Als je Google Chat gebruikt, ga je naar het Helpcentrum van Google Chat

Een groepsgesprek starten

U kunt de klassieke versie van Hangouts gebruiken om meerdere mensen tegelijk een bericht te sturen.

Een groepsgesprek starten

1. Ga naar hangouts.google.com of open de klassieke versie van Hangouts in Gmail.
  2. Klik op Nieuw gesprek Toevoegen aan playlist en dan Nieuwe groep .
  3. Geef de namen of e-mailadressen op van de mensen die u wilt toevoegen.
  4. Klik op Klaar .

Optioneel: Geef uw groep een naam.

Een videogesprek starten in een groepsbericht

Tip: Controleer wanneer de code van een vergadering verloopt om te zorgen dat u niet deelneemt aan een vergadering met een verlopen code en om een betere planning te maken voor de toekomstige vergaderingen die u maakt. Meer informatie over codes van Google Meet-vergaderingen

1. Ga naar hangouts.google.com of open de app via de zijbalk in Gmail.
  2. Selecteer een groep om te bellen vanuit de Hangouts-lijst of maak een nieuwe groep.
  3. Klik linksboven in het groepsberichtvenster op Videogesprek .
    • Hangouts voegt automatisch een Meet-link toe aan uw bericht. Klik op Sturen  om de link te delen en de groep uit te nodigen voor het Google Meet-videogesprek.

Mensen toevoegen of verwijderen

Mensen toevoegen aan een gesprek

Als iemand aan een groep wordt toegevoegd, krijgt deze persoon toegang tot eerdere berichten in het gesprek.

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Selecteer een groepsgesprek.
  3. Klik op Mensen Mensen.
  4. Klik onderaan op Mensen toevoegen.
  5. Typ de naam of het e-mailadres van de persoon die u wilt toevoegen.
  6. Klik op Mensen toevoegen.

Tip: Als u de klassieke versie van Hangouts gebruikt met een werk- of schoolaccount, kunt u een link sturen naar mensen in uw organisatie om ze uit te nodigen voor een specifiek groepsgesprek. Klik bovenaan het chatvak op Instellingen Instellingen. Vink het vakje aan naast Deelnemen via link. Als u iemand in uw organisatie wilt uitnodigen voor uw groepsgesprek, stuurt u de link naar die persoon.

Mensen verwijderen uit een gesprek

In de volgende gevallen kunt u iemand verwijderen uit een groep:

• U heeft de groep gestart.
  • U bent toegevoegd met uw naam of e-mailadres.

Als iemand uit de groep wordt verwijderd, heeft deze persoon geen toegang meer tot berichten in het gesprek.

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Selecteer een groepsgesprek.
  3. Klik op Mensen Mensen.
  4. Zoek de persoon die u wilt verwijderen. Klik bij de naam op Verwijderen Verwijderen.
  5. De persoon wordt onmiddellijk uit de groep verwijderd. Iedereen in de groep krijgt een melding dat u de persoon heeft verwijderd.
  6. U kunt iemand opnieuw aan de groep toevoegen op basis van naam of e-mailadres. Mensen die zijn verwijderd uit een groep, kunnen niet opnieuw deelnemen via een link.

Andere opties

Uw groepsgesprek een naam geven
  1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Selecteer een groepsgesprek.
  3. Klik bovenaan het chatvak op Instellingen Instellingen.
  4. Geef in het vak Hangout-naam een naam op.
  5. Klik op OK. De naam van de groep is zichtbaar voor iedereen in het gesprek.
De mensen in uw groepsgesprek bekijken
  1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Selecteer een groepsgesprek.
  3. Klik op Mensen Mensen.
  4. U ziet een lijst met mensen in het groepsgesprek. Iedereen in de groep kan zien wie er nog meer in de groep zit.
Een groepsgesprek verlaten
  1. Ga naar hangouts.google.com of open de klassieke versie van Hangouts in Gmail.
  2. Selecteer het groepsgesprek dat u wilt verlaten.
  3. Klik rechtsboven in het chatvak op Instellingen Instellingen.
  4. Klik op Gesprek verlaten en dan Verlaten.
  5. Als u weer wilt deelnemen, moet iemand u uitnodigen voor de groep. Zodra u weer deelneemt, heeft u toegang tot de gespreksgeschiedenis, zelfs berichten die zijn gestuurd nadat u het gesprek heeft verlaten.

Als u een groepsgesprek verlaat, is het volgende van toepassing:

• U krijgt geen nieuwe berichten of videogesprekken.
  • U heeft geen toegang meer tot eerder gestuurde berichten.
  • Anderen in het gesprek hebben toegang tot eerdere berichten die zijn gestuurd, waaronder berichten die u heeft gestuurd.

Tip: Klik op Sluiten Sluiten als u het venster wilt sluiten, maar de groep niet wilt verlaten.