Aan de slag met Hangouts

Je kunt Hangouts gebruiken voor het volgende:

• Een chat- of videogesprek starten.
  • Telefoongesprekken voeren via wifi of mobiele data.
  • Sms'jes verzenden met je telefoonnummer van Google Voice of Google Fi.

Hangouts worden automatisch gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten. Als je een Hangout op je computer start, kun je doorgaan met chatten op een ander apparaat, zoals je telefoon.

Opmerkingen:

• In maart 2017 hebben we plannen aangekondigd om de klassieke versie van Hangouts verder te ontwikkelen omdat we ons wilden richten op twee functies waarmee teams kunnen samenwerken: Hangouts Chat en Hangouts Meet. Chat en Meet zijn momenteel beschikbaar voor G Suite-klanten en komen ook beschikbaar voor privégebruikers. We hebben nog geen officiële tijdlijn aangekondigd voor de overgang van de klassieke versie van Hangouts naar Chat en Meet. We blijven gebruikers van de klassieke versie van Hangouts ondersteunen totdat iedereen is gemigreerd naar Chat en Meet.
  • De klassieke versie van Hangouts is niet beschikbaar in China.
  • Met je Family Link-account kun je Hangouts gebruiken op Android-apparaten, maar niet op iPhones/iPads.

Wat je nodig hebt om Hangouts te gebruiken

Systeem- en browservereisten

Controleer voordat je Hangouts gaat gebruiken of je computer aan de volgende eisen voldoet:

Besturingssystemen die werken met Hangouts

Hangouts werkt met de huidige versie en de twee voorgaande belangrijke releases van de onderstaande besturingssystemen.

• Mac OS X
  • Windows
  • Chrome
  • Ubuntu en andere op Debian gebaseerde Linux-distributies

Webbrowsers die werken met Hangouts

Hangouts werkt met de huidige versie en de voorgaande belangrijke release van de onderstaande browsers.

• Google Chrome
  • Microsoft Internet Explorer (IE)
  • Safari
  • Firefox

Voor Internet Explorer en Safari download en installeer je de nieuwste versie van de Hangouts-plug-in.

Wat je nodig hebt om videogesprekken te voeren

• Een breedbandverbinding met internet.
  • Een USB-webcamera. Andere apparaten, zoals virtuele camera's, werken mogelijk niet.
  • Een quad-coreprocessor.

Hoeveel bandbreedte je nodig hebt

Hangouts beïnvloedt de gebruikte bandbreedte, afhankelijk van je netwerk.

Vereiste minimumbandbreedte

• Uitgaand: 300 kbps
  • Inkomend: 300 kbps

Ideale bandbreedte voor videogesprekken met twee mensen

• Uitgaand: 3,2 mbps
  • Inkomend: 2,6 mbps

Ideale bandbreedte voor groepsvideogesprekken

• Uitgaand: 3,2 mbps
  • Inkomend (met 5 deelnemers): 3,2 mbps
  • Inkomend (met meer dan 10 deelnemers): 4,0 mbps

Hangouts gebruiken

Hangouts kan worden gebruikt in:

Nadat je een app hebt gekozen, vind je hier meer informatie over inloggen bij Hangouts.