Aloita videopuhelu

Videopuheluiden avulla voit jutella kasvokkain perheen, ystävien tai työkavereiden kanssa. Videopuheluissa voi olla jopa 25 osallistujaa.

Ennen ensimmäisen videopuhelun aloittamista

• Tutustu Hangoutsin järjestelmävaatimuksiin.
  • Liitä tietokoneeseesi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Varmista, että niissä on uusin ohjelmisto.
  • Kun Hangouts pyytää lupaa käyttää tietokoneesi kameraa ja mikrofonia, klikkaa Salli.
  • Jos käytät Internet Exploreria, Firefoxia tai Safaria, lataa ja asenna Hangouts-laajennuksen uusin versio.

Kameran ja mikrofonin käyttöoikeuden salliminen Hangoutsille

Chrome

Hangoutsin videopuheluiden on saatava käyttää tietokoneen kameraa ja mikrofonia, jotta voit aloittaa videopuhelun.

Jos käytät työ- tai oppilaitostiliä tai muuta tiliä, jonka päätteenä ei ole @gmail.com, sinun on ehkä ladattava ja asennettava Hangouts-laajennuksen uusin versio.

Kameran ja mikrofonin käyttöoikeuden salliminen

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com.
  2. Klikkaa Videopuhelu Videopuhelu. Videopuheluikkunan yläreunassa näkyy ilmoitus.
  3. Valitse Salli. Tämä tarvitsee tehdä vain kerran. Voit antaa seuraavat käyttöoikeudet:
    • Tallennus Tallennetaan: videopuhelu käyttää kameraa ja mikrofonia.
    • Videokamera Videokamera: videopuhelu käyttää kameraa ja mikrofonia.

Asetuksen muuttaminen käyttöoikeuden sallimista varten

Jos sinua ei pyydetä sallimaan käyttöoikeutta tai olet aikaisemmin estänyt sen, voit muuttaa asetuksiasi.

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com.
  2. Klikkaa Videopuhelu Videopuhelu.
  3. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Kameravirhe Estetty media.
  4. Valitse Salli kohteen https://hangouts.google.com aina käyttää kameraasi ja mikrofoniasi.
  5. Valitse Valmis. Videopuhelu yhdistyy automaattisesti. Jos puhelu ei päivity, sulje ja soita puhelu uudelleen.

Firefox

Vaihe 1: Lataa ja asenna Firefox ESR

Tällä hetkellä eräillä Firefoxin versioilla ei voi soittaa videopuheluita. Jos haluat jatkaa videopuhelujen käyttöä, lataa Firefox ESR

Tutustu syihin ladata Firefox ESR.

2. vaihe: Hangouts-laajennuksen asentaminen

1. Avaa Hangouts-laajennuksen sivu.
  2. Klikkaa Lataa laajennus.
  3. Avaa ja asenna laajennus.

3. vaihe: Kameran ja mikrofonin käytön salliminen

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com.
  2. Klikkaa Videopuhelu Videopuhelu
  3. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa Estä sisältö Firefox-laajennus.
  4. Valitse asetus:
    • Salli nyt: Salli laajennuksen toiminta tässä videopuhelussa, mutta kysy uudelleen tulevissa videopuheluissa.
    • Salli ja muista: Salli laajennuksen toiminta tässä ja tulevissa videopuheluissa.
  5. Lataa videopuheluikkuna uudelleen.

Asetuksen muuttaminen aktivoinnin sallimista varten

Jos Aktivoi-vaihtoehtoa ei näy tai et ole aikaisemmin aktivoinut kameraa tai mikrofonia, voit muuttaa asetuksia.

1. Valitse Firefoxissa Valikko.
  2. Klikkaa Lisäosat ja sitten Laajennukset.
  3. Etsi Hangouts-laajennus. Sen nimi voi olla Google Talk Plugin tai Google Talk Plugin Video Renderer.
  4. Valitse Aktivoi aina.

Safari

1. vaihe: Hangouts-laajennuksen asentaminen

1. Avaa Hangouts-laajennuksen sivu.
  2. Klikkaa Lataa laajennus.
  3. Avaa ja asenna laajennus.

2. vaihe: kameran ja mikrofonin käytön salliminen

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com.
  2. Klikkaa Videopuhelu Videopuhelu  ja sittenLuota.
  3. Lataa videopuheluikkuna uudelleen.

Asetuksen muuttaminen luottamuksen sallimista varten

Jos Luota-vaihtoehtoa ei näy tai jos olet aiemmin peruuttanut vaihtoehdon, voit muuttaa asetuksia.

1. Klikkaa Safarissa Asetukset.
  2. Avaa Suojaus ja sitten Liitännäisasetukset.
  3. Etsi Hangouts-laajennus. Sen nimi voi olla Google Talk Plugin tai Google Talk Plugin Video Renderer.
  4. Valitse Käytössä.

Videopuhelun aloittaminen

1. Siirry osoitteeseen hangouts.google.com tai avaa Hangouts Gmailin sivupalkista.
  2. Valitse henkilö Hangouts-luettelosta tai etsi henkilöä nimellä tai sähköpostiosoitteella. Kun löydät haluamasi henkilön, klikkaa nimeä. Jos haluat aloittaa ryhmävideopuhelun, voit valita useita henkilöitä.
  3. Klikkaa Videopuhelu Videopuhelu.
  4. Voit lopettaa puhelun klikkaamalla Lopeta puhelu Call end icon.

Videopuheluiden muut asetukset

Henkilöiden lisääminen nimen tai sähköpostiosoitteen mukaan

Kuka tahansa videopuhelun osallistujista voi lisätä osallistujia videopuhelun alkamisen jälkeen. Videopuheluun kutsuttavilla osallistujilla on oltava Google-tili.

1. Klikkaa näyttöä videopuheluikkunassa.
  2. Valitse yläosassa Lisää henkilöitä
  3. Kirjoita henkilön nimi tai sähköpostiosoite.
  4. Valitse Kutsu.

Henkilöiden lisääminen jaettavan linkin avulla

1. Klikkaa näyttöä videopuheluikkunassa.
  2. Valitse yläreunassa Lisää henkilöitä  ja sitten Kopioi linkki jakamista varten Linkki.
  3. Jos haluat kutsua henkilöitä puheluun linkin avulla, kopioi linkki klikkaamalla sitä. Liitä sitten viesti esimerkiksi sähköpostiin tai chattiin. Jos kutsun saaneet henkilöt haluavat liittyä puheluun, heidän on kirjauduttava sisään. Kuka tahansa henkilö, jolla on linkki, voi liittyä puheluun.

Videopuhelun asetusten muuttaminen

Voit muuttaa videopuhelun asetuksia videopuhelun aikana. Näet asetukset klikkaamalla näyttöä.

• Kameran sammuttaminen tai mikrofonin mykistäminen: Voit sammuttaa kameran tai mykistää mikrofonin klikkaamalla kuvakkeita.
  • Asetukset: Valitse yläosassa Asetukset Asetukset. Voit muuttaa asetuksia, kuten kamera-, mikrofoni- ja kaiutinlaiteasetuksia.
  • Näytön jakaminen: Jos haluat jakaa näyttösi muiden videopuheluun osallistuvien henkilöiden kanssa, valitse Lisää Lisää ja sitten Jaa näyttö.
  • Koko näyttö: Jos haluat videopuhelun näkyvän koko näytössä, valitse Lisää Lisää ja sittenKoko näyttö.

Viestien lähettäminen ja vastaanottaminen videopuhelun aikana

Voit lähettää viestejä videopuheluun osallistuville henkilöille. Viestit näkyvät vain lyhyen ajan.

1. Klikkaa videopuhelunäyttöä.
  2. Valitse alaosassa Chat Chat.

Voit nähdä viestihistorian vain puhelun aikana. Jos poistut puhelusta ja liityt siihen uudelleen, et näe aiempia viestejä.