Iniciar una videotrucada des de l'ordinador

Pots comunicar-te amb familiars, amics o companys de feina mitjançant videotrucades cara a cara. Amb les de Hangouts pots parlar fins amb nou persones.

Si utilitzes Android o iOS, consulta com s'inicia una conversa al telèfon.

Abans d'iniciar la primera videotrucada

• Comprova els requisits del sistema per a Hangouts.
  • Connecta una càmera, un micròfon i altaveus i assegura't que tots tinguin el programari actualitzat.
  • Per millorar la qualitat d'àudio i de vídeo, les trucades de Hangouts utilitzen una connexió d'igual a igual sempre que poden, en lloc d'encaminar la informació per un servidor.
  • Permet que Hangouts utilitzi la càmera i el micròfon de l'ordinador.
  • Navegadors Internet Explorer, Firefox i Safaribaixa i instal·la la versió més recent del connector de Hangouts.

Permetre que Hangouts utilitzi la càmera i el micròfon

Usuaris de Chrome

Les videotrucades de Hangouts necessiten utilitzar la càmera i el micròfon de l'ordinador per poder iniciar la conversa.

Si fas servir un compte de la feina, de classe o d'un altre tipus que no acaba per @gmail.com: és possible que hagis de baixar i instal·lar la darrera versió del connector de Hangouts.

Permetre l'accés a la càmera i al micròfon

1. A l'ordinador, obre Hangouts a hangouts.google.com.
  2. Fes clic a Videotrucada i apareixerà un missatge al principi de la finestra de la videotrucada sobre l'accés a la càmera i al micròfon de l'ordinador.
  3. Fes clic a Permet. Només ho hauràs de fer una vegada. El navegador Chrome recordarà la teva opció per a les pròximes converses.
    • Icona d'enregistrament Red circle: indica que la videotrucada està utilitzant la càmera i el micròfon.
    • Icona de càmera de vídeo Video camera in Chrome: vol dir que la videotrucada té permís per utilitzar la càmera i el micròfon.

Canviar la configuració per permetre l'accés

Si no veus l'opció Permet o si anteriorment has fet clic a Bloqueja però has canviat d'opinió, pots canviar l'opció de configuració per autoritzar Hangouts a utilitzar la càmera i el micròfon del teu ordinador.

1. A l'ordinador, obre Hangouts a hangouts.google.com.
  2. Fes clic a Videotrucada .
  3. A la part superior dreta de la finestra de la videotrucada, fes clic a la icona de càmera no permesa Video camera with X in Chrome.
  4. Fes clic a Permet sempre que https://plus.google.com accedeixi a la càmera i al micròfon.
  5. Fes clic a Fet i la videotrucada es connectarà automàticament. Si la trucada no s'actualitza, surt i torna a entrar-hi.
Usuaris de Firefox

Pas 1: instal·lar el connector de Hangouts

1. A l'ordinador, obre la pàgina del connector de Hangouts.
  2. Fes clic a Baixa el connector.
  3. Obre'l i instal·la'l.

Pas 2: permetre l'accés a la càmera i al micròfon

1. A l'ordinador, obre Hangouts a hangouts.google.com.
  2. Fes clic a Videotrucada i apareixerà un missatge d'error al principi de la finestra de la videotrucada sobre la càmera i el micròfon de l'ordinador.
  3. A la part superior esquerra de la finestra de la videotrucada, fes clic a la icona de rajola grisa .
  4. Fes clic a Activa per executar el connector de Hangouts.
  5. Tria una d'aquestes opcions de configuració per al connector de Hangouts:
    1. Activa ara: permet que el connector funcioni en aquesta videotrucada i rep una altra sol·licitud en futures videotrucades.
    2. Activa sempre: permet que el connector funcioni en aquesta i en futures videotrucades.
  6. Torna a carregar la finestra de la videotrucada.

Canviar la configuració per permetre l'activació

Si no veus l'opció Activa o si anteriorment has fet clic a No activis mai però has canviat d'opinió, pots canviar l'opció de configuració per autoritzar Hangouts a utilitzar la càmera i el micròfon del teu ordinador.

1. A Firefox, fes clic al botó de menú.
  2. Fes clic a Complements > Connectors.
  3. Cerca el connector de Hangouts, que es pot dir "Google Talk Plugin" i "Google Talk Plugin Video Renderer".
  4. Tria Activa'l sempre.
Usuaris de Safari

Pas 1: instal·lar el connector de Hangouts

1. A l'ordinador, obre la pàgina del connector de Hangouts.
  2. Fes clic a Baixa el connector.
  3. Obre'l i instal·la'l.

Pas 2: permetre l'accés a la càmera i al micròfon

1. A l'ordinador, obre Hangouts a hangouts.google.com.
  2. Fes clic a Videotrucada i apareixerà un missatge al principi de la finestra de la videotrucada per indicar que la càmera i el micròfon de l'ordinador són de confiança.
  3. Fes clic a Confia.
  4. Torna a carregar la finestra de la videotrucada.

Canviar la configuració per confiar en el programa

Si no veus l'opció Confia o si anteriorment has fet clic a Cancel·la però has canviat d'opinió, pots canviar l'opció de configuració per autoritzar Hangouts a utilitzar la càmera i el micròfon del teu ordinador.

1. A Safari, fes clic a Preferències.
  2. Obre Seguretat > Gestiona la configuració del lloc web.
  3. Cerca el connector de Hangouts, que es pot dir "Google Talk Plugin" i "Google Talk Plugin Video Renderer".
  4. Fes clic a Permet.

Iniciar una videotrucada

1. Obre Hangouts a hangouts.google.com o a Gmail.
  2. A la llista de converses, selecciona una persona o busca'n el nom o l'adreça electrònica. Quan trobis la persona en qüestió, fes clic al seu nom.
    • Per iniciar una videotrucada de grup, escriu el nom de cada persona del teu grup i activa la casella que hi ha davant del seu nom.
  3. Fes clic a la icona de vídeo .

Quan acabis una videotrucada, col·loca el cursor al final de la finestra i fes clic a la icona de penjar Call end icon per sortir-ne.

Si tens problemes amb les videotrucades, prova de seguir aquests passos per resoldre'ls.

Altres opcions de configuració de les videotrucades

Compartir l'enllaç d'una videotrucada

Pots compartir un enllaç per convidar els teus amics a una videotrucada.

1. Al principi de la finestra de la videotrucada, fes clic a la icona de convidar gent .
  2. Fes clic a Copia enllaç per compartir-lo i es copiarà automàticament al porta-retalls.
  3. Enganxa l'enllaç en un correu electrònic, a la finestra d'un xat o en qualsevol altre lloc en què vulguis compartir la informació de la videotrucada. Per enganxar-lo, prem Ordre + V (teclats Mac) o Control + V (PC i Chromebook).
Afegir persones un cop s'ha iniciat la videotrucada

Qualsevol participant d'una videotrucada pot afegir-hi més persones un cop s'ha iniciat, i qualsevol persona que tingui un compte de Google pot participar en una videotrucada.

1. Al principi de la finestra de la videotrucada, fes clic a la icona de convidar gent .
  2. Escriu el nom o l'adreça electrònica d'algú.
  3. Fes clic a Convida.

Pots participar en una conversa de vídeo amb un màxim de nou persones més.

Sol·licitar que els convidats siguin majors d'edat per participar en una videotrucada

Pots definir que la conversa de vídeo només estigui disponible per a majors d'edat. D'aquesta manera, la resta de participants de la conversa no podran convidar menors d'edat.

Un cop iniciada la conversa de vídeo, la restricció d'edat no es pot canviar, sinó que caldria iniciar una videotrucada nova.

Canviar les opcions de videotrucada

Pots modificar-ne les opcions durant la conversa.

• Desactiva la càmera o el micròfon: col·loca el cursor al final de la finestra de la videotrucada i apareixeran icones per silenciar el micròfon i desactivar el vídeo.
  • Configuració: a la part superior dreta de la finestra de la videotrucada, fes clic a la icona de configuració . Pots modificar-ne opcions com ara si s'envien informes de diagnòstic o decidir quins dispositius de càmera, de micròfon i d'altaveus es fan servir.
  • Comparteix la pantalla: a la part superior dreta de la finestra de la videotrucada, fes clic a la icona d'opcions Options > Comparteix la pantalla. Pots compartir el que tens a la pantalla amb els altres participants.
  • Pantalla completa: a la part superior dreta de la finestra de la videotrucada, fes clic a la icona d'opcions Options > Pantalla completa i la videotrucada ocuparà tota la pantalla.