Ryhmäkeskustelun aloittaminen

Hangouts-palvelussa voit keskustella useiden henkilöiden kanssa yhtä aikaa.

Kaikkien, jotka haluavat liittyä ryhmäkeskusteluun, on käytettävä Hangoutsia.

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com tai avaa Hangouts Gmailissa.
  2. Klikkaa Uusi keskustelu Lisääja sitten Uusi ryhmä.

3. Kirjoita tai valitse lisättävien henkilöiden nimet, puhelinnumerot tai sähköpostiosoitteet.
  4. Aloita ryhmäkeskustelu tai videopuhelu klikkaamalla Viesti tai Videopuhelu.

Henkilöiden lisääminen ja poistaminen

Henkilöiden lisääminen keskusteluun

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com tai avaa Hangouts Gmailissa.
  2. Valitse ryhmäkeskustelu.
  3. Klikkaa chat-ruudun oikeassa yläkulmassa Asetukset Asetukset.
  4. Valitse Linkin kautta liittyminen. Kaikki ryhmässä olevat henkilöt näkevät, että olet ottanut linkin kautta liittymisen käyttöön.
  5. Klikkaa Kopioi linkki.
  6. Jaa linkki henkilölle, jonka haluat lisätä.
    • Kuka tahansa voi liittyä linkin kautta.
    • Kaikki ryhmän jäsenet näkevät, kun joku liittyy keskusteluun.
    • Lisäksi kaikki jäsenet voivat nähdä keskusteluhistorian.
  7. Voit poistaa linkin kautta liittymisen käytöstä napauttamalla Linkin kautta liittyminen. Jos joku ottaa sen takaisin käyttöön, kaikki aiemmin jaetut linkit toimivat jälleen.

Henkilön lisääminen nimen, numeron tai sähköpostin avulla

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com tai avaa Hangouts Gmailissa.
  2. Valitse ryhmäkeskustelu.
  3. Valitse Henkilöt Henkilöt ja sitten Lisää henkilöitä.
  4. Kirjoita lisättävien henkilöiden nimet, puhelinnumerot tai sähköpostiosoitteet.
  5. Valitse nimet ja klikkaa Lisää henkilöt. Henkilöt lisätään ryhmään välittömästi. Kaikki ryhmän jäsenet näkevät lisätyt henkilöt.

Henkilöiden poistaminen keskustelusta

Voit poistaa henkilön ryhmästä, jos

• perustit ryhmän
  • sinut lisättiin nimellä, puhelinnumerolla tai sähköpostiosoitteella.

Kun henkilö poistetaan ryhmästä, hän ei enää näe keskustelun menneitä tai tulevia viestejä.

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com tai avaa Hangouts Gmailissa.
  2. Valitse ryhmäkeskustelu.
  3. Klikkaa Henkilöt Henkilöt.
  4. Etsi henkilö, jonka haluat poistaa. Klikkaa henkilön nimen kohdalla Poista Poista.
  5. Henkilö poistetaan ryhmästä välittömästi. Kaikki ryhmän osallistujat näkevät, että olet poistanut henkilön.
  6. Voit palauttaa poistetun henkilön ryhmään lisäämällä hänet nimen, puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen perusteella. Ryhmästä poistettu henkilö ei voi liittyä uudelleen linkin avulla.

Muut vaihtoehdot

Ryhmäkeskustelun nimeäminen
  1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com tai avaa Hangouts Gmailissa.
  2. Valitse ryhmäkeskustelu.
  3. Klikkaa chat-ruudun yläosassa Asetukset Asetukset.
  4. Kirjoita Hangoutin nimi ‑kohtaan haluamasi nimi.
  5. Valitse OK. Kaikki keskustelun osallistujat näkevät ryhmän nimen.
Ryhmäkeskustelun osallistujien näyttäminen
  1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com tai avaa Hangouts Gmailissa.
  2. Valitse ryhmäkeskustelu.
  3. Klikkaa Henkilöt Henkilöt.
  4. Näet luettelon ryhmäkeskustelun osallistujista. Kaikki ryhmän jäsenet näkevät, keitä muita ryhmässä on.
Ryhmäkeskustelusta poistuminen
  1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com tai avaa Hangouts Gmailissa.
  2. Valitse ryhmäkeskustelu, josta haluat poistua.
  3. Klikkaa chat-ruudun oikeassa yläkulmassa Asetukset Asetukset.
  4. Klikkaa Poistu keskustelusta ja sitten Poistu.
  5. Jos haluat liittyä takaisin ryhmään, jonkun pitää lähettää sinulle kutsu. Jos liityt uudelleen, voit nähdä keskusteluhistorian, mukaan lukien viestit, jotka lähetettiin poistumisesi jälkeen.

Kun olet poistunut ryhmäkeskustelusta:

• Et saa uusia viestejä tai videopuheluita.
  • Et näe aiemmin lähetettyjä viestejä.
  • Muut keskustelun osallistujat näkevät aiemmin lähetetyt viestit, mukaan lukien sinun lähettämäsi.

Jos haluat sulkea ikkunan poistumatta ryhmästä, klikkaa Sulje Sulje.