Als je Google Chat gebruikt, ga je naar het Helpcentrum van Google Chat

Een videogesprek starten

U kunt via persoonlijke videogesprekken contact houden met familie, vrienden of collega's. Voor 1:1-gesprekken kunt u de klassieke versie van Hangouts of Google Meet gebruiken. Gebruik Google Meet voor groepsvideogesprekken.

Tip: Als u de klassieke versie van Hangouts gebruikt om een Google Meet-videogesprek te starten, is het aantal deelnemers afhankelijk van uw accounttype. Meer informatie over deelnemerslimieten voor Google Meet

Voordat u uw eerste videogesprek start

• Bekijk de systeemvereisten voor de klassieke versie van Hangouts.
  • Sluit een camera, microfoon en speakers aan op uw computer en zorg dat de nieuwste software voor deze apparaten is geïnstalleerd.
  • Klik op Toestaan als u wordt gevraagd of de camera en microfoon van uw computer mogen worden gebruikt.

Belangrijk: Misschien moet u rechten voor de camera en microfoon aanzetten in de instellingen van uw computer.

Hangouts toestemming geven om uw camera en microfoon te gebruiken

Chrome

Hangouts-videogesprekken gebruiken de camera en microfoon van uw computer.

Toegang geven tot camera en microfoon

1. Open hangouts.google.com.
  2. Klik op Videogesprek Videogesprek.
  3. U ziet een bericht bovenaan het videogespreksvenster.
  4. Klik op Toestaan. U hoeft dit maar één keer te doen. U kunt het volgende toestaan:
    • Opnemen Opnemen: Het videogesprek gebruikt uw camera en microfoon.
    • Videocamera Een videovergadering starten: Het videogesprek gebruikt uw camera en microfoon.

Instelling wijzigen om toegang te geven

Als u niet wordt gevraagd toegang te geven of als u de toegang eerder heeft geblokkeerd, kunt u uw instellingen wijzigen.

1. Open hangouts.google.com.
  2. Klik op Videogesprek Videogesprek.
  3. Klik rechtsboven op Camerafout Niet-toegestane media.
  4. Klik op https://hangouts.google.com altijd toegang geven tot je camera en microfoon.
  5. Klik op Klaar. Het videogesprek maakt automatisch verbinding. Als dit niet het geval is, sluit u het gesprek en opent u dit opnieuw.

Een videogesprek starten

Belangrijk: Als u iemand blokkeert in de klassieke versie van Hangouts, kan deze persoon u geen berichten sturen in de klassieke versie van Hangouts, maar kan deze persoon wel deelnemen aan Google Meet-gesprekken die u organiseert of waaraan u deelneemt met de Hangouts-app. Gebruikers die zijn geblokkeerd in Hangouts, worden niet geblokkeerd op Google Meet.

Een 1-op-1-videogesprek starten

Tip: Controleer wanneer de code van een vergadering verloopt om te zorgen dat u niet deelneemt aan een vergadering met een verlopen code en om een betere planning te maken voor de toekomstige vergaderingen die u maakt. Meer informatie over codes van Google Meet-vergaderingen

1. Ga naar hangouts.google.com of open de app via de zijbalk in Gmail.
  2. Selecteer een persoon in de Hangouts-lijst of zoek naar een naam of e-mailadres. Als u de persoon heeft gevonden die u wilt bellen, klikt u op de naam.
  3. Klik linksboven op Videogesprek  en kies een optie:
    • Een link voor een Meet-videogesprek delen : Er wordt een link naar het Google Meet-videogesprek toegevoegd aan de chat. Klik op Sturen  om de link te delen. U moet beiden op de Meet-videolink klikken om deel te nemen aan het videogesprek.
    • Bellen met video Een videovergadering starten: Bel de andere persoon om een videogesprek te starten in de Hangout. Die persoon kan ervoor kiezen het gesprek wel of niet te beantwoorden.

Een videogesprek starten in een groepsbericht

Tip: Controleer wanneer de code van een vergadering verloopt om te zorgen dat u niet deelneemt aan een vergadering met een verlopen code en om een betere planning te maken voor de toekomstige vergaderingen die u maakt. Meer informatie over codes van Google Meet-vergaderingen

1. Ga naar hangouts.google.com of open de app via de zijbalk in Gmail.
  2. Selecteer een groep om te bellen vanuit de Hangouts-lijst of maak een nieuwe groep.
  3. Klik linksboven in het groepsberichtvenster op Videogesprek .
    • Hangouts voegt automatisch een Meet-link toe aan uw bericht. Klik op Sturen  om de link te delen en de groep uit te nodigen voor het Google Meet-videogesprek.

Andere instellingen voor videogesprekken in de klassieke versie van Hangouts

Mensen toevoegen op basis van naam of e-mailadres

Iedereen in een videogesprek kan mensen toevoegen nadat het gesprek is begonnen. Iedereen die wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het videogesprek, moet een Google-account hebben.

1. Klik in het videogespreksvenster op het scherm.
  2. Klik bovenaan op Mensen toevoegen .
  3. Typ de naam of het e-mailadres van de persoon die u wilt toevoegen.
  4. Klik op Uitnodigen.

Een link delen om mensen toe te voegen

1. Klik in het videogespreksvenster op het scherm.
  2. Klik bovenaan op Mensen toevoegen  en dan Link kopiëren om te delen Link.
  3. Als u mensen wilt uitnodigen voor het gesprek, klikt u op de link om deze te kopiëren. Deel dan deze link via e-mail, chat of anders. Alle gebruikers met de link kunnen deelnemen aan het gesprek als ze zijn ingelogd.

Opties voor videogesprekken wijzigen

Tijdens het gesprek kunt u de opties voor videogesprekken wijzigen. Klik op het scherm om de opties te bekijken.

• Camera of microfoon uitzetten: Klik op de iconen om de camera of de microfoon uit te zetten.
  • Instellingen: Klik bovenaan op Instellingen Instellingen. U kunt instellingen voor uw camera, microfoon en speakers wijzigen.
  • Scherm delen: Als u uw scherm met anderen in het videogesprek wilt delen, klikt u op Meer opties Meer en dan Scherm delen.
  • Volledig scherm: Als u het videogesprek op volledig scherm wilt zien, klikt u op Meer opties Meer en dan Volledig scherm.

Berichten sturen en krijgen in het videogesprek

U kunt berichten sturen naar mensen in het videogesprek. Berichten worden korte tijd getoond.

1. Klik op het videogespreksscherm.
  2. Klik onderaan op Chat Chatten.

U kunt de berichtengeschiedenis alleen bekijken terwijl u deelneemt aan het gesprek. Als u het gesprek verlaat en opnieuw deelneemt, kunt u geen eerdere berichten meer bekijken.