Henkilön estäminen tai ohittaminen tai ilmoituksen tekeminen

Käyttäjien, jotka eivät on tunne sinua, on lähetettävä sinulle kutsu, jotta he voivat keskustella kanssasi. Hangouts suodattaa häirikkökutsut erilliseen näyttöön suojatakseen sinua. Jos häirikkökutsu ei suodatu tai et halua osallistua Hangoutiin jonkun kanssa, voit estää hänet. Kun estät henkilön, hän näkee sinun olevan online-tilassa, mutta ei voi lähettää sinulle Hangouts-viestejä.

Vinkki: Jos tuntemattomat tai häiriköt ottavat sinuun yhteyttä, valitse, kuka voi ottaa sinuun suoraan yhteyttä.

Henkilön estäminen ja ilmoituksen tekeminen

Kun estät henkilön, hän näkee sinun olevan online-tilassa, mutta ei voi lähettää sinulle Hangouts-viestejä.

Kun estät tai ohitat käyttäjän, voit myös ilmoittaa väärinkäytöstä.

1. Siirry tietokoneella Hangoutsiin joko osoitteessa hangouts.google.com tai Gmailissa.
  2. Avaa keskustelu valitsemalla keskustelukumppani Hangouts-luettelosta.
  3. Klikkaa keskustelun yläosasta Asetukset Asetukset ja sitten Estä ja ilmoita Estä.
    • Jos haluat ilmoittaa väärinkäytöstä, valitse Tee myös ilmoitus ‑valintaruutu.
    • Jos haluat vain estää henkilön, poista valinta Tee myös ilmoitus ‑valintaruudusta.
  4.  Valitse Vahvista.

Kun ilmoitat väärinkäytöstä, viimeisten 10 viestin kopiot keskustelusta kyseisen henkilön kanssa lähetetään Googlelle arvioitavaksi.

Tärkeää: Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla verkkoversiossa.

Muistettavaa

Kun estät henkilön, tapahtuu seuraavaa:

• Kaikki tekstiviestit, ääniviestit ja puhelut, jotka tulevat Google Voice ‑numeroosi estetystä puhelinnumerosta, estetään sekä Hangoutsissa että Google Voicessa.
  • Jos estät henkilön Hangoutsissa, henkilö tai puhelinnumero estetään myös muissa Googlen palveluissa, kuten Google Voicessa, Google+:ssa, Google Kuvissa ja Gmailin Google Chatissa. Tutustu henkilön estämiseen muiden Googlen palvelujen avulla.
  • Jos estät henkilön Google+:ssa tai Google Chatissa tai puhelinnumeron Google Voicessa, henkilö tai puhelinnumero estetään myös Hangoutsissa.

Yksittäinen keskustelu:

• Et voi lähettää Hangouts-viestejä estetylle henkilölle tai ottaa niitä vastaan häneltä. Estetyn henkilön kanssa käymäsi Hangout-keskustelu arkistoidaan. Tutustu Hangout-keskustelun arkistointiin.
  • Suoraan puhelimeesi soitettuja puheluita ei estetä.
  • Jos käytät Hangoutsia oletustekstiviestisovelluksena, myös tekstiviestit estetyltä henkilöltä estetään. Jos käytät jotain muuta viestisovellusta tekstiviestien lähettämiseen, tekstiviestejä ei estetä.

Hangout-ryhmäkeskustelu:

• Estämäsi henkilö pysyy keskustelussa.
  • Saat ilmoituksen siitä, että estämäsi henkilö on myös Hangoutissa. Jos avaat Hangoutin, näet kyseisen henkilön viestit.
  • Muut ryhmän henkilöt eivät saa ilmoitusta, että olet estänyt henkilön.
  • Et saa ilmoituksia, kun henkilö lähettää uusia viestejä, mutta hän saa edelleen ilmoituksia, kun sinä lähetät uusia viestejä.
  • Kaikki ryhmän osallistujat näkevät kaikki lähetetyt ja vastaanotetut viestit.
  • Estämäsi henkilö voi edelleen liittyä mukaan muihin ryhmäkeskusteluihin, joissa olet mukana.

Videopuhelu:

• Jos haluat liittyä videopuheluun estämäsi henkilön kanssa, kumoa esto ensin.
  • Jos joku estämäsi henkilö yrittää liittyä videopuheluun, jossa sinä olet, hänelle ilmoitetaan, että joku Hangoutissa oleva henkilö on estänyt hänet, eikä hän voi liittyä.

Henkilön piilottaminen keskusteluluettelosta

Jos haluat poistaa henkilön luettelosta estämättä häntä, toimi seuraavasti:

1. Valitse Yhteystiedot Contacts.
  2. Etsi piilotettava henkilö.
  3. Klikkaa nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Piilota [kontaktin nimi].

Eston kumoaminen

Tärkeää: Henkilön tai puhelinnumeron eston kumoaminen Hangoutsissa kumoaa eston myös Google Voicessa, Google+:ssa, klassisessa Hangoutsissa ja Hangouts Chatissa.

1. Siirry Hangoutsiin osoitteessa hangouts.google.com tai Gmailissa.
  2. Avaa asetukset:
    • Osoitteessa hangouts.google.com: Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
    • Gmailissa: Klikkaa Hangouts-luettelon oikeassa yläkulmassa olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Estetyt ihmiset.
  4. Klikkaa henkilön nimen vierestä Kumoa esto.