Starta ett videosamtal

Håll kontakten med familj, vänner eller medarbetare med videosamtal. Upp till 25 personer kan delta i videosamtal.

Tips! Om du använder Google Meet, läs om att starta videomöten

Innan du startar ditt första videosamtal

• Kontrollera systemkraven för Hangouts.
  • Anslut kamera, mikrofon och högtalare till datorn. Kontrollera att de har den senaste programvaran.
  • Klicka på Tillåt när du blir ombedd att tillåta att datorns kamera och mikrofon används.
  • Hämta och installera den senaste versionen av Hangouts plugin för Internet Explorer.

Viktigt! Du måste kanske aktivera behörighet till kameran och mikrofonen i datorns systeminställningar.

Tillåt att Hangouts använder kameran och mikrofonen

Chrome

Hangouts videosamtal använder datorns kamera och mikrofon så att det går att starta videosamtalet.

Viktigt! Hämta den senaste versionen av Hangouts plugin för Internet Explorer.

Ge åtkomst till kamera och mikrofon

1. Öppna hangouts.google.com.
  2. Klicka på Videosamtal Videosamtal. Ett meddelande visas högst upp i videosamtalsfönstret.
  3. Klicka på Tillåt. Du behöver bara göra det en gång. Tillåt att använda:
    • Inspelning Inspelning: Videosamtalet använder kameran och mikrofonen.
    • Videokamera Videokamera: Videosamtalet använder kameran och mikrofonen.

Ändra åtkomstinställningarna

Om du inte blir ombedd att tillåta åtkomst eller om du har blockerat åtkomst tidigare kan du ändra inställningarna.

1. Öppna hangouts.google.com.
  2. Klicka på Videosamtal Videosamtal.
  3. Klicka på Kamerafel Otillåtna media uppe till höger.
  4. Klicka på Tillåt alltid att https://hangouts.google.com får åtkomst till din kamera och mikrofon.
  5. Klicka på Klar. Videosamtalet ansluts automatiskt. Avsluta och öppna samtalet igen om det inte uppdateras.

Starta ett videosamtal

1. Öppna Hangouts på hangouts.google.com eller i sidofältet i Gmail.
  2. Välj en person på Hangouts-listan eller sök efter namn eller e-postadress. När du hittar rätt person klickar du på namnet. Du kan även markera flera personer och starta ett gruppvideosamtal.
  3. Klicka på Videosamtal Videosamtal.
  4. Klicka på Avsluta samtal Call end icon när du är klar.

Övriga inställningar för videosamtal

Lägga till personer efter namn eller e-postadress

Vem som helst i ett videosamtal kan lägga till fler personer när videosamtalet har börjat. Alla som bjuds in att delta i videosamtalet måste ha ett Google-konto.

1. Klicka på skärmen i videosamtalsfönstret.
  2. Klicka på Lägg till personer  högst upp.
  3. Skriv ett namn eller en e-postadress.
  4. Klicka på Bjud in.

Lägga till personer genom att dela en länk

1. Klicka på skärmen i videosamtalsfönstret.
  2. Klicka på Lägg till personer följt avDela genom att kopiera länk Länka högst upp.
  3. Bjud in personer till samtalet genom att klicka på länken för att kopiera den. Klistra sedan in länken i e-postmeddelanden, chattar eller någon annanstans. Användare som vill ansluta till ett samtal måste logga in. Alla som har länken kan ansluta till samtalet.

Ändra alternativ för videosamtal

Du kan ändra alternativen för videosamtalet medan det pågår. Klicka på skärmen om du vill se alternativen.

• Stäng av kameran eller mikrofonen: Stäng av kameran eller mikrofonen genom att klicka på respektive ikon.
  • Inställningar: Klicka på Inställningar Inställningar högst upp. Du kan ändra inställningar som val av kamera, mikrofon och högtalare.
  • Dela skärm: Dela skärmen med andra i videosamtalet genom att klicka på Mer Mer följt av Dela skärm.
  • Helskärm: Klicka på Mer Mer följt avHelskärm om du vill att videosamtalet tar upp hela skärmen.

Skicka och ta emot meddelanden i videosamtalet

Du kan skicka meddelanden till personerna i videosamtalet. Meddelanden visas en kort stund.

1. Klicka på videosamtalsskärmen
  2. Klicka på Chatta Chatt längst ned.

Du kan bara se meddelandehistoriken medan du deltar i samtalet. Om du lämnar samtalet och sedan återansluter till det visas inte tidigare meddelanden.