De klassieke versie van Hangouts wordt vervangen door Google Chat. Als u Google Chat gebruikt, gaat u naar het Helpcentrum van Google Chat.

Uw contacten beheren

U kunt uw gesprekken, uitnodigingen en contacten beheren in Google Hangouts.

Belangrijk: Als u Google Chat gebruikt en niet de klassieke versie van Hangouts, gaat u naar Aan de slag met Google Chat.

Opmerking: De integratie van Google+ met Google Hangouts is niet meer actief. Meldingsinstellingen voor uitnodigingen voor contacten die eerder in Jouw kringen stonden, zijn nu opgenomen in de instelling Alle anderen. U kunt de meldingsinstellingen op elk moment wijzigen volgens de stappen in het onderstaande gedeelte, Mensen toestaan contact met u op te nemen zonder uitnodiging.

Uw contacten bekijken

1. Ga op uw computer naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Klik op Contacten Mensen of Hangouts-contacten Mensen.
  3. U ziet een volledige lijst met uw contacten.

Iemand toevoegen aan uw contacten

1. Ga naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Klik bovenaan op 'Nieuw gesprek' Toevoegen.
  3. Typ een naam, telefoonnummer of e-mailadres.
  4. Verzend een uitnodiging of start een gesprek om de persoon aan uw contacten toe te voegen.

Uw contacten en gesprekken beheren

Een contact bovenaan houden

Als u een contact bovenaan wilt houden, zelfs wanneer deze persoon offline is, plaatst u de muisaanwijzer op de naam en klikt u op Meer Meer en dan Bovenaan vastzetten.

Een contact verbergen

Als u een contact wilt verbergen in de lijst, plaatst u de muisaanwijzer op de naam en klikt u op Meer Meer en dan Verbergen.

Verborgen contacten bekijken

1. Ga naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Open de instellingen.
  3. Klik in de Hangouts-app op Menu Menu en dan Instellingen.
  4. Klik in Gmail op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Klik op Verborgen contacten.
  6. Als u uw verborgen contacten weer zichtbaar wilt maken, tikt u op Zichtbaar maken.

Gesprekken en uitnodigingen bekijken

1. Ga naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Klik op 'Gesprekken openen' Gesprekken.

Mensen toestaan contact met u op te nemen zonder uitnodiging

1. Ga naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Open de instellingen:
    • Klik in de Hangouts-app op Menu Menuen dan Instellingen.
    • Klik in Gmail naast uw naam op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Uitnodigingsinstellingen aanpassen.
  4. Selecteer Aangepast en kies wie een uitnodiging nodig heeft en wie niet.