Een videogesprek starten

U kunt via persoonlijke videogesprekken contact houden met familie, vrienden of collega's. Limieten voor videogesprekken:

• 10 mensen voor de basisversie van Gmail en G Suite Basic
  • 25 mensen voor Business en Education

Tip: Als u Hangouts gebruikt om een Google Meet-videogesprek te starten, kan het maximale aantal deelnemers anders zijn. Meer informatie over deelnemerslimieten voor Google Meet

Voordat u uw eerste videogesprek start

Belangrijk: Mogelijk moet u rechten voor de camera en microfoon inschakelen in de instellingen van uw computer.

Hangouts toestemming geven om uw camera en microfoon te gebruiken

Chrome

Hangouts-videogesprekken gebruiken de camera en microfoon van uw computer.

Belangrijk: Voor Internet Explorer moet u de nieuwste versie van de Hangouts-plug-in downloaden.

Toegang geven tot camera en microfoon

1. Open hangouts.google.com.
  2. Klik op Videogesprek Videogesprek. Er wordt een bericht boven in het videogespreksvenster weergegeven.
  3. Klik op Toestaan. U hoeft dit maar één keer te doen. U kunt het volgende toestaan:
    • Opnemen Opnemen: Het videogesprek gebruikt uw camera en microfoon.
    • Videocamera Videocamera: Het videogesprek gebruikt uw camera en microfoon.

Instelling wijzigen om toegang te verlenen

Als u niet wordt gevraagd toegang te verlenen of als u de toegang eerder heeft geblokkeerd, kunt u uw instellingen wijzigen.

1. Open hangouts.google.com.
  2. Klik op Videogesprek Videogesprek.
  3. Klik rechtsboven op Camerafout Niet-toegestane media.
  4. Klik op 'https://hangouts.google.com altijd toegang geven tot je camera en microfoon'.
  5. Klik op Gereed. Het videogesprek maakt automatisch verbinding. Als het gesprek niet wordt vernieuwd, sluit u het gesprek en opent u het opnieuw.

Een videogesprek starten

Belangrijk: Als u een gebruiker blokkeert op Google Hangouts, kan die u geen berichten sturen in Hangouts, maar kan deze persoon nog wel deelnemen aan Google Meet-gesprekken die u organiseert of waaraan u deelneemt in de Hangouts-app. Dit komt omdat gebruikers die zijn geblokkeerd in Hangouts, niet worden geblokkeerd op Google Meet.

Een 1-op-1-videogesprek starten

1. Ga naar hangouts.google.com of open de app via de zijbalk in Gmail.
  2. Selecteer een persoon in de Hangouts-lijst of zoek naar een naam of e-mailadres. Als u de persoon heeft gevonden die u wilt bellen, klikt u op zijn of haar naam.
  3. Klik linksboven op Videogesprek  en kies een optie:
    • Een link voor een videogesprek delen : Er wordt een link naar het Google Meet-videogesprek toegevoegd aan de chat. Klik op Sturen  om de link te delen. U moet beiden op de Meet-videolink klikken om deel te nemen aan het videogesprek.
    • Bellen met video Videocamera: U belt de andere persoon om een videogesprek te starten in de Hangout. De andere persoon kan ervoor kiezen het gesprek wel of niet te beantwoorden.

Een videogesprek starten in een groepsbericht

1. Ga naar hangouts.google.com of open de app vanuit de zijbalk in Gmail.
  2. Selecteer een groep om te bellen vanuit de Hangouts-lijst of maak een nieuwe groep.
  3. Klik linksboven in het groepsberichtvenster op Videogesprek .
    • Hangouts voegt automatisch een Meet-link toe aan uw bericht. Klik op Sturen  om het bestand te delen en de groep uit te nodigen voor het Google Meet-videogesprek.

Andere instellingen voor videogesprekken

Mensen toevoegen op basis van naam of e-mailadres

Iedereen in een videogesprek kan meer mensen toevoegen nadat het gesprek is begonnen. Iedereen die wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het videogesprek, moet een Google-account hebben.

1. Klik in het videogespreksvenster op het scherm.
  2. Klik bovenaan op Mensen toevoegen .
  3. Typ de naam of het e-mailadres van de persoon die u wilt toevoegen.
  4. Klik op Uitnodigen.

Een link delen om mensen toe te voegen

1. Klik in het videogespreksvenster op het scherm.
  2. Klik bovenaan op Mensen toevoegen  en dan Link kopiëren om te delen Link.
  3. Als u mensen wilt uitnodigen voor het gesprek, klikt u op de link om deze te kopiëren. Vervolgens plakt u de link in e-mails, chats of ergens anders. Alle gebruikers met de link kunnen deelnemen aan het gesprek als ze zijn ingelogd.

Opties voor videogesprekken wijzigen

Tijdens het gesprek kunt u de opties voor videogesprekken wijzigen. Klik op het scherm om opties te bekijken.

• Camera uitschakelen of microfoon dempen: Klik op de iconen om de camera uit te schakelen of de microfoon te dempen.
  • Instellingen: Klik bovenaan op Instellingen Instellingen. U kunt instellingen zoals uw camera, microfoon en speakers wijzigen.
  • Scherm delen: Als u uw scherm met andere mensen in het videogesprek wilt delen, klikt u op Meer Meer en dan Scherm delen.
  • Volledig scherm: Als u het videogesprek op volledig scherm wilt weergeven, klikt u op Meer Meer en dan Volledig scherm.

Berichten sturen en krijgen in het videogesprek

U kunt berichten sturen naar mensen in het videogesprek. Berichten worden korte tijd weergegeven.

1. Klik op het videogespreksscherm.
  2. Klik onderaan op Chat Chatten.

U kunt de berichtengeschiedenis alleen bekijken terwijl u deelneemt aan het gesprek. Als u het gesprek verlaat en vervolgens weer deelneemt, kunt u de eerdere berichten niet bekijken.