Radera eller stänga av meddelandehistoriken

När du raderar meddelandehistoriken raderas den från Gmail och Hangouts på alla dina enheter. Andra personer i Hangouten kan fortfarande se historiken.

Radera meddelandehistoriken

Radera historiken med en person

1. Öppna Hangouts på hangouts.google.com eller i Gmail på datorn.
  2. Välj en konversation.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar högst upp i konversationsfönstret.
  4. Välj Radera konversation.
  5. Om du är säker på att du vill radera konversationen klickar du på Radera.

Radera historiken för en grupp

Det går inte att radera historiken för en grupp, men du kan lämna konversationen. Läs mer om hur du lämnar en konversation.

Om någon sedan lägger till dig i gruppkonversationen igen kan du på nytt se historiken.

Dölja en konversation

Det går att ta bort en konversation högst upp på listan utan att radera historiken.

Dölja en konversation

1. Öppna Hangouts på hangouts.google.com eller i Gmail på datorn.
  2. Öppna en konversation.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger i Hangout-fönstret.
  4. Klicka på Arkivera konversation.

Om du skickar eller tar emot ett nytt meddelande visas konversationen i listan igen.

Visa en konversation igen

1. Öppna Hangouts på hangouts.google.com eller i Gmail på datorn.
  2. Öppna inställningarna:
    • På hangouts.google.com: Klicka på menyn följt av Inställningar.
    • I Gmail: Klicka på nedåtpilen Nedåtpil högst upp i Hangouts-listan.
  3. Klicka på Arkiverade Hangouts.
  4. Klicka på konversationen som du vill ta tillbaka.
  5. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger i Hangout-fönstret.
  6. Klicka på Hämta konversationen från arkivet.

Slå på eller av Hangout-historiken

När du aktiverar eller inaktiverar historiken ändras inställningen för alla i konversationen. En avisering visas i Hangout-fönstret.

1. Öppna Hangouts på hangouts.google.com eller i Gmail på datorn.
  2. Öppna en konversation.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar högst upp.
  4. Markera eller avmarkera Konversationshistorik.
    • Markerad: Historiken är aktiverad. Meddelanden visas i Hangouts på alla dina enheter och i Gmail.
    • Avmarkerad: Historiken är inaktiverad. Meddelanden visas endast under en kort tid på dina enheter. Sedan raderas meddelanden utan att sparas.
  5. Klicka på OK.

Om du använder Google på jobbet eller i skolan kan domänadministratören ställa in och ändra den här inställningen.

Obs!

• Om du talar med någon som använder en annan app till chattar kan det hända att den sparar en egen kopia av konversationshistoriken.
  • När meddelandet om Historik av visas försvinner det inte förrän du uppdaterar appen eller webbläsaren.
  • Förfallna meddelanden om Historik av finns inte arkiverade på Gmail eller i andra Google-system eller servrar.

Visa och söka efter Hangouts-meddelanden i Gmail

Visa dina Hangouts-meddelanden i Gmail

Om du inaktiverar historiken för Hangout visas inte meddelandehistoriken i Gmail.

1. Öppna Gmail på datorn med samma konto som du använder för Hangouts.
  2. Klicka på Mer uppe till vänster följt av Chattar.
  3. Öppna en Hangout genom att klicka på den.

Söka efter tidigare Hangouts-meddelanden

1. Öppna Gmail på datorn med samma konto som du använder för Hangouts.
  2. Ange in:chats i sökrutan följt av ett ord eller en fras som kan hjälpa dig att hitta meddelandet.
  3. Klicka på Sök Sök.
  4. I sökresultaten visas Hangouts-meddelanden med Hangouts-ikonen .

Om du raderar Hangouts-meddelanden som har arkiverats i Gmail

Om du raderar meddelandehistoriken för Hangouts i Gmail kan meddelanden även tas bort i Hangouts.

• Meddelanden tas bort i Hangouts när de har raderats permanent i Gmail. Läs mer om hur du raderar objekt i Gmail.
  • Tvåvägsradering gäller inte för meddelanden som skickas direkt till eller från Hangouts Chat, vår tjänst för företag.

Om du raderar historiken för Hangouts i Gmail

Om du raderar meddelandehistoriken i Hangouts raderas alla e-posttrådar som är kopplade till Hangouten.

Meddelanden som raderas i Hangouts läggs inte i papperskorgen.