De klassieke versie van Hangouts wordt vervangen door Google Chat. Als u Google Chat gebruikt, gaat u naar het Helpcentrum van Google Chat.

Uw contacten beheren

U kunt uw gesprekken, uitnodigingen en contacten beheren in Google Hangouts.

Belangrijk: Als u Google Chat gebruikt en niet de klassieke versie van Hangouts, gaat u naar Aan de slag met Google Chat.

Opmerking: De integratie van Google+ met Google Hangouts is niet meer actief. Meldingsinstellingen voor uitnodigingen voor contacten die eerder in Jouw kringen stonden, zijn nu opgenomen in de instelling Alle anderen. U kunt de meldingsinstellingen op elk moment wijzigen volgens de stappen in het onderstaande gedeelte, Mensen toestaan contact met u op te nemen zonder uitnodiging.

Uw contacten bekijken

1. Open de Hangouts-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Toevoegen Vraag toevoegen.
  3. Tik op Nieuw gesprek.
  4. U ziet een lijst met uw contacten.

Iemand toevoegen aan uw contacten

1. Open de Hangouts-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Toevoegen Vraag toevoegen.
  3. Tik op Nieuw gesprek.
  4. Typ en selecteer de naam, het telefoonnummer of het e-mailadres van een persoon.
  5. Nadat u een gesprek start of iemand een uitnodiging stuurt, kunt u deze persoon in uw contacten zien.

Uw contacten en gesprekken beheren

Een contact verbergen

1. Open de Hangouts-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Toevoegen Vraag toevoegen.
  3. Tik op Nieuw gesprek.
  4. Zoek de persoon die u wilt verbergen.
  5. Tik op de naam en houd deze vast en tik vervolgens op Contact verbergen.
Opmerking: U kunt nog altijd berichten ontvangen van verborgen contacten. Meer informatie over berichten van iemand blokkeren.

Verborgen contacten bekijken

1. Open de Hangouts-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw accountnaam.
  3. Tik op Verborgen contacten.
  4. Als u uw verborgen contacten weer zichtbaar wilt maken, tikt u op Zichtbaar maken.

Gesprekken en uitnodigingen bekijken

Open de Hangouts-app om een lijst met gesprekken en uitnodigingen te bekijken.

Mensen toestaan contact met u op te nemen zonder uitnodiging

U kunt bepalen wie direct contact met u kan opnemen zonder dat u een uitnodiging verzendt.

1. Open de Hangouts-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder Account op uw account.
  4. Tik op Uitnodigingen aanpassen en kies wie een uitnodiging nodig heeft en wie niet.