Starta ett videosamtal

Håll kontakten med familj, vänner eller medarbetare med videosamtal. Videosamtal får innehålla upp till:

• Tio personer i Gmail och Google Workspace Basics
  • 25 personer i Business och Education

Tips! Om du startar ett Google Meet-videosamtal i Hangouts kan högsta antal deltagare ändras. Läs mer om deltagargränser för Google Meet.

Innan du ringer ditt första videosamtal

Viktigt! Du måste kanske aktivera behörighet till kameran och mikrofonen i datorns inställningar.

Tillåt att Hangouts använder kameran och mikrofonen

Chrome

Hangouts videosamtal använder datorns kamera och mikrofon.

Viktigt! Hämta den senaste versionen av Hangouts plugin för Internet Explorer.

Ge åtkomst till kamera och mikrofon

1. Öppna hangouts.google.com.
  2. Klicka på Videosamtal Videosamtal. Ett meddelande visas högst upp i videosamtalsfönstret.
  3. Klicka på Tillåt. Du behöver bara göra det här en gång. Det går att tillåta:
    • Inspelning Inspelning: Videosamtalet använder kameran och mikrofonen.
    • Videokamera Videokamera: Videosamtalet använder kameran och mikrofonen.

Ändra åtkomstinställningarna

Om du inte blir ombedd att tillåta åtkomst eller om du har blockerat åtkomst tidigare kan du ändra inställningarna.

1. Öppna hangouts.google.com.
  2. Klicka på Videosamtal Videosamtal.
  3. Klicka på Kamerafel Otillåtna media uppe till höger.
  4. Klicka på Tillåt alltid att https://hangouts.google.com får åtkomst till kameran och mikrofonen.
  5. Klicka på Klar. Videosamtalet ansluts automatiskt. Avsluta samtalet och anslut på nytt om samtalet inte uppdateras.

Starta ett videosamtal

Viktigt! När du blockerar en användare i Google Hangouts kan de inte skicka meddelanden till dig i Hangouts, men de kan fortfarande gå med i Google Meet-samtal som du organiserar eller deltar i med Hangouts-appen. Det beror på att användare som är blockerade i Hangouts inte blockeras på Google Meet.

Starta enskilt videosamtal

1. Öppna hangouts.google.com eller öppna appen i sidofältet i Gmail.
  2. Välj en person på Hangouts-listan eller sök efter namn eller e-postadress. Klicka på namnet när du hittar personen som du vill ringa.
  3. Klicka på Videosamtal uppe till vänster och välj en person:
    • Dela en länk för videosamtal : En länk till Google Meet-videosamtalet läggs till i chatten. Klicka på Skicka för att dela länken. Båda måste klicka på Meet-videolänken för att delta i samtalet.
    • Ring med video Videokamera: Du ringer till den andra personen för att starta ett videosamtal i Hangouts. Den kanske inte kan svara.

Starta ett videosamtal i ett gruppmeddelande

1. Öppna hangouts.google.com eller öppna appen i sidofältet i Gmail.
  2. Välj en grupp att ringa till på Hangouts-listan eller skapa en ny grupp.
  3. Klicka på Videosamtal uppe till vänster i gruppmeddelandefönstret.
    • Hangouts lägger automatiskt till en Meet-länk i meddelandet. Klicka på Skicka för att dela den och bjuda in gruppen till videosamtalet i Google Meet.

Övriga inställningar för videosamtal

Lägga till personer efter namn eller e-postadress

Alla i ett videosamtal får lägga till fler personer när videosamtalet har börjat. Alla som bjuds in till videosamtalet måste ha ett Google-konto.

1. Klicka på skärmen i videosamtalsfönstret.
  2. Klicka på Lägg till personer högst upp.
  3. Skriv namnet på eller e-postadressen till personen som du vill lägga till.
  4. Klicka på Bjud in.

Dela en länk för att lägga till personer

1. Klicka på skärmen i videosamtalsfönstret.
  2. Klicka på Lägg till personer följt avDela genom att kopiera länk Länka högst upp.
  3. Bjud in personer till samtalet genom att klicka på länken för att kopiera den. Klistra sedan in länken i e-postmeddelanden, chattar eller någon annanstans. Alla med länken får gå med i samtalet när de loggar in.

Ändra alternativ för videosamtal

Det går att videosamtalets alternativ medan det pågår. Klicka på skärmen om du vill visa alternativ.

• Stäng av kameran eller mikrofonen: Stäng av kameran eller mikrofonen genom att klicka på respektive ikon.
  • Inställningar: Klicka på Inställningar Inställningar högst upp. Det går att ändra inställningar såsom val av kamera, mikrofon och högtalare.
  • Dela skärm: Dela skärmen med andra i videosamtalet genom att klicka på Mer Mer följt av Dela skärm.
  • Helskärm: Klicka på Mer Mer följt av Helskärm om du vill visa videon i full storlek.

Skicka och ta emot meddelanden i videosamtalet

Du kan skicka meddelanden till personerna i videosamtalet. Meddelanden visas en kort stund.

1. Klicka på videosamtalsskärmen
  2. Klicka på Chatta Chatt längst ned.

Du kan bara se meddelandehistoriken medan du deltar i samtalet. Om du lämnar samtalet och sedan återansluter till det ser du inte tidigare meddelanden.