Om ringer videosamtal med meet.google.com, besök Hangouts Meet Help Center.

Starta ett videosamtal

Håll kontakten med familj, vänner eller medarbetare med videosamtal. Du kan lägga till upp till 9 personer i ett Hangouts-videosamtal.

Innan du startar ditt första videosamtal

• Kontrollera systemkraven för Hangouts.
  • Anslut kamera, mikrofon och högtalare till datorn. Kontrollera att de har den senaste programvaran.
  • När du blir ombedd att tillåta att datorns kamera och mikrofon används klickar du på Tillåt.
  • Hämta och installera den senaste versionen av Hangouts plugin för Internet Explorer, Firefox och Safari-webbläsare.

Tillåt att Hangouts använder kameran och mikrofonen

Chrome

Hangouts videosamtal använder datorns kamera och mikrofon så att det går att starta videosamtalet.

Om du använder ett konto i jobbet, på skolan eller ett annat konto som inte slutar på @gmail.com: Du måste kanske ladda ned och installera den senaste versionen av Hangouts plugin.

Ge åtkomst till kamera och mikrofon

1. Öppna hangouts.google.com.
  2. Klicka på Videosamtal Videosamtal. Ett meddelande visas högst upp i videosamtalsfönstret.
  3. Klicka på Tillåt. Du behöver bara göra detta en gång. Du kan tillåta användning av:
    • Inspelning Inspelning: Kameran och mikrofonen används i videosamtalet.
    • Videokamera Videokamera: Kameran och mikrofonen används i videosamtalet.

Ändra inställningarna för åtkomst

Om du inte blir ombedd att tillåta åtkomst eller om du har blockerat tillgången tidigare kan du ändra inställningarna.

1. Öppna hangouts.google.com.
  2. Klicka på Videosamtal Videosamtal.
  3. Klicka på Kamerafel Otillåtna media uppe till höger.
  4. Klicka på Tillåt alltid att https://hangouts.google.com får åtkomst till din kamera och mikrofon.
  5. Klicka på Klar. Videosamtalet ansluts automatiskt. Avsluta och öppna samtalet igen om det inte uppdateras.

Firefox

Step 1: Hämta och installera Firefox ESR

För närvarande finns det vissa versioner av Firefox som inte kan användas för videosamtal. Ladda ned Firefox ESR om du vill fortsätta att använda videosamtal.

Läs mer om varför du behöver ladda ned Firefox ESR.

Steg 2: Installera Hangouts plugin

1. Öppna sidan Hangouts plugin.
  2. Klicka på Hämta plugin.
  3. Öppna och installera plugin-programmet.

Steg 3: Ge åtkomst till kamera och mikrofon

1. Öppna hangouts.google.com.
  2. Klicka på Videosamtal Videosamtal
  3. Klicka på Blockera innehåll Firefox-plugin uppe till vänster.
  4. Välj en inställning:
    • Tillåt nu: Tillåt plugin-programmet för det här videosamtalet men fråga på nytt för framtida videosamtal.
    • Tillåt och kom ihåg: Tillåt plugin-programmet för det här videosamtalet och för framtida videosamtal.
  5. Läs in videosamtalsfönstret på nytt.

Ändra inställningarna och tillåt aktivering

Om du inte ser alternativet Aktivera eller om du aldrig tidigare har aktiverat kameran eller mikrofonen kan du ändra inställningarna.

1. Klicka på Meny i Firefox.
  2. Klicka på Tillägg och sedan Insticksprogram.
  3. Sök efter plugin-programmet Hangouts. Det kan hända att du ser Google Talk-plugin och videorenderare för Google Talk-plugin.
  4. Välj Aktivera alltid.

Safari

Steg 1: Installera Hangouts plugin

1. Öppna sidan Hangouts plugin.
  2. Klicka på Hämta plugin.
  3. Öppna och installera plugin-programmet.

Steg 2: Ge åtkomst till kamera och mikrofon

1. Öppna hangouts.google.com.
  2. Klicka på Videosamtal Videosamtal och sedanTillåt.
  3. Läs in videosamtalsfönstret på nytt.

Ändra en inställning och tillåt

Om du inte ser alternativet Tillåt eller om du tidigare har avbrutit det här alternativet kan du ändra inställningarna.

1. Klicka på Inställningar i Safari.
  2. Öppna Säkerhet och sedan Plugininställningar.
  3. Sök efter plugin-programmet Hangouts. Det kan hända att du ser Google Talk-plugin och videorenderare för Google Talk-plugin.
  4. Välj .

Starta ett videosamtal

1. Öppna Hangouts via hangouts.google.com eller sidofältet i Gmail.
  2. Välj en person på Hangouts-listan eller sök efter namn eller e-postadress. När du hittar rätt person klickar du på namnet. Du kan även markera flera personer och starta ett gruppvideosamtal.
  3. Klicka på Videosamtal Videosamtal.
  4. Klicka på Avsluta samtal Call end icon när du är klar.

Övriga inställningar för videosamtal

Lägga till personer efter namn eller e-postadress

Vem som helst i ett videosamtal kan lägga till fler personer när videosamtalet har börjat. Alla som bjuds in att delta i videosamtalet måste ha ett Google-konto.

1. Klicka på skärmen i videosamtalsfönstret.
  2. Klicka på Lägg till personer högst upp.
  3. Skriv ett namn eller en e-postadress.
  4. Klicka på Bjud in.

Lägga till personer genom att dela en länk

1. Klicka på skärmen i videosamtalsfönstret.
  2. Klicka på Lägg till personer högst upp och sedan Dela genom att kopiera länk Länk.
  3. Bjud in personer till samtalet genom att klicka på länken för att kopiera den. Klistra sedan in länken i e-postmeddelanden, chattar eller någon annanstans. Användare som vill ansluta till ett samtal måste logga in. Alla som har länken kan ansluta till samtalet.

Ändra alternativ för videosamtal

Du kan ändra alternativen för videosamtalet medan det pågår. Klicka på skärmen om du vill se alternativen.

• Stäng av kameran eller mikrofonen: Stäng av kameran eller mikrofonen genom att klicka på respektive ikon.
  • Inställningar: Klicka på Inställningar Inställningar högst upp. Du kan ändra inställningar som val av kamera, mikrofon och högtalare.
  • Dela skärmen: Klicka på Mer Mer och sedan Dela skärm om du vill dela skärmen med andra i videosamtalet.
  • Helskärm: Klicka på Mer Mer och sedan Helskärm om du vill att videosamtalet tar upp hela skärmen.

Skicka och ta emot meddelanden i videosamtalet

Du kan skicka meddelanden till personerna i videosamtalet. Meddelanden visas en kort stund.

1. Klicka på videosamtalsskärmen
  2. Klicka på Chatta Chatt längst ned.

Du kan bara se meddelandehistoriken medan du deltar i samtalet. Om du lämnar samtalet och sedan återansluter till det visas inte tidigare meddelanden.