Google Voice gebruiken met de klassieke versie van Hangouts

Deze functie is niet beschikbaar voor Voice voor Google Workspace-accounts die worden beheerd door uw werk of school. Meer informatie

Belangrijk: Telefoongesprekken worden begin 2021 uitgeschakeld in de klassieke versie van Hangouts.

U kunt gesprekken naar uw Google Voice-nummer ontvangen via de klassieke versie van Hangouts online, in Gmail en via de Chrome-extensie voor de klassieke versie van Hangouts.

Voor de beste gespreksfunctionaliteit raden we u aan gesprekken te ontvangen via de mobiele Google Voice-app of op voice.google.com.

Belangrijk: U kunt geen noodoproepen plaatsen via een onbeheerd Google Voice-account of Hangouts.

Aan de slag

U heeft het volgende nodig:

Meer informatie over kosten

De meeste Google Voice-gesprekken naar de Verenigde Staten en Canada zijn gratis wanneer u belt vanuit landen waar bellen via Hangouts beschikbaar is.

• Vanuit sommige landen kunt u niet bellen. Meer informatie
  • Gesprekken naar een paar plaatsen in de Verenigde Staten en Canada kosten 1 (Amerikaanse) dollarcent per minuut of de weergegeven tarieven voor uw lokale valuta.

Ringtone inschakelen voor inkomende gesprekken in Hangouts

Als u een Google Voice-nummer heeft, kunt u gesprekken ontvangen in Hangouts. U kunt ook bellen met Hangouts.

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Open de instellingen:
    • Op hangouts.google.com: Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
    • In Gmail: Klik bovenaan de Hangouts-lijst op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Vink het selectievakje naast Ringtone bij inkomende telefoonoproepen aan of uit. Wanneer het selectievakje is aangevinkt, wordt voor gesprekken naar uw Google Voice-nummer een ringtone weergegeven in Hangouts op hangouts.google.com, in Gmail en in de Chrome-extensie voor Hangouts.

Sms'jes en voicemails van Google Voice ontvangen

Wanneer u sms'jes en voicemails van Google Voice inschakelt in Hangouts op één apparaat, ontvangt u automatisch uw berichten in Hangouts op al uw apparaten.

Stap 1: Check of u met hetzelfde account bent ingelogd bij Google Voice en Hangouts

1. Open uw account in Google Voice.
  2. Klik rechtsboven op uw profielfoto. Check de gebruikersnaam en het e-mailadres van uw account.
  3. Ga naar hangouts.google.com.
  4. Klik rechtsboven op uw profielfoto.
  5. Zorg dat uw account hier hetzelfde is als het account dat in Google Voice werd weergegeven.
  6. Als ze niet overeenkomen, moet u inloggen bij Hangouts met hetzelfde account als u gebruikt voor Google Voice.

Stap 2: Schakel Google Voice in Hangouts in of uit

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Open de instellingen:
    • Op hangouts.google.com: Klik op Menu Menu en dan Instellingen.
    • In Gmail: Klik bovenaan de Hangouts-lijst op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Vink in het gedeelte 'Google Voice' het selectievakje Sms-berichten en voicemail ontvangen in Hangouts aan. Vink het selectievakje uit als u de optie wilt uitschakelen.
Wat er gebeurt wanneer u sms'jes van Google Voice ontvangt in Hangouts
  • Het bericht wordt gemarkeerd als Sms.
  • Het bericht ziet eruit als een Hangouts-gesprek.
  • Onder het bericht wordt de tekst via Google Voice weergegeven.
  • Uw berichtengeschiedenis wordt weergegeven in zowel Hangouts als Google Voice.
    Opmerking: Als u nog geen berichtengeschiedenis in Google Voice ziet, wordt er een melding in de app weergegeven zodra de functie beschikbaar is.

• De volgende typen berichten worden niet weergegeven in uw Google Voice-geschiedenis:

• Video- of audioberichten

• Groepsberichten waarbij een deelnemer uit de groep is verwijderd

• Als u een Google Voice-bericht verwijdert in Hangouts of Google Voice, wordt het uit beide apps verwijderd.

Wat er gebeurt wanneer u sms'jes en voicemail van Google Voice uitschakelt in Hangouts

• U kunt berichten alleen lezen en beantwoorden in Google Voice.
  • De berichtengeschiedenis van Google Voice in Hangouts wordt nog steeds weergegeven in Google Voice.
  • Voicemails worden opgeslagen in Google Voice en gemarkeerd als ongelezen.

Google Voice gebruiken

Google Voice-gesprekken beantwoorden

• Het gesprek beantwoorden: Als u het gesprek beantwoordt, wordt een Hangout-venster geopend.
  • Het gesprek negeren: Als u het gesprek negeert, verdwijnt deze. De beller ontvangt geen melding dat u het gesprek heeft genegeerd.

Sms'jes van Google Voice sturen in Hangouts

U kunt geen sms'jes sturen naar nummers buiten de Verenigde Staten en Canada, maar u kunt sms'jes ontvangen vanuit de hele wereld.

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Klik bovenaan op Toevoegen Plus.
  3. Typ en klik op een naam, telefoonnummer of e-mailadres.
  4. Klik in het gespreksvenster op Sms Sms.
Als u problemen ondervindt bij het sturen van berichten, wijzigt u de instellingen voor uitnodigingen.

Uw voicemail van Google Voice checken in Hangouts

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Ga naar uw gesprekkenlijst.
  3. Als u een nieuwe voicemail heeft, is deze gemarkeerd als Voicemail Voicemail.
  4. Open het gesprek en klik op Afspelen Afspelen.