Je berichtengeschiedenis verwijderen of uitschakelen

Wanneer je de berichtengeschiedenis verwijdert, wordt deze verwijderd uit Gmail en Hangouts op al je apparaten. Andere mensen in de Hangout kunnen de geschiedenis echter nog wel zien.

Je berichtengeschiedenis verwijderen

Geschiedenis voor één persoon verwijderen

1. Ga op je computer naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Selecteer een gesprek.
  3. Klik bovenaan het gespreksvenster op Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer Gesprek verwijderen.
  5. Als je zeker weet dat je het gesprek wilt verwijderen, klik je op Verwijderen.

Geschiedenis voor een groep verwijderen

Je kunt de geschiedenis voor een groep niet verwijderen, maar je kunt het gesprek wel verlaten. Meer informatie over het verlaten van een gesprek.

Als iemand je weer toevoegt aan het groepsgesprek, kun je de geschiedenis ook weer zien.

Een gesprek verbergen

Je kunt een gesprek boven uit je gesprekslijst verwijderen zonder dat je de geschiedenis verwijdert.

Een gesprek verbergen

1. Ga op je computer naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Open een gesprek.
  3. Klik rechtsboven in het Hangout-venster op Instellingen Instellingen.
  4. Klik op Gesprek archiveren.

Als je een nieuw bericht verzendt of ontvangt, wordt het gesprek opnieuw weergegeven in je lijst met gesprekken.

Een gesprek opnieuw weergeven

1. Ga op je computer naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Open de instellingen:
    • Op hangouts.google.com: Klik op Menu en dan Instellingen.
    • In Gmail: Klik bovenaan je Hangouts-lijst op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Gearchiveerde Hangouts.
  4. Klik op het gesprek dat je wilt terugzetten.
  5. Klik rechtsboven in het Hangout-venster op Instellingen Instellingen.
  6. Klik op Gesprek terugzetten uit archief.

Hangout-geschiedenis in- of uitschakelen

Wanneer je de geschiedenis in- of uitschakelt, wordt deze instelling gewijzigd voor iedereen in het gesprek. Er wordt een melding in het Hangout-venster weergegeven.

1. Ga op je computer naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Open een gesprek.
  3. Klik bovenaan op Instellingen Instellingen.
  4. Vink het selectievakje Gespreksgeschiedenis aan of verwijder het vinkje.
    • Aangevinkt: De geschiedenis is ingeschakeld. Je kunt berichten bekijken in de Hangouts op al je apparaten en in Gmail.
    • Niet aangevinkt: De geschiedenis is uitgeschakeld. Berichten kunnen maar een korte tijd op je apparaten worden bekeken. Vervolgens worden de berichten verwijderd. Ze worden niet opgeslagen.
  5. Klik op OK.

Als je Google via je werk of school gebruikt, kan je domeinbeheerder deze instelling instellen en wijzigen.

Opmerkingen:

• Als je met iemand chat die een andere chat-app gebruikt, is het mogelijk dat de betreffende app een afzonderlijke kopie van de gespreksgeschiedenis bijhoudt.
  • Wanneer het bericht 'Geschiedenis uit' verloopt, verdwijnt dit pas nadat je de app of browser hebt vernieuwd.
  • Verlopen berichten voor 'Geschiedenis uit' worden niet gearchiveerd in Gmail of andere Google-systemen of -servers.

Hangouts-berichten weergeven en zoeken in Gmail

Je Hangouts-berichten weergeven in Gmail

Als je de Hangouts-geschiedenis uitschakelt, wordt je berichtengeschiedenis niet weergegeven in Gmail.

1. Open Gmail op je computer met hetzelfde account als je gebruikt voor Hangouts.
  2. Klik links op Meer en dan Chats.
  3. Klik om een Hangout te openen.

Oude Hangouts-berichten zoeken

1. Open Gmail op je computer met hetzelfde account als je gebruikt voor Hangouts.
  2. Geef in het zoekvak in:chats op, gevolgd door een woord of zin waarmee het gewenste bericht kan worden gevonden.
  3. Klik op Zoeken Zoeken.
  4. De Hangouts-berichten in de zoekresultaten zijn voorzien van een Hangouts-pictogram .

Als je gearchiveerde Hangouts-berichten verwijdert in Gmail

Als je de Hangouts-berichtengeschiedenis verwijdert in Gmail, kunnen de berichten ook worden verwijderd in Hangouts.

• Berichten worden verwijderd in Hangouts nadat ze definitief zijn verwijderd in Gmail. Meer informatie over hoe je items verwijdert in Gmail.
  • Verwijderingen in twee richtingen zijn niet van toepassing op berichten die rechtstreeks zijn verzonden naar of vanuit Hangouts Chat, ons zakelijke product.

Als je de Hangouts-geschiedenis verwijdert in Hangouts

Als je de berichtengeschiedenis verwijdert in Hangouts, worden alle e-mailgesprekken voor de betreffende Hangout verwijderd in Gmail.

Verwijderde berichten in Hangouts worden niet opgeslagen in de prullenbak.