Aloita videopuhelu

Videopuheluiden avulla voit jutella kasvokkain perheen, ystävien tai työkavereiden kanssa. Videopuheluissa voi olla jopa 25 osallistujaa.

Ennen ensimmäisen videopuhelun aloittamista

• Tarkista Hangoutsin järjestelmävaatimukset.
  • Liitä tietokoneeseesi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Varmista, että niiden ohjelmistot ovat ajan tasalla.
  • Kun Hangouts pyytää lupaa käyttää tietokoneesi kameraa ja mikrofonia, klikkaa Salli.
  • Lataa ja asenna Hangouts-laajennuksen uusin versio Internet Explorer- tai Safari-selaimelle.

Tärkeää: Voit joutua sallimaan kameran ja mikrofonin käytön tietokoneesi järjestelmäasetuksista.

Kameran ja mikrofonin käyttöoikeuden salliminen Hangoutsille

Chrome

Hangoutsin videopuheluiden on saatava käyttää tietokoneen kameraa ja mikrofonia, jotta voit aloittaa videopuhelun.

Jos käytät työ- tai oppilaitostiliä tai muuta tiliä, jonka päätteenä ei ole @gmail.com, voit joutua lataamaan ja asentamaan Hangouts-laajennuksen uusimman version.

Kameran ja mikrofonin käytön salliminen

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com.
  2. Klikkaa Videopuhelu Videopuhelu. Videopuheluikkunan yläreunaan ilmestyy viesti.
  3. Valitse Salli. Tämä tarvitsee tehdä vain kerran. Voit antaa seuraavat käyttöoikeudet:
    • Tallennus Tallennetaan: Videopuhelu käyttää kameraa ja mikrofonia.
    • Videokamera Videokamera: Videopuhelu käyttää kameraa ja mikrofonia.

Asetuksen muuttaminen käyttöoikeuden sallimista varten

Jos sinua ei pyydetä sallimaan käyttöoikeutta tai olet aikaisemmin estänyt sen, voit muuttaa asetuksiasi.

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com.
  2. Klikkaa Videopuhelu Videopuhelu.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Kameravirhe Estetty media.
  4. Klikkaa Anna sivuston https://hangouts.google.com aina käyttää kameraasi ja mikrofoniasi.
  5. Valitse Valmis. Videopuhelu yhdistyy automaattisesti. Jos puhelu ei päivity, lopeta se ja soita uusi puhelu.

Safari

Vaihe 1: Hangouts-laajennuksen asentaminen

1. Avaa Hangouts-laajennuksen sivu.
  2. Klikkaa Lataa laajennus.
  3. Avaa ja asenna laajennus.

Vaihe 2: Kameran ja mikrofonin käytön salliminen

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com.
  2. Klikkaa Videopuhelu Videopuhelu ja sitten Luota.
  3. Päivitä videopuheluikkuna.

Luottamusasetuksen muuttaminen

Jos Luota-vaihtoehtoa ei näy tai jos olet aiemmin peruuttanut tämän toiminnon, voit muuttaa asetuksia.

1. Klikkaa Safarissa Asetukset.
  2. Avaa Suojaus ja sitten Liitännäisasetukset.
  3. Etsi Hangouts-laajennus. Sen nimi voi olla Google Talk Plugin tai Google Talk Plugin Video Renderer.
  4. Valitse Käytössä.

Videopuhelun aloittaminen

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com tai avaa Hangouts Gmailin sivupalkista.
  2. Valitse henkilö Hangouts-luettelosta tai hae henkilöä nimellä tai sähköpostiosoitteella. Kun löydät haluamasi henkilön, klikkaa hänen nimeään. Voit myös aloittaa ryhmävideopuhelun valitsemalla useita henkilöitä.
  3. Klikkaa Videopuhelu Videopuhelu.
  4. Voit lopettaa puhelun klikkaamalla Päätä puhelu Call end icon.

Muut videopuheluiden asetukset

Henkilöiden lisääminen nimen tai sähköpostiosoitteen avulla

Kuka tahansa videopuhelun osallistujista voi lisätä osallistujia puhelun alkamisen jälkeen. Videopuheluun kutsuttavilla osallistujilla on oltava Google-tili.

1. Klikkaa videopuheluikkunan näyttöä.
  2. Valitse ylhäältä Lisää ihmisiä
  3. Kirjoita henkilön nimi tai sähköpostiosoite.
  4. Klikkaa Kutsu.

Henkilöiden lisääminen jaettavan linkin kautta

1. Klikkaa videopuheluikkunan näyttöä.
  2. Klikkaa ylhäältä Lisää ihmisiä  ja sitten Kopioi linkki jakamista varten Linkki.
  3. Jos haluat kutsua henkilöitä puheluun, kopioi linkki klikkaamalla sitä. Liitä sitten linkki esimerkiksi sähköpostiin tai chattiin. Kutsuttujen käyttäjien on kirjauduttava sisään liittyäkseen puheluun. Puheluun voi liittyä kuka tahansa linkin saanut.

Videopuhelun asetusten muuttaminen

Voit muuttaa videopuhelun asetuksia puhelun aikana. Näet asetukset klikkaamalla näyttöä.

• Kameran sammuttaminen tai mikrofonin mykistäminen: Voit sammuttaa kameran tai mykistää mikrofonin klikkaamalla kuvakkeita.
  • Asetukset: Valitse ylhäältä Asetukset Asetukset. Voit muuttaa esimerkiksi kamera-, mikrofoni- ja kaiutinlaiteasetuksia.
  • Näytön jakaminen: Jos haluat jakaa näytön muiden videopuhelun osallistujien kanssa, klikkaa Lisää Lisää ja sitten Jaa näyttö.
  • Koko näyttö: Jos haluat suurentaa videopuhelun koko näytön kokoiseksi, klikkaa Lisää Lisää ja sitten Koko näyttö.

Viestien lähettäminen ja vastaanottaminen videopuhelun aikana

Voit lähettää viestejä videopuhelun osallistujille. Viestit näkyvät vain lyhyen aikaa.

1. Klikkaa videopuhelunäyttöä.
  2. Klikkaa alhaalta Chat Chat.

Voit nähdä viestihistorian vain puhelun aikana. Jos poistut puhelusta ja liityt siihen uudelleen, et näe aiempia viestejä.