Starta ett videosamtal

Håll kontakten med familj, vänner eller medarbetare med videosamtal. Det går att använda klassiska Hangouts eller Google Meet till enskilda samtal. Använd Google Meet för gruppvideosamtal.

Tips! Om du startar ett videosamtal i Google Meet genom klassiska Hangouts beror antalet deltagare på din kontotyp. Läs mer om deltagargränser för Google Meet.

Innan du ringer ditt första videosamtal

• Kontrollera systemkraven för klassiska Hangouts.
  • Anslut kamera, mikrofon och högtalare med den senaste programvaran till datorn.
  • Klicka på Tillåt när du blir ombedd att tillåta att datorns kamera och mikrofon används.

Viktigt! Du måste kanske aktivera behörighet till kameran och mikrofonen i datorns inställningar.

Tillåt att Hangouts använder kameran och mikrofonen

Chrome

Hangouts videosamtal använder datorns kamera och mikrofon.

Ge åtkomst till kamera och mikrofon

1. Öppna hangouts.google.com.
  2. Klicka på Videosamtal Videosamtal.
  3. Ett meddelande visas högst upp i videosamtalsfönstret.
  4. Klicka på Tillåt. Du behöver bara göra det här en gång. Det går att tillåta:
    • Inspelning Inspelning: Videosamtalet använder kameran och mikrofonen.
    • Videokamera Starta ett videomöte: Videosamtalet använder kameran och mikrofonen.

Ändra åtkomstinställningarna

Om du inte blir ombedd att tillåta åtkomst eller om du har blockerat åtkomst tidigare kan du ändra inställningarna.

1. Öppna hangouts.google.com.
  2. Klicka på Videosamtal Videosamtal.
  3. Klicka på Kamerafel Otillåtna media uppe till höger.
  4. Klicka på Tillåt alltid att https://hangouts.google.com får åtkomst till din kamera och mikrofon.
  5. Klicka på Klar. Videosamtalet ansluts automatiskt. Om inte, måste du avsluta och återansluta till samtalet.

Starta ett videosamtal

Viktigt! När du blockerar någon i klassiska Hangouts får de inte skicka meddelanden till dig i Hangouts, men de kan fortfarande gå med i Google Meet-samtal som du organiserar eller kan gå med genom Hangouts-appen. Användare blockerade i Hangouts blockeras inte på Google Meet.

Starta ett enskilt videosamtal

Tips! Kontrollera när möteskoder upphör att gälla för att säkerställa att du inte går med i möten med en ogiltig kod och för att bättre planera för framtida möten du skapar. Läs mer om möteskoder i Google Meet.

1. Öppna hangouts.google.com eller öppna appen i sidofältet i Gmail.
  2. Välj en person på Hangouts-listan eller sök efter namn eller e-postadress. Klicka på namnet när du hittar personen som du vill ringa.
  3. Klicka på Videosamtal uppe till vänster och välj en person:
    • Dela en videomöteslänk : En länk till videosamtalet i Google Meet läggs till i chatten. Klicka på Skicka för att dela länken. Båda måste klicka på Meet-videolänken för att gå med i videosamtalet.
    • Ring med video Starta ett videomöte: Ring upp den andra personen om du vill starta ett videosamtal i Hangouten. Den andra personen kan kanske inte svara.

Starta ett videosamtal i ett gruppmeddelande

Tips! Kontrollera när möteskoder upphör att gälla för att säkerställa att du inte går med i möten med en ogiltig kod och för att bättre planera för framtida möten du skapar. Läs mer om möteskoder i Google Meet.

1. Öppna hangouts.google.com eller öppna appen i sidofältet i Gmail.
  2. Välj en grupp att ringa till på Hangouts-listan eller skapa en ny grupp.
  3. Klicka på Videosamtal uppe till vänster i gruppmeddelandefönstret.
    • Hangouts lägger automatiskt till en Meet-länk i meddelandet. Klicka på Skicka för att dela länken och bjuda in gruppen till videosamtalet i Google Meet.

Övriga inställningar för videosamtal i klassiska Hangouts

Lägga till personer efter namn eller e-postadress

Alla i ett videosamtal får lägga till personer när videosamtalet har börjat. Alla som bjuds in till videosamtalet måste ha ett Google-konto.

1. Klicka på skärmen i videosamtalsfönstret.
  2. Klicka på Lägg till personer högst upp.
  3. Skriv namnet på eller e-postadressen till personen som du vill lägga till.
  4. Klicka på Bjud in.

Dela en länk för att lägga till personer

1. Klicka på skärmen i videosamtalsfönstret.
  2. Klicka på Lägg till personer följt avDela genom att kopiera länk Länka högst upp.
  3. Bjud in personer till samtalet genom att klicka på länken för att kopiera den. Klistra sedan in länken i e-postmeddelanden, chattar eller någon annanstans. Alla med länken får gå med i samtalet när de loggar in.

Ändra alternativ för videosamtal

Det går att ändra videosamtalets alternativ medan det pågår. Klicka på skärmen för att visa alternativen.

• Stäng av kameran eller mikrofonen: Stäng av kameran eller mikrofonen genom att klicka på respektive ikon.
  • Inställningar: Klicka på Inställningar Inställningar högst upp. Det går att ändra inställningar på kamera, mikrofon och högtalare.
  • Dela skärm: Klicka på Fler alternativ om du vill dela skärmen med andra i videosamtalet. Mer följt av Dela skärm.
  • Helskärm: Klicka på Mer Mer följt av Helskärm om du vill visa videon i full storlek.

Skicka och ta emot meddelanden i videosamtalet

Du kan skicka meddelanden till personerna i videosamtalet. Meddelanden visas en kort stund.

1. Klicka på videosamtalsskärmen
  2. Klicka på Chatta Chatt längst ned.

Du ser bara meddelandehistoriken medan du deltar i samtalet. Om du lämnar samtalet och sedan återansluter till det får du inte tidigare meddelanden.