Sms- en mms-berichten verzenden met Hangouts in Android

Je kunt Hangouts gebruiken als primaire berichten-app voor Hangouts-berichten en sms-/mms-berichten. Kosten voor sms-/mms-berichten die door je mobiele provider worden berekend, zijn nog steeds van toepassing.

Als je problemen ondervindt met het verzenden van sms-/mms-berichten of Hangouts-berichten, probeer je deze stappen voor probleemoplossing.

Sms-berichten inschakelen in Hangouts

Als je Hangouts als de standaard-app voor sms-/mms-berichten wilt gebruiken, moet je de sms-functie voor Hangouts inschakelen.

Opmerking: Hangouts biedt geen ondersteuning voor twee simkaarten. Als je een Android One-apparaat hebt, kunt je de Messenger-app of Berichten-app gebruiken om sms-/mms-berichten te verzenden.

1. Open de Hangouts-app  op je Android-apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Sms.
  5. Tik op Sms uitgeschakeld om de instelling te wijzigen in Sms ingeschakeld.
    • Als je een ouder apparaat gebruikt, vink je het vakje naast 'Sms inschakelen' aan.

Wanneer je sms inschakelt, worden je berichten geïmporteerd in Hangouts op je Android-telefoon. Je kunt ze niet bekijken op je computer, iPhone, iPad of tablet.

Als je uitlogt van je Google-account, kun je nog steeds sms-/mms-berichten verzenden en ontvangen in de Hangouts-app. Je moet opnieuw inloggen op je Google-account als je berichten wilt verzenden of videogesprekken wilt voeren in Hangouts.

Een tekstbericht verzenden (sms/mms)

Een telefoonnummer of de naam van een contact invoeren
  1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Opstellen .
  3. Kies Nieuwe sms.
  4. Typ de naam of het telefoonnummer van het contact.
    • Opmerking: Als je op reis bent in het buitenland, moet je altijd een '+' en een landcode toevoegen wanneer je een nummer belt of sms-/mms-berichten stuurt naar contacten en telefoonnummers (ook als deze zich in hetzelfde land bevinden als waar jij woont of je op dat moment bevindt).
  5. Tik op het nummer of contact. Als een contact meerdere telefoonnummers heeft, kies je het nummer waar je het tekstbericht naar wilt versturen.
  6. Tik op Doorgaan Doorgaan.
  7. Typ je bericht en tik op Verzenden Verzenden.

Nadat je het sms'je hebt verzonden, kun je een nummer opslaan in je contacten door op Meer Meer en vervolgens Toevoegen aan contacten te tikken. Vervolgens kun je Een nieuw contact maken of het nummer aan een bestaand contact toevoegen.

Toegankelijkheid

Als er een schermlezer is ingeschakeld op je apparaat, kun je een sms-/mms-bericht opstellen aan de hand van de volgende stappen:

1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Selecteer de knop Nieuw gesprek in de rechterbovenhoek. Dubbeltik om het optiemenu te openen.
  3. Selecteer Nieuwe sms en dubbeltik om te openen.
  4. Typ de naam of het telefoonnummer van de persoon en tik erop om deze te selecteren in de zoekresultaten. Dubbeltik om een gesprek te openen.
  5. Typ je bericht en veeg één keer naar links om Verzenden Verzenden te selecteren. Dubbeltik om te verzenden.
Een sms-/mms-bericht verzenden in een samengevoegd gesprek
  1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Tik in de gesprekkenlijst op het contact aan wie je een sms wilt sturen.
  3. Aan de linkerkant van het berichtenveld tik je op het dropdown-menu en selecteer je het telefoonnummer waarmee je het bericht wilt verzenden .
  4. Typ je bericht en tik op Verzenden Verzenden.

Meer informatie over samengevoegde gesprekken in Hangouts

Een multimediabericht (mms) verzenden

Als je een contact voor een sms-/mms-bericht hebt gekozen, kun je bijlagen toevoegen aan het bericht. Selecteer een type bijlage onder aan het scherm:

• Emoji : Voeg een emoji aan je bericht toe om te laten zien hoe je je voelt. Tik op Verzenden Verzenden.
  • Foto : Verzend een of meer foto's vanaf je apparaat. Tik op Verzenden Verzenden.
  • Camera : Maak een foto of neem een video van maximaal tien seconden op. Tik op Verzenden Verzenden.
  • Sticker : Voeg een persoonlijk tintje toe aan je chat met een geïllustreerde sticker. Stickers kunnen alleen in chatgesprekken van Hangouts worden verzonden, niet in tekstberichten. Stuur je ontvanger een uitnodiging om te chatten in Hangouts.
  • Locatie : Voeg je huidige locatie of een andere locatie op de kaart toe. Het bericht wordt automatisch verzonden nadat je de locatie hebt toegevoegd.

Sms-berichten verzenden met je Google Voice-nummer

Als je een Google Voice-account hebt, kun je sms- en mms-berichten verzenden via Hangouts op je computer en Android-apparaten.

Als je je gesprekken samenvoegt, kun je in de Sms-instellingen van Hangouts kiezen om automatisch te antwoorden vanaf het nummer waarop je het sms-/mms-bericht hebt ontvangen of om sms-/mms-berichten altijd te verzenden vanaf een specifiek nummer. Als je problemen ondervindt met het verzenden van Hangouts-berichten nadat je sms-berichten van Google Voice hebt ingeschakeld, moet je mogelijk je instellingen voor uitnodigingen wijzigen.

Hangouts uitschakelen als je standaard sms-app

Als je Hangouts als de standaard-app voor sms-/mms-berichten gebruikt, kun je op elk moment overschakelen naar een andere sms-app. Je raakt je oude berichten hierdoor niet kwijt. Deze worden overgezet naar de nieuwe sms-app.

Hangouts uitschakelen als standaard sms-app
  1. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Sms.
  5. Tik op Sms ingeschakeld. Er wordt een lijst weergegeven met de beschikbare sms-apps.
  6. Selecteer de sms-app die je standaard wilt gebruiken.

Ga als volgt te werk als je een ouder apparaat gebruikt:

• Open Hangouts en selecteer Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Sms. Tik op Sms ingeschakeld. De instellingenpagina 'Draadloos en netwerken' van je telefoon wordt geopend. Tik op Standaard sms-app om een nieuwe standaard app voor sms-berichten te kiezen.
  • Of kies de nieuwe standaard app in de apparaatinstellingen. Als je een Nexus hebt, lees je hier hoe je een nieuwe standaard sms-app instelt. Als je een ander Android-apparaat hebt, volg je de instructies van het apparaat.

Megan is Hangouts-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.