Een groepsgesprek starten

Je kunt de klassieke versie van Hangouts gebruiken om met meerdere mensen tegelijk te praten.

Een videogesprek starten in een groepsbericht

1. Ga naar hangouts.google.com of open de app vanuit de zijbalk in Gmail.
  2. Selecteer een groep om te bellen vanuit de Hangouts-lijst of maak een nieuwe groep.
  3. Klik linksboven in het groepsberichtvenster op Videogesprek .
    • Hangouts voegt automatisch een Meet-link toe aan uw bericht. Klik op Sturen  om het bestand te delen en de groep uit te nodigen voor het Google Meet-videogesprek.

Mensen toevoegen op basis van naam of e-mailadres

Iedereen in een videogesprek kan meer mensen toevoegen nadat het gesprek is begonnen. Iedereen die wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het videogesprek, moet een Google-account hebben.

1. Klik in het videogespreksvenster op het scherm.
  2. Klik bovenaan op Mensen toevoegen .
  3. Typ de naam of het e-mailadres van de persoon die u wilt toevoegen.
  4. Klik op Uitnodigen.

Een link delen om mensen toe te voegen

1. Klik in het videogespreksvenster op het scherm.
  2. Klik bovenaan op Mensen toevoegen  en dan Link kopiëren om te delen Link.
  3. Als u mensen wilt uitnodigen voor het gesprek, klikt u op de link om deze te kopiëren. Vervolgens plakt u de link in e-mails, chats of ergens anders. Alle gebruikers met de link kunnen deelnemen aan het gesprek als ze zijn ingelogd.

Mensen verwijderen uit een gesprek

In de volgende gevallen kunt u iemand verwijderen uit een groep:

• U heeft de groep gestart.
  • U bent toegevoegd met uw naam, telefoonnummer of e-mailadres.

Iemand die uit de groep is verwijderd, kan eerdere of toekomstige berichten in het gesprek niet meer bekijken.

1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Selecteer een groepsgesprek.
  3. Klik op Mensen Mensen.
  4. Zoek naar degene die u wilt verwijderen. Klik op Verwijderen Verwijderen op de naam.
  5. De persoon wordt onmiddellijk uit de groep verwijderd. Iedereen in de groep ziet dat u de persoon heeft verwijderd.
  6. U kunt iemand opnieuw aan de groep toevoegen met de naam, het telefoonnummer of het e-mailadres. Mensen die zijn verwijderd uit een groep, kunnen niet opnieuw deelnemen via een link.

Andere opties

Uw groepsgesprek een naam geven
  1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Selecteer een groepsgesprek.
  3. Klik bovenaan het chatvak op Instellingen Instellingen.
  4. Geef in het vak Hangout-naam een naam op.
  5. Klik op OK. Iedereen in het gesprek kan de naam van de groep zien.
De mensen in uw groepsgesprek bekijken
  1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Selecteer een groepsgesprek.
  3. Klik op Mensen Mensen.
  4. U ziet een lijst met mensen in het groepsgesprek. Iedereen in de groep kan zien wie er nog meer in de groep zit.
Een groepsgesprek verlaten
  1. Ga naar hangouts.google.com of open Hangouts in Gmail.
  2. Selecteer het groepsgesprek dat u wilt verlaten.
  3. Klik rechtsboven in het chatvak op Instellingen Instellingen.
  4. Klik op Gesprek verlaten en dan Verlaten.
  5. Als u weer wilt deelnemen, moet iemand u uitnodigen voor de groep. Zodra u weer deelneemt, kunt u de gespreksgeschiedenis bekijken, waaronder berichten die zijn gestuurd nadat u het gesprek heeft verlaten.

Als u een groepsgesprek verlaat, gebeuren er een paar dingen:

• U ontvangt geen nieuwe berichten of videogesprekken.
  • U kunt de eerder gestuurde berichten niet meer bekijken.
  • Andere mensen die nog deelnemen aan het gesprek, kunnen eerdere berichten wel bekijken, waaronder de berichten die u heeft gestuurd.

Als u het venster wilt sluiten zonder de groep te verlaten, klikt u op Sluiten Sluiten.