Overschakelen van Hangouts naar een nieuwe sms-app

Binnenkort werkt de functie voor tekstberichten (sms en mms) via het nummer van je mobiele telefoon niet meer in Hangouts.

Als je Hangouts gebruikt als je sms- en mms-app, moet je overschakelen naar een andere app om sms- en mms-berichten te blijven verzenden en ontvangen.  Je ontvangt een herinnering om over te stappen naar een andere app voordat deze berichtenfunctie uit Hangouts verdwijnt.

Je kunt nog steeds sms'en in Hangouts via Google Voice en Project Fi.

Stap 1: Download een nieuwe sms-app

Misschien is er al een sms-app ingesteld op je telefoon. Zo niet, dan kun je het volgende doen:

Stap 2: Stel je nieuwe sms-app in als de standaard-app

1. Open de Hangouts-app .
  2. Tik bovenaan op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen en vervolgens Sms en vervolgens Sms ingeschakeld.
  4. Selecteer de sms-app die je standaard wilt gebruiken. Als je een ouder apparaat gebruikt, moet je misschien op Standaard sms-app tikken of Sms inschakelen aanzetten.

Nu ontvang je sms'jes via de nieuwe app, niet via Hangouts. Ook je huidige sms'jes worden naar de nieuwe app verplaatst.

Hangouts gebruiken voor sms'jes

Een sms- of mms-bericht verzenden

De functie voor sms- en mms-berichten wordt binnenkort verwijderd uit Hangouts.

Je kunt voorlopig nog gewoon sms- en mms-berichten verzenden via Hangouts:

1. Open de Hangouts-app .
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Toevoegen Toevoegen.
  3. Kies Nieuwe sms.
  4. Typ een naam of telefoonnummer. Als je in het buitenland bent, gebruik je het plusteken en de landcode wanneer je een sms stuurt.
  5. Tik op het nummer of contact.
  6. Tik op Doorgaan Doorgaan.
  7. Typ je bericht en tik op Verzenden Verzenden.
Als je een nummer wilt opslaan in je contacten, tik je op Meer Meer en vervolgens Toevoegen aan contacten.
Een sms'je verzenden met een schermlezer

Als er een schermlezer is ingeschakeld op je apparaat, kun je een sms'je opstellen aan de hand van de volgende stappen:

1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Selecteer de knop Nieuw gesprek in de rechterbovenhoek. Dubbeltik om het optiemenu te openen.
  3. Selecteer Nieuwe sms en dubbeltik om te openen.
  4. Typ de naam of het telefoonnummer van de persoon en tik erop om deze te selecteren in de zoekresultaten. Dubbeltik om een gesprek te openen.
  5. Typ je bericht en veeg één keer naar links om Verzenden Verzenden te selecteren. Dubbeltik om te verzenden.

Een multimediabericht (mms) verzenden

Je kunt voorlopig nog steeds bijlagen toevoegen aan een bericht. Kies onderaan of je een emoji, afbeelding, foto of locatie wilt verzenden.

Een sms verzenden met je nummer voor Google Voice of Project Fi

Als je een Google Voice- of Project Fi-account hebt, kun je sms'jes verzenden via Hangouts. Meer informatie over hoe je Hangouts gebruikt met Project Fi.

Als je problemen ondervindt bij het verzenden van Hangouts-berichten, kun je je uitnodigingsinstellingen wijzigen.

Instellingen voor sms'jes in Hangouts wijzigen

Als je Hangouts nog steeds gebruikt als sms-app, kun je je meldingen, de app waarmee je sms't en andere instellingen wijzigen.

1. Open de Hangouts-app .
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen en vervolgens Sms.

Opmerking: Wanneer je overschakelt naar een andere sms-app, kun je deze instellingen niet zien.

Megan is Hangouts-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.