Je berichtengeschiedenis verwijderen of uitschakelen

Wanneer je de berichtengeschiedenis verwijdert, wordt deze verwijderd uit Gmail en Hangouts op al je apparaten. Andere mensen in de Hangout kunnen de geschiedenis echter nog wel zien.

Je berichtengeschiedenis verwijderen

Geschiedenis voor één persoon verwijderen

1. Ga naar Hangouts op je computer op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Selecteer een gesprek.
  3. Klik bovenaan het gespreksvenster op Instellingen .
  4. Selecteer Gesprek verwijderen.
  5. Als je zeker weet dat je het gesprek wilt verwijderen, klik je op Verwijderen.

Geschiedenis voor een groep verwijderen

Je kunt de geschiedenis voor een groep niet verwijderen, maar je kunt het gesprek wel verlaten. Meer informatie over het verlaten van een gesprek.

Als iemand je weer toevoegt aan het groepsgesprek, kun je de geschiedenis ook weer zien.

Een gesprek verbergen

Je kunt een gesprek boven uit je gesprekslijst verwijderen zonder dat je de geschiedenis verwijdert.

Een gesprek verbergen

1. Ga naar Hangouts op je computer op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Open een gesprek.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van het Hangout-venster op Instellingen .
  4. Klik op Gesprek archiveren. Als je een nieuw bericht verzendt of ontvangt, wordt het gesprek opnieuw weergegeven in je lijst met gesprekken.

Een gesprek opnieuw weergeven

1. Ga naar Hangouts op je computer op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Open de instellingen:
    • Op hangouts.google.com: klik op Menu en vervolgens Instellingen.
    • In Gmail: klik bovenaan je Hangouts-lijst op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Gearchiveerde Hangouts.
  4. Klik op het gesprek dat je wilt terugplaatsen.
  5. Klik in de rechterbovenhoek van het Hangout-venster op Instellingen .
  6. Klik op Gesprek terugzetten uit archief.

Hangout-geschiedenis in- of uitschakelen

Wanneer je je geschiedenis in- of uitschakelt, wordt deze instelling gewijzigd voor iedereen in het gesprek. Er wordt een melding in het Hangout-venster weergegeven.

1. Ga naar Hangouts op je computer op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Open een gesprek.
  3. Klik bovenaan op Instellingen .
  4. Vink het selectievakje Gespreksgeschiedenis aan of verwijder het vinkje.
    • Aangevinkt: De geschiedenis is ingeschakeld. Je kunt berichten bekijken in de Hangouts op al je apparaten en in Gmail.
    • Niet aangevinkt: De geschiedenis is uitgeschakeld. Berichten kunnen maar een korte tijd op je apparaten worden bekeken. Vervolgens worden de berichten verwijderd. Ze worden niet opgeslagen.
  5. Klik op OK.

Als je Google via je werk of school gebruikt, kan je domeinbeheerder deze instelling instellen en wijzigen.

Opmerking: Als je met iemand chat die een andere chat-app gebruikt, is het mogelijk dat de betreffende app een afzonderlijke kopie van de gespreksgeschiedenis bijhoudt.

Hangouts-berichten weergeven en zoeken in Gmail

Je Hangouts-berichten weergeven in Gmail

Als je de Hangouts-geschiedenis uitschakelt, wordt je berichtengeschiedenis niet weergegeven in Gmail.

1. Open Gmail op je computer met hetzelfde account als je gebruikt voor Hangouts.
  2. Klik aan de linkerkant op Meer en vervolgens Chats.
  3. Klik om een Hangout te openen.

Oude Hangouts-berichten zoeken

1. Open Gmail op je computer met hetzelfde account als je gebruikt voor Hangouts.
  2. Typ in:chats en een woord in het zoekvak.
  3. Klik op Zoeken Zoeken.
  4. De Hangouts-berichten in de zoekresultaten zijn voorzien van het Hangouts-pictogram .

Als je de Hangouts-geschiedenis verwijdert in Gmail

Als je de berichtengeschiedenis verwijdert in Hangouts, worden alle e-mailgesprekken voor de betreffende Hangout verwijderd.

• Berichten die uit Hangouts worden verwijderd, worden niet opgeslagen in de prullenbak.
  • Als je de e-mailgesprekken naar de prullenbak verplaatst, worden de berichten alleen uit de inbox van Gmail verwijderd, niet uit Hangouts.

Megan is Hangouts-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.