Iemand blokkeren, melden of negeren

Gebruikers die jou niet kennen, moeten een uitnodiging sturen om met je te kunnen chatten. Hangouts filtert spamuitnodigingen in een afzonderlijk scherm om je hiertegen te beschermen. Als een spamuitnodiging niet is gefilterd of als je je niet op je gemak voelt in een Hangout met iemand, kun je die persoon blokkeren. Als je iemand blokkeert, kan die persoon wel zien dat je online bent, maar jou geen Hangouts-berichten sturen.

Tip: Als vreemden of spammers contact met je opnemen, kun je kiezen wie direct contact met je kan opnemen.

Iemand blokkeren en melden

Als je iemand blokkeert, kan die persoon wel zien dat je online bent, maar jou geen Hangouts-berichten sturen.

Als je een gebruiker blokkeert of negeert, kun je ook misbruik melden.

1. Ga op je computer naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Selecteer de gewenste persoon in de Hangouts-lijst om het gesprek te openen.
  3. Klik bovenaan het gesprek op Instellingen Instellingen en dan Blokkeren en melden Blokkeren.
    • Als je misbruik wilt melden, vink je het selectievakje 'Ook melden' aan.
    • Als je de persoon alleen wilt blokkeren, vink je het selectievakje 'Ook melden' uit.
  4.  Klik op Bevestigen.

Als je iemand meldt vanwege misbruik, wordt er een kopie van de laatste tien berichten van je gesprek naar Google gestuurd ter beoordeling.

Belangrijk: Deze functie is momenteel beschikbaar in de webversie.

Waar je rekening mee moet houden

Als je mensen blokkeert, geldt het volgende:

• Alle sms'jes, voicemails en gesprekken vanaf een geblokkeerd telefoonnummer naar je Google Voice-nummer worden geblokkeerd in zowel Hangouts als Google Voice.
  • Als je iemand blokkeert in Hangouts, wordt diegene of het telefoonnummer ook geblokkeerd in bepaalde andere Google-services, waaronder Google Voice, Google+, Google Foto's en Google Chat in Gmail. Meer informatie over hoe je iemand blokkeert vanuit andere Google-services.
  • Als je iemand in Google+ of Google Chat of een telefoonnummer in Google Voice blokkeert, wordt die persoon of dat telefoonnummer ook geblokkeerd in Hangouts.

Individueel gesprek:

• Je kunt geen Hangouts-berichten verzenden naar of ontvangen van iemand die je hebt geblokkeerd. Je Hangout met de geblokkeerde persoon wordt gearchiveerd. Meer informatie over het archiveren van een Hangout.
  • Gesprekken die rechtstreeks naar je telefoon worden verzonden, worden niet geblokkeerd.
  • Als je Hangouts gebruikt als standaard-app voor sms, worden sms-berichten van de geblokkeerde persoon ook geblokkeerd. Als je een andere sms-app gebruikt, worden sms-berichten niet geblokkeerd.

Groepsgesprek:

• De geblokkeerde persoon blijft aanwezig in het gesprek.
  • Je ontvangt een melding dat iemand die je hebt geblokkeerd zich ook in de Hangout bevindt. Als je ervoor kiest de Hangout te openen, kun je de berichten van die persoon zien.
  • Andere mensen in de groep ontvangen geen melding dat je die persoon hebt geblokkeerd.
  • Je ontvangt geen meldingen wanneer de persoon nieuwe berichten verzendt, maar diegene ontvangt wel een melding wanneer jij nieuwe berichten verzendt.
  • Iedereen in de groep kan alle verzonden en ontvangen berichten zien.
  • De geblokkeerde persoon kan nog steeds deelnemen aan andere groepsgesprekken waaraan je deelneemt.

Videogesprek:

• Als je wilt deelnemen aan een videogesprek met iemand die je hebt geblokkeerd, moet je eerst de blokkering van deze persoon opheffen.
  • Als iemand die je hebt geblokkeerd, probeert deel te nemen aan een videogesprek met jou, ontvangt deze persoon een melding dat hij door iemand in de Hangout is geblokkeerd en kan hij niet deelnemen.

Iemand verbergen in je gesprekkenlijst

Als je iemand uit de lijst wilt verwijderen, maar niet wilt blokkeren:

1. Klik op Contacten Contacts.
  2. Zoek de persoon die je wilt verbergen.
  3. Klik naast de naam op Meer Meer en dan [Naam contactpersoon] verbergen .

Iemands blokkering opheffen

Belangrijk: Als je de blokkering van de persoon of het telefoonnummer opheft in Hangouts, wordt de blokkering ook opgeheven in Google Voice, Google+, de klassieke versie van Hangouts en Hangouts Chat.

1. Ga naar Hangouts op hangouts.google.com of in Gmail.
  2. Open de instellingen:
    • Op hangouts.google.com: klik op Menu Menu en dan Instellingen.
    • In Gmail: klik bovenaan je Hangouts-lijst op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  3. Selecteer Geblokkeerde mensen.
  4. Klik op Blokkering opheffen naast de naam van de persoon.