst via Google Voice weergegeven.
  • Je berichtengeschiedenis wordt weergegeven in zowel Hangouts als Google Voice.
    Opmerking: Als je nog geen berichtengeschiedenis in Google Voice ziet, wordt er een melding in de app weergegeven zodra de functie beschikbaar is.

• De volgende typen berichten worden niet weergegeven in je Google Voice-geschiedenis:

• Video- of audioberichten

• Groepsberichten waarbij een deelnemer uit de groep is verwijderd

• Als je een Google Voice-bericht verwijdert in Hangouts of Google Voice, wordt het uit beide apps verwijderd.

Wat er gebeurt wanneer je sms'jes en voicemail van Google Voice uitschakelt in Hangouts

• Je kunt berichten alleen lezen en beantwoorden in Google Voice.
  • De berichtengeschiedenis van Google Voice in Hangouts wordt nog steeds weergegeven in Google Voice.
  • Voicemails worden opgeslagen in Google Voice en gemarkeerd als ongelezen.

Google Voice gebruiken in Hangouts

Google Voice-oproepen beantwoorden

• De oproep beantwoorden: Als je de oproep beantwoordt, wordt een Hangout-venster geopend.
  • De oproep negeren: Als je de oproep negeert, verdwijnt deze. De beller ontvangt geen melding dat je de oproep hebt genegeerd.

Sms'jes van Google Voice verzenden in Hangouts

Je kunt geen sms'jes verzenden naar nummers buiten de Verenigde Staten en Canada, maar je kunt sms'jes ontvangen vanuit de hele wereld.

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Klik bovenaan op Toevoegen Toevoegen.
  3. Typ en klik op een naam, telefoonnummer of e-mailadres.
  4. Klik in het gespreksvenster op Sms Sms.
Als je problemen ondervindt bij het verzenden van berichten, wijzig je de instellingen voor uitnodigingen.

Je voicemail van Google Voice controleren in Hangouts

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Ga naar je gesprekkenlijst.
  3. Als je een nieuwe voicemail hebt, is deze gemarkeerd als Voicemail Voicemail.
  4. Open het gesprek en klik op Afspelen Afspelen.