Sms-berichten en Hangouts op Android-apparaten

Sms-/mms-berichten verzenden met Hangouts in Android

Je kunt Hangouts gebruiken als primaire berichten-app voor Hangouts-berichten en sms-/mms-berichten. Kosten voor sms-/mms-berichten die door je mobiele provider worden berekend, zijn nog steeds van toepassing.

Opmerking: Hangouts biedt geen ondersteuning voor twee simkaarten. Als je een Android One-apparaat hebt, kunt je de Messenger-app of Berichten-app gebruiken om sms-/mms-berichten te verzenden.

Als je problemen ondervindt met het verzenden van sms-/mms-berichten of Hangouts-berichten, probeer je deze stappen voor probleemoplossing.

Sms-berichten inschakelen in Hangouts

Als je Hangouts als de standaard-app voor sms-/mms-berichten wilt gebruiken, moet je de sms-functie voor Hangouts inschakelen.

Als je de sms-functie inschakelt, worden je bestaande sms-/mms-berichten geïmporteerd in Hangouts. Je ziet deze berichten alleen op je Android-telefoon, en niet in Hangouts op je computer, iOS-apparaat of tablet.

Als je uitlogt van je Google-account, kun je nog steeds sms-/mms-berichten verzenden en ontvangen in de Hangouts-app. Je moet wel inloggen op je Google-account om Hangouts-berichten te verzenden of videogesprekken te voeren.

Kies hieronder je apparaat. Als je wilt weten welke Android-versie je hebt, ga je naar Instellingen op je telefoon en kies je Over de telefoon.

Apparaten met Android 4.4 of hoger
  1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Tik op 'Menu' in de linkerbovenhoek.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Sms.
  5. Tik op Sms uitgeschakeld om de instelling te wijzigen in Sms ingeschakeld.
Apparaten met Android 4.3 of lager
  1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Tik op 'Menu' in de linkerbovenhoek.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Sms.
  5. Vink het selectievakje naast 'Sms inschakelen' aan.

Hangouts uitschakelen als standaard-app voor sms-/mms-berichten

Als je Hangouts gebruikt als standaard-app voor sms-/mms-berichten, kun je op elk gewenst moment overstappen naar een sms-app. Al je berichten blijven bewaard zolang er opslagruimte op je telefoon beschikbaar is. Je kunt ook andere instellingen voor sms-/mms-berichten wijzigen.

Hangouts uitschakelen als standaard-app voor sms-/mms-berichten
  1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Tik op 'Menu' in de linkerbovenhoek.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Sms.
  5. Volg de onderstaande instructies voor je apparaat. Als je wilt weten welke Android-versie je hebt, ga je naar Instellingen op je telefoon en kies je Over de telefoon.
    • Android 4.4 of hoger: tik op Sms ingeschakeld. De instellingenpagina 'Draadloos en netwerken' van de telefoon wordt geopend. Tik op Standaard sms-app als je een andere app dan Hangouts wilt instellen als je standaard-app voor sms-/mms-berichten.
    • Android 4.3 of lager: verwijder het vinkje uit het selectievakje 'Sms inschakelen'. Je ontvangt twee meldingen als je een andere app voor sms-/mms-berichten hebt naast Hangouts. Kies je standaard-app voor sms-/mms-berichten zodat je maar één melding krijgt als je sms-/mms-berichten ontvangt.

Meer informatie over het instellen van je standaard-app voor sms-/mms-berichten op Android-apparaten.

Een sms-/mms-bericht verzenden

Je kunt op vier manieren een sms-/mms-bericht verzenden vanuit Hangouts:

Rechtstreeks een telefoonnummer toevoegen

Opmerking: Als je op reis bent in het buitenland, moet je mogelijk een '+' en een landcode toevoegen wanneer je een nummer belt of sms-/mms-berichten stuurt naar contacten en telefoonnummers die zich buiten je eigen land bevinden (zelfs als deze zich in hetzelfde land bevinden als waar jij op dat moment bent).

1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Tik op het pictogram voor opstellen in de rechterbenedenhoek.
  3. Kies Nieuwe sms.
  4. Typ het telefoonnummer en tik op het nummer of het contact.
  5. Tik op het pictogram voor het maken van een gesprek .
  6. Typ je bericht en tik op het pictogram 'Verzenden' .

Nadat je de sms hebt verzonden, kun je het nummer opslaan in je contacten door op 'Opties' Options> Toevoegen aan contacten te tikken. Vervolgens kun je Een nieuw contact maken of een bestaand contact toevoegen.

Toegankelijkheid

Als er een schermlezer is ingeschakeld op je apparaat, kun je een sms-/mms-bericht opstellen aan de hand van de volgende stappen:

1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Selecteer de knop Nieuw gesprek in de rechterbovenhoek. Dubbeltik om het optiemenu te openen.
  3. Selecteer Nieuwe sms en dubbeltik om te openen.
  4. Typ het telefoonnummer en tik op het gewenste nummer in de zoekresultaten. Dubbeltik om een gesprek te openen.
  5. Typ je bericht en veeg één keer naar links om het pictogram 'Verzenden' te selecteren. Dubbeltik om te verzenden.
Een contact zoeken
  1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Tik op het pictogram voor opstellen in de rechterbenedenhoek.
  3. Kies Nieuwe sms.
  4. Zoek het contact en tik op de naam. Als het contact meerdere telefoonnummers heeft, kies je het nummer waarnaar je een sms-/mms-bericht wilt verzenden.
  5. Tik op het pictogram voor het maken van een gesprek .
  6. Typ je bericht en tik op het pictogram 'Verzenden' .

Toegankelijkheid

Als er een schermlezer is ingeschakeld op je apparaat, kun je een sms-/mms-bericht opstellen aan de hand van de volgende stappen:

1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Selecteer de knop Nieuw gesprek in de rechterbovenhoek. Dubbeltik om het optiemenu te openen.
  3. Selecteer Nieuwe sms en dubbeltik om te openen.
  4. Typ de naam van de persoon in en tik hierop om de persoon te selecteren in de zoekresultaten. Dubbeltik om een gesprek te openen.
  5. Typ je bericht en veeg één keer naar links om het pictogram 'Verzenden' te selecteren. Dubbeltik om te verzenden.
Een contact selecteren in je gesprekslijst
  1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Tik in de gesprekslijst op het contact waar je een sms-/mms-bericht naartoe wilt sturen.
  3. Tik op het dropdown-menu aan de linkerkant van het berichtveld en kies een telefoonnummer met de markering 'Sms' .
  4. Typ je bericht en tik op het pictogram 'Verzenden' .
Een contact selecteren in je gesprekslijst.
  1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu .
  3. Tik op Contacten en tik vervolgens op het contact dat je een sms-/mms-bericht wilt sturen.
  4. Tik op het dropdown-menu aan de linkerkant van het berichtveld en kies een telefoonnummer met de markering 'Sms' .
  5. Typ je bericht en tik op het pictogram 'Verzenden' .

Een multimediabericht (mms) verzenden

Als je een contact voor een sms-/mms-bericht hebt gekozen, kun je bijlagen toevoegen aan het bericht. Selecteer een type bijlage onder aan het scherm:

• Emoticon : voeg een emoticon toen om te laten zien hoe je je voelt. Druk op het pictogram 'Verzenden' .
  • Foto : verzend een of meer foto's vanaf je apparaat. Druk op het pictogram 'Verzenden' .
  • Camera : maak een foto of een video van maximaal tien seconden. Druk op het pictogram 'Verzenden' .
  • Sticker : verzend een sticker met animatie om te laten zien hoe je je voelt. Het bericht wordt automatisch verzonden nadat je de sticker hebt toegevoegd.
  • Locatie : voeg je huidige locatie toe of een andere locatie op de kaart. Het bericht wordt automatisch verzonden nadat je de locatie hebt toegevoegd.

Sms-/mms-berichten in Hangouts naar je Google Voice-nummer

Als je een Google Voice-account hebt, kun je sms-/mms-berichten verzenden via Hangouts op je computer en Android-apparaten.

Als je je gesprekken samenvoegt, kun je in de Sms-instellingen van Hangouts kiezen om automatisch te antwoorden vanaf het nummer waarop je het sms-/mms-bericht hebt ontvangen of om sms-/mms-berichten altijd te verzenden vanaf een specifiek nummer. Als je problemen ondervindt met het verzenden van Hangouts-berichten nadat je sms-/mms-berichten van Google Voice hebt ingeschakeld, moet je mogelijk je instellingen voor uitnodigingen wijzigen.