SMS y mensajes de Hangouts en dispositivos Android

Sms- en mms-berichten verzenden met Hangouts in Android

Als je de Hangouts-app gebruikt op apparaten met Android 4.0 of hoger, kun je sms- en mms-berichten, foto's en video's verzenden. Kosten voor sms- en mms-berichten die door je mobiele provider worden berekend, zijn nog steeds van toepassing.

Je kunt sms- en multimediaberichten verzenden en ontvangen in de Hangouts-app zonder dat je ingelogd bent. Maar als je Hangouts-berichten wilt verzenden of videogesprekken wilt voeren, moet je inloggen op een Google-account.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over het inschakelen, verzenden en ontvangen van sms- en multimediaberichten.

(U kunt voor deze video ondertiteling in uw eigen taal inschakelen. Dit doet u door op de knop 'CC' te klikken en vervolgens in het menu de gewenste taal te selecteren.)

Sms'jes in- en uitschakelen in Hangouts

Als je een Nexus 5 hebt, is Hangouts je standaard sms-app en kun je de app niet verwijderen. Als je Hangouts wilt gebruiken als de standaard sms-app voor andere apparaten met Android 4.4 of lager, moet je sms inschakelen voor Hangouts. Als je wilt weten welke versie je hebt, ga je naar Instellingen en kies je Over telefoon.

Apparaten met Android 4.4 of hoger

1. Open Hangouts op je Android-apparaat.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Raak Sms aan.
  4. Raak Sms uitgeschakeld aan om de instelling te wijzigen in Sms ingeschakeld.

Apparaten met Android 4.3 of lager

1. Open Hangouts op je Android-apparaat.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Raak Sms aan.
  4. Raak het selectievakje naast 'Sms inschakelen' aan.

Als je sms inschakelt, worden al je bestaande sms'jes geïmporteerd naar de Hangouts-app. Je hebt alleen toegang tot deze berichten op je Android-telefoon en niet via andere Hangouts op internet, een iOS-apparaat of je tablet.

Je kunt geen Google Voice-nummer gebruiken voor sms'jes in Hangouts. Je kunt alleen je Android-telefoonnummer hiervoor gebruiken.

Hangouts uitschakelen als je standaard sms-app

Als je Hangouts gebruikt als standaard sms-app, kun je altijd overschakelen naar een andere sms-app en worden al je sms'jes bewaard zolang er opslagruimte beschikbaar is.

1. Open Hangouts op je Android-apparaat.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Raak Sms aan.
  4. Verwijder het vinkje bij 'Sms inschakelen'.

Voor Android-versie 4.3 en lager ontvang je twee keer een melding als je een andere sms-app gebruikt naast Hangouts. Je moet je standaardapp voor sms'jes kiezen om ervoor te zorgen dat je maar één melding per sms ontvangt. Als je wilt weten welke versie je hebt, ga je naar Instellingen en kies je Over telefoon.

Een sms-/mms-bericht verzenden

Open Hangouts op je Android-apparaat. Je kunt op drie manieren via Hangouts een sms-/mms-bericht verzenden:

1. Je kunt rechtstreeks een telefoonnummer toevoegen. Raak het pictogram 'Opstellen'  aan om een nieuwe Hangout te openen. Typ een telefoonnummer in het zoekvak boven aan het scherm. De optie 'Sms verzenden naar' wordt nu weergegeven. Nadat je het nummer hebt getypt, raak je het nummer onder 'Sms verzenden naar' aan. Nadat je het sms'je hebt verzonden, kun je het nummer opslaan in je contactpersonen door het nummer en vervolgens Toevoegen aan Personen aan te raken. Vervolgens kun je de optie Een nieuwe contactpersoon maken kiezen of het nummer toevoegen aan een bestaande contactpersoon.
  2. Je kunt zoeken naar een contactpersoon of er een selecteren in de lijst met contactpersonen. Raak het pictogram 'Opstellen'  aan om een nieuwe Hangout te openen en zoek de naam van de contactpersoon of selecteer een contactpersoon in de lijst. Selecteer vervolgens het telefoonnummer waarnaar je een sms wilt verzenden.
  3. Je kunt een contactpersoon selecteren in je gesprekslijst. Raak bovenaan de naam van de persoon aan en selecteer vervolgens 'Sms' in het dropdown-menu dat wordt weergegeven.

Als je contactpersoon niet beschikbaar is op Hangouts en een telefoonnummer heeft, zie je een sms-pictogram met de profielfoto van de contactpersoon. Nadat je de contactpersoon hebt geselecteerd, geef je het bericht op dat je wilt verzenden. Raak vervolgens het pictogram 'Verzenden' Hangouts Android send aan.

Een multimediabericht (mms) verzenden

Nadat je een contactpersoon voor een sms'je hebt geselecteerd, kun je ook multimedia toevoegen aan het bericht.

1. Raak aan de rechterkant van het berichtvak het camerapictogram  aan om een foto of video te verzenden.
  2. Er verschijnt een venster waarmee je op verschillende manieren multimedia toe kunt voegen: maak een foto, neem een video op of voeg een bestaande foto toe.
  3. Selecteer de gewenste optie.
  4. Je kunt ook tekst invoeren in het vak, als je dit nog niet hebt gedaan.
  5. Raak vervolgens het pictogram 'Verzenden' Hangouts Android send aan.
Als je wilt schakelen tussen de sms/mms- en Hangouts-berichten, raak je de naam van de contactpersoon boven aan het gesprek aan.

Andere sms-instellingen wijzigen

Ga naar  Menu > Instellingen > Sms > voor het beheren van de volgende instellingen:

• Account waarin sms'jes worden weergegeven: als je bent ingelogd op meer dan één account in je Hangouts-app, kies je het account dat je voor sms'jes wilt gebruiken. De sms'jes worden in dat account naast je Hangouts-gesprekken weergegeven op je Android-apparaat. Google uploadt je sms'jes niet en maakt geen back-ups hiervan, dus ze verschijnen niet in andere Hangouts-apps als je inlogt op hetzelfde account via een ander apparaat of een andere computer. Als je uitlogt van het geselecteerde account, worden de sms'jes verplaatst naar een afzonderlijk sms-gedeelte en zijn ze niet meer gekoppeld aan een account.
  • Geluid: raak Geluid aan om de geluidsmeldingen voor je sms'jes te wijzigen.
  • Trillen: vink het selectievakje aan om de telefoon te laten trillen wanneer je een sms'je ontvangt.
  • Oude berichten verwijderen: vink het selectievakje aan om je oude sms'jes te verwijderen wanneer de opslagruimte van je telefoon bijna vol is.
  • Leveringsrapporten: vink het selectievakje aan om een vinkje weer te geven wanneer je sms'je is afgeleverd.
  • Mms automatisch ophalen: vink het selectievakje aan om multimediaberichten (mms), zoals foto's en video's, automatisch op te halen.
  • Automatisch ophalen tijdens roaming: vink het selectievakje aan om mms-berichten automatisch op te halen wanneer je roaming hebt ingeschakeld.
  • Draadloze meldingen: raak 'Draadloze meldingen' aan om te kiezen welke meldingen je wilt ontvangen. Afhankelijk van je locatie zijn deze instellingen wellicht niet van toepassing. Je kunt kiezen uit de volgende opties:
    • Extreme dreigingen weergeven
    • Ernstige dreigingen weergeven
    • AMBER Alerts weergeven
    • Herinnering voor melding
    • Trillen bij melding