Overschakelen van Hangouts naar een nieuwe sms-app

Binnenkort werkt de functie voor tekstberichten (sms en mms) via het nummer van je mobiele telefoon niet meer in Hangouts.

Als je Hangouts gebruikt als je sms- en mms-app, moet je overschakelen naar een andere app om sms- en mms-berichten te blijven verzenden en ontvangen.  Je ontvangt een herinnering om over te stappen naar een andere app voordat deze berichtenfunctie uit Hangouts verdwijnt.

Je kunt nog steeds sms'en in Hangouts via Google Voice en Project Fi.

Stap 1: Download een nieuwe sms-app

Misschien is er al een sms-app ingesteld op je telefoon. Zo niet, dan kun je het volgende doen:

Stap 2: Stel je nieuwe sms-app in als de standaard-app

1. Open de Hangouts-app .
  2. Tik bovenaan op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen en vervolgens Sms en vervolgens Sms ingeschakeld.
  4. Selecteer de sms-app die je standaard wilt gebruiken. Als je een ouder apparaat gebruikt, moet je misschien op Standaard sms-app tikken of Sms inschakelen aanzetten.

Nu ontvang je sms'jes via de nieuwe app, niet via Hangouts. Ook je huidige sms'jes worden naar de nieuwe app verplaatst.

Megan is Hangouts-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.