Overschakelen van de klassieke versie van Hangouts naar een nieuwe sms-app

Als u Hangouts gebruikt als uw sms- en mms-app, schakelt u over naar een andere app om sms- en mms-berichten te blijven sturen en ontvangen.

U kunt nog steeds sms'en in Hangouts via Google Voice en Project Fi.

Belangrijk: Telefoongesprekken worden begin 2021 uitgeschakeld in de klassieke versie van Hangouts.

Als u zich in de Verenigde Staten bevindt, kunt u blijven bellen door te upgraden naar Google Voice. Als u zich niet in de Verenigde Staten bevindt of als u niet wilt upgraden naar Google Voice, kunt u de functie 'Telefoonnummer bellen' van Hangouts blijven gebruiken tot eind 2020 met toegang tot de klassieke versie van Hangouts. U kunt ook een terugbetaling aanvragen voor uw in aanmerking komende beltegoed.

Stap 1: Download een nieuwe sms-app

Misschien is er al een sms-app ingesteld op uw telefoon. Zo niet, dan kunt u het volgende doen:

Stap 2: Stel uw nieuwe sms-app in

1. Open de Hangouts-app .
  2. Tik bovenaan op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen en danSms en dan Sms ingeschakeld.
  4. Selecteer de sms-app die u standaard wilt gebruiken. Als u een ouder apparaat gebruikt, moet u misschien op Standaard sms-app tikken. Als deze optie niet wordt weergegeven, stelt u de sms-app in via de instellingen van uw telefoon.

Nu ontvangt u sms'jes via de nieuwe app, niet via Hangouts. Ook uw huidige sms'jes worden naar de nieuwe app verplaatst.