Jos käytät Google Chatia, käy Google Chatin ohjekeskuksessa

Henkilön estäminen tai piilottaminen tai ilmoituksen tekeminen

Käyttäjien, jotka eivät on tunne sinua, on lähetettävä sinulle kutsu, jotta he voivat lähettää sinulle viestejä. Klassinen Hangouts suodattaa roskakutsut pois tavallisesta näkymästäsi suojatakseen sinua. Jos roskakutsu ei suodatu tai et halua osallistua Hangoutiin jonkun kanssa, voit estää kutsujan. Estämäsi henkilö näkee sinun olevan online-tilassa mutta ei voi lähettää sinulle viestejä klassisessa Hangoutsissa.

Vinkki: Jos tuntemattomat tai häiriköt ottavat sinuun yhteyttä, voit valita, kuka voi ottaa sinuun suoraan yhteyttä.

Henkilön estäminen ja häntä koskevan ilmoituksen tekeminen

Estämäsi henkilö näkee sinun olevan online-tilassa mutta ei voi lähettää sinulle viestejä klassisessa Hangoutsissa.

Kun estät tai ohitat henkilön, voit myös tehdä ilmoituksen väärinkäytöstä.

1. Siirry klassiseen Hangoutsiin osoitteessa hangouts.google.com tai Gmailissa.
  2. Avaa keskustelu valitsemalla haluamasi henkilö Hangouts-luettelosta.
  3. Klikkaa keskustelun yläosasta Asetukset Asetuksetja sitten Estä ja tee ilmoitus Estä.
    • Jos haluat ilmoittaa väärinkäytöstä, valitse Tee myös ilmoitus ‑valintaruutu.
    • Jos haluat vain estää henkilön, poista valinta Tee myös ilmoitus ‑valintaruudusta.
  4.  Valitse Vahvista.

Kun teet ilmoituksen väärinkäytöstä, viimeisten 10 viestin kopiot keskustelusta kyseisen henkilön kanssa lähetetään Googlelle arvioitavaksi.

Tärkeää: Tämä ominaisuus on saatavilla vain verkkoversiossa.

Muistettavaa

Kahdenkeskiset keskustelut:

• Et voi lähettää viestejä estetylle henkilölle etkä ottaa niitä vastaan häneltä klassisessa Hangoutsissa. Estetyn henkilön kanssa käymäsi Hangout arkistoidaan. Katso, miten Hangout arkistoidaan.
  • Suoraan puhelimeesi soitettuja puheluita ei estetä.

Hangouts-ryhmäkeskustelut:

• Estämäsi henkilö pysyy keskustelussa.
  • Saat ilmoituksen siitä, että myös estämäsi henkilö on mukana Hangoutissa. Jos avaat Hangoutin, näet estetyn henkilön viestit.
  • Muille ryhmän jäsenille ei ilmoiteta, että olet estänyt kyseisen henkilön.
  • Et saa ilmoituksia estämäsi henkilön lähettämistä uusista viesteistä, mutta hän saa edelleen ilmoituksen, kun sinä lähetät uuden viestin.
  • Kaikki ryhmän jäsenet voivat nähdä kaikki lähetetyt ja vastaanotetut viestit.
  • Estämäsi henkilö voi edelleen liittyä muihin ryhmäkeskusteluihin, joissa olet mukana.

Videopuhelut:

• Jos haluat liittyä videopuheluun estämäsi henkilön kanssa, kumoa esto ensin.
  • Jos estämäsi henkilö yrittää liittyä videopuheluun, jossa olet mukana, hänelle ilmoitetaan, että joku Hangoutin osallistuja on estänyt hänet eikä hän voi liittyä.
Tärkeää: Kun estät käyttäjän klassisessa Hangoutsissa, hän ei voi lähettää sinulle viestejä Hangoutsissa mutta hän voi edelleen liittyä Hangouts-sovelluksen kautta Google Meet ‑puheluihin, jotka järjestät tai joihin liityt. Klassisessa Hangoutsissa estettyjä käyttäjiä ei estetä Google Meetissä.

Henkilön piilottaminen keskusteluluettelosta

Jos haluat poistaa henkilön luettelosta estämättä häntä, tee näin:

1. Valitse Yhteystiedot Kontaktit.
  2. Etsi piilotettava henkilö.
  3. Klikkaa nimen vierestä Lisäasetukset Lisää ja sitten Piilota [kontaktin nimi].

Eston kumoaminen

1. Siirry klassiseen Hangoutsiin osoitteessa hangouts.google.com tai Gmailissa.
  2. Avaa asetukset:
    • Osoitteessa hangouts.google.com: Klikkaa Valikko Valikko ja sitten  Asetukset.
    • Gmailissa: Klikkaa Hangouts-luettelon oikeassa yläkulmassa olevaa alanuolta Alanuoli .
  3. Valitse Estetyt ihmiset.
  4. Klikkaa henkilön nimen vierestä Kumoa esto.