Se'ns ha informat que s’ha tancat la sessió del compte de diversos usuaris de manera inesperada. Ho estem investigant, però no us preocupeu: no hi ha indicis que això estigui relacionat amb cap amenaça per a la seguretat dels comptes ni amb activitats de pesca (suplantació d'identitat). Torneu a iniciar la sessió a accounts.google.com i, si no recordeu la contrasenya, accediu a aquesta pàgina per recuperar-la. Si utilitzeu la verificació en dos passos, l'SMS amb el codi pot trigar a arribar-vos. Torneu-ho a provar o utilitzeu els codis de seguretat.

Iniciar una videotrucada

Pots comunicar-te amb familiars, amics o companys de feina mitjançant videotrucades cara a cara. A les de Hangouts, hi pots afegir fins a 9 persones.

Abans d'iniciar la primera videotrucada

• Comprova els requisits del sistema per a Hangouts.
  • Connecta una càmera, un micròfon i uns altaveus a l'ordinador. Assegura't que tinguin el programari més recent.
  • Quan se't demani si vols utilitzar la càmera i el micròfon de l'ordinador, fes clic a Permet.
  • Baixa i instal·la la versió més recent del connector de Hangouts per als navegadors Internet Explorer, Firefox i Safari.

Permetre que Hangouts utilitzi la càmera i el micròfon

Chrome

Les videotrucades de Hangouts necessiten utilitzar la càmera i el micròfon de l'ordinador per poder iniciar la conversa.

Si fas servir un compte de la feina, d'un centre educatiu o d'un altre tipus que no acabi en @gmail.com, és possible que hagis de baixar i instal·lar la darrera versió del connector de Hangouts.

Permetre l'accés a la càmera i al micròfon

1. Obre hangouts.google.com.
  2. Fes clic a Videotrucada Videotrucada. Es mostrarà un missatge a la part superior de la finestra de la videotrucada.
  3. Fes clic a Permet. Només ho hauràs de fer una vegada. Pots permetre que utilitzi:
    • Enregistrament Enregistrament: indica que la videotrucada està utilitzant la càmera i el micròfon.
    • Càmera de vídeo Càmera de vídeo: indica que la videotrucada està utilitzant la càmera i el micròfon.

Canviar la configuració per permetre l'accés

Si no se't demana que permetis l'accés o si l'havies bloquejat anteriorment, pots canviar la configuració.

1. Obre hangouts.google.com.
  2. Fes clic a Videotrucada Videotrucada.
  3. A la part superior dreta, fes clic a Error de la càmera Mitjans no permesos.
  4. Fes clic a Permet sempre que https://plus.google.com accedeixi a la càmera i al micròfon.
  5. Fes clic a Fet i la videotrucada es connectarà automàticament. Si la trucada no s'actualitza, surt-ne i torna-hi a entrar.

Firefox

Pas 1: instal·lar el connector de Hangouts

1. Obre la pàgina del connector de Hangouts.
  2. Fes clic a Baixa el connector.
  3. Obre'l i instal·la'l.

Pas 2: permetre l'accés a la càmera i al micròfon

1. Obre hangouts.google.com.
  2. Fes clic a Videotrucada Videotrucada
  3. A la part superior esquerra, fes clic a Bloqueja el contingut Connector de Firefox.
  4. Per executar el connector de Hangouts, fes clic a Activa.
  5. Tria una d'aquestes opcions de configuració per al connector de Hangouts:
    • Activa ara: permet que el connector funcioni en aquesta videotrucada, però rep una altra sol·licitud en futures videotrucades.
    • Activa sempre: permet que el connector funcioni en aquesta videotrucada i en les futures.
  6. Torna a carregar la finestra de la videotrucada.

Canviar la configuració per permetre l'activació

Si no veus l'opció Activa o mai abans no has activat la càmera o el micròfon, pots canviar la configuració.

1. A Firefox, fes clic a Menú.
  2. Fes clic a Complements Després Connectors.
  3. Cerca el connector de Hangouts, que es pot dir "Google Talk Plugin" o "Google Talk Plugin Video Renderer".
  4. Tria Activa'l sempre.

Safari

Pas 1: instal·lar el connector de Hangouts

1. Obre la pàgina del connector de Hangouts.
  2. Fes clic a Baixa el connector.
  3. Obre'l i instal·la'l.

Pas 2: permetre l'accés a la càmera i al micròfon

1. Obre hangouts.google.com.
  2. Fes clic a Videotrucada Videotrucada Després Confia.
  3. Torna a carregar la finestra de la videotrucada.

Canviar la configuració per confiar en el programa

Si no veus l'opció Confia o has cancel·lat aquesta opció anteriorment, pots canviar la configuració.

1. A Safari, fes clic a Preferències.
  2. Obre Seguretat Després Gestionar la configuració del lloc web.
  3. Cerca el connector de Hangouts, que es pot dir "Google Talk Plugin" o "Google Talk Plugin Video Renderer".
  4. Fes clic a Permet.

Iniciar una videotrucada

1. Obre Hangouts a hangouts.google.com o a la barra lateral de Gmail.
  2. A la llista de converses, selecciona una persona o cerca'n el nom o l'adreça electrònica. Quan trobis la persona en qüestió, fes clic al seu nom. També pots marcar diverses persones per iniciar una videotrucada de grup.
  3. Fes clic a Videotrucada Videotrucada.
  4. En acabar, fes clic a Penja Call end icon.
  5. Si tens problemes amb les trucades, prova de seguir aquests passos per resoldre'ls.

Altres opcions de configuració per a videotrucades

Afegir persones per nom o per adreça electrònica

Un cop iniciada la videotrucada, qualsevol participant pot afegir-hi més persones. Qualsevol persona convidada a la videotrucada ha de tenir un compte de Google.

1. A la finestra de la videotrucada, fes clic a la pantalla.
  2. A la part superior, fes clic a Afegeix persones
  3. Escriu el nom o l'adreça electrònica d'algú.
  4. Fes clic a Convida.

Compartir un enllaç per afegir persones

1. A la finestra de la videotrucada, fes clic a la pantalla.
  2. A la part superior, fes clic a Afegeix persones  Després Copia l'enllaç per compartir-lo Enllaça.
  3. Per convidar persones a la trucada, fes clic a l'enllaç per copiar-lo. A continuació, enganxa'l a un correu electrònic, un xat o qualsevol altre lloc. Per participar a la trucada, els usuaris han d'iniciar la sessió. Qualsevol persona que tingui l'enllaç pot unir-se a la trucada.

Canviar les opcions de videotrucada

Durant la videotrucada, pots canviar-ne les opcions. Per poder veure-les, fes clic a la pantalla.

• Desactiva la càmera o silencia el micròfon: fes clic a les icones per desactivar la càmera o silenciar el micròfon.
  • Configuració: a la part superior, fes clic a Configuració Configuració. Pots canviar algunes opcions, com ara quins dispositius de càmera, micròfon i altaveus vols utilitzar.
  • Comparteix la pantalla: per compartir la pantalla amb altres participants de la videotrucada, fes clic a Més Més Després Comparteix la pantalla .
  • Pantalla completa: perquè la videotrucada ocupi tota la pantalla, fes clic a Més Més Després Pantalla completa.

Enviar i rebre missatges en una videotrucada

Pots enviar missatges a les persones que participen en una videotrucada. Els missatges es mostraran durant un període breu.

1. Fes clic a la pantalla de la videotrucada.
  2. A la part inferior, fes clic a Xat Xateja.

Només es pot consultar l'historial de missatges mentre dura la trucada. Si surts de la trucada i t'hi tornes a unir, no veuràs els missatges anteriors.