Google Voice gebruiken met Hangouts

Deze functie is niet beschikbaar voor Voice voor Google Workspace-accounts die worden beheerd door uw werk of school. Meer informatie.

Je kunt gesprekken naar je Google Voice-nummer ontvangen via de klassieke versie van Hangouts op internet, in Gmail en via de Chrome-extensie voor de klassieke versie van Hangouts.

Voor de beste gespreksfunctionaliteit raden we je aan gesprekken te ontvangen via de mobiele Google Voice-app of op voice.google.com.

Belangrijk: Je kunt geen noodoproepen plaatsen via een onbeheerd Google Voice-account of Hangouts.

Voordat u begint

U heeft het volgende nodig:

Kosten

Bijna alle Google Voice-oproepen naar de Verenigde Staten en Canada zijn gratis als u belt vanuit landen waar bellen via Hangouts beschikbaar is.

• Vanuit sommige landen is bellen niet mogelijk. Meer informatie
  • Gesprekken naar enkele plaatsen in de Verenigde Staten en Canada kosten 1 (Amerikaanse) dollarcent per minuut of de weergegeven tarieven voor uw lokale valuta.

Beltoon inschakelen voor inkomende oproepen in Hangouts

Als u een Google Voice-nummer heeft, kunt u gesprekken ontvangen in Hangouts. U kunt ook meer informatie bekijken over bellen met Hangouts.

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Open de instellingen:
    • Op hangouts.google.com: Klik op Menu Menuen dan Instellingen.
    • In Gmail: Klik bovenaan de Hangouts-lijst op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Vink het selectievakje naast Beltoon bij inkomende telefoonoproepen aan of verwijder het vinkje. Wanneer het selectievakje is aangevinkt, wordt voor oproepen naar je Google Voice-nummer een beltoon weergegeven in Hangouts op hangouts.google.com, in Gmail en in de Chrome-extensie voor Hangouts.

Sms'jes en voicemails van Google Voice ontvangen in Hangouts

Als u sms'jes en voicemails van Google Voice inschakelt in Hangouts op één apparaat, krijgt u automatisch uw berichten in Hangouts op al uw apparaten.

Stap 1: Controleren of u met hetzelfde account bent ingelogd bij Google Voice en Hangouts

1. Open uw account in Google Voice.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op je profielfoto. Controleer de gebruikersnaam en het e-mailadres van uw account.
  3. Ga naar hangouts.google.com.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op je profielfoto.
  5. Zorg dat uw account hier hetzelfde is als het account dat in Google Voice werd weergegeven.
  6. Als ze niet overeenkomen, moet u inloggen bij Hangouts met hetzelfde account als u gebruikt voor Google Voice.

Stap 2: Google Voice in Hangouts in- of uitschakelen

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Open de instellingen:
    • Op hangouts.google.com: Klik op Menu Menuen dan Instellingen.
    • In Gmail: Klik bovenaan de Hangouts-lijst op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Vink in het gedeelte 'Google Voice' het selectievakje Sms-berichten en voicemail ontvangen in Hangouts aan. Verwijder het vinkje uit het selectievakje als je de optie wilt uitschakelen.
Wat er gebeurt als u sms'jes van Google Voice ontvangt in Hangouts
  • Het bericht wordt gemarkeerd als Sms.
  • Het bericht ziet eruit als een Hangouts-gesprek.
  • Onder het bericht wordt de tekst via Google Voice weergegeven.
  • De berichtengeschiedenis wordt weergegeven in zowel Hangouts als Google Voice.
    Opmerking: Als u de berichtengeschiedenis nog niet ziet in Google Voice, krijgt u een melding in de app zodra deze functie beschikbaar is.

• De volgende typen berichten worden niet weergegeven in uw Google Voice-geschiedenis:

• Video- of audioberichten

• Groepsberichten waarbij een deelnemer uit de groep is verwijderd

• Als je een Google Voice-bericht verwijdert in Hangouts of Google Voice, wordt het uit beide apps verwijderd.

Wat er gebeurt wanneer je sms'jes en voicemail van Google Voice uitschakelt in Hangouts

• Je kunt berichten alleen lezen en beantwoorden in Google Voice.
  • De berichtengeschiedenis van Google Voice in Hangouts wordt nog steeds weergegeven in Google Voice.
  • Voicemails worden opgeslagen in Google Voice en gemarkeerd als ongelezen.

Google Voice gebruiken in Hangouts

Google Voice-oproepen beantwoorden

• De oproep beantwoorden: Als je de oproep beantwoordt, wordt een Hangout-venster geopend.
  • De oproep negeren: Als je de oproep negeert, verdwijnt deze. De beller ontvangt geen melding dat je de oproep hebt genegeerd.

Sms'jes van Google Voice verzenden in Hangouts

Je kunt geen sms'jes verzenden naar nummers buiten de Verenigde Staten en Canada, maar u kunt sms'jes ontvangen vanuit de hele wereld.

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Klik bovenaan op Toevoegen Plus.
  3. Typ en klik op een naam, telefoonnummer of e-mailadres.
  4. Klik in het gespreksvenster op Sms Sms.
Als u problemen ondervindt bij het sturen van berichten, wijzigt u de instellingen voor uitnodigingen.

Uw voicemail van Google Voice controleren in Hangouts

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Ga naar je gesprekkenlijst.
  3. Als u een nieuwe voicemail heeft, is deze gemarkeerd als Voicemail Voicemail.
  4. Open het gesprek en klik op Afspelen Afspelen.