Uutta Ryhmissä

Ryhmien uudessa versiossa on uudistunut ulkoasu, ja sen ohjaimet ja painikkeet ovat samantyyppiset kuin Gmailissa ja Googlen muissa palveluissa.

New Google Groups home page.
New Groups

Mitä sinun tulee tietää Ryhmien uudesta versiosta

Kohokohdat

Uusi Ryhmät sisältää suosituimmat Ryhmien ominaisuudet sekä seuraavat parannukset:

• Parannettu navigointi – Kaikki ryhmän asetukset löytyvät nyt helposti samasta osiosta.
  • Virtaviivaistettu ryhmän luominen – Ryhmän luominen sujuu helposti ohjatun toiminnon avulla.
  • Tehokkaat hakuominaisuudet – Löydät haluamasi sisällöt helposti uusien suodatus- ja hakuvaihtoehtojen avulla.
  • Yksinkertaistettu Omat ryhmät ‑sivu – Kun olet kirjautuneena Google Ryhmiin (groups.google.com), näet kaikki ryhmäsi samalla sivulla. Jos olet kirjautuneena työ- tai koulutilille, saatavilla olevat ryhmät ja ominaisuudet määräytyvät organisaatiosi asetusten mukaan.
  • Yhdenmukaistettu viestintä – Aiheita kutsutaan nyt keskusteluiksi ja ne on muotoiltu Gmailin tapaan.
  • Parannettu jäsenten hallinta – Ryhmän jäsenten tilauksien ja käyttöoikeuksien hallinnointi sujuu nopeasti päivitetyn Jäsenet-sivun kautta.
Ryhmien uudessa versiossa saatavilla olevat tärkeimmät ominaisuudet

Ryhmien uusi julkaisu tarjoaa monia Ryhmissä käyttämistäsi tärkeimmistä ominaisuuksista, kuten seuraavat:

Ominaisuus Kuvaus
Valmis mobiilikäyttöön Mobiililaitteille sovitettu Ryhmät-käyttöliittymä. Lue lisää kohdasta Uuden Ryhmien käyttäminen mobiililaitteella.
Yhteiskäyttöpostilaatikot

Yhteiskäyttöpostilaatikoiden luominen, aiheiden osoittaminen muille käyttäjille ja yhteiskäyttöpostilaatikoiden muiden ominaisuuksien käyttö sekä ryhmän tyypin muuttaminen yhteiskäyttöpostilaatikoksi.

Ryhmien klassisessa versiossa luomasi yhteiskäyttöpostilaatikot toimivat myös Ryhmien uudessa versiossa.

Tunnisteet Tunnisteet korvaavat tagit ja luokat.
Useita verkkotunnuksia: Ryhmän luominen

Ryhmien luominen useisiin verkkotunnuksiin.

Tämän ominaisuuden käyttö edellyttää, että olet kirjautuneena työpaikan tai oppilaitoksen tilille. Näkemäsi asetukset saattavat olla erilaiset. Kysy lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Suosikkikeskustelut Kaikkien suosikkikeskustelujen (aiheiden) katsominen samalla sivulla.
Omat ryhmien roolit Omien roolien luominen ja määrittäminen.
Tervetuloviestit Ryhmäkeskustelujen yllä näytettävien tervetuloviestien lisääminen ja muokkaaminen.
Yleiset asetukset Kaikkia ryhmiäsi koskevien asetusten ja valintojen katsominen tai muuttaminen.
Ulos kirjautuneet käyttäjät

Ryhmien käyttämisen salliminen käyttäjille, jotka eivät ole kirjautuneet Google-tililleen.

Jos ryhmä on nähtävissä julkisesti, voit hakea ryhmää ja lukea keskusteluja ilman kirjautumista. Sinun täytyy kuitenkin kirjautua sisään, jos haluat tehdä toimintoja ryhmässä.

Viestin alkuperäisen lähteen näyttäminen Viestin otsikoiden ja muun lähdekoodin katsominen.
Ryhmien uuden version käyttäminen mobiililaitteella

Voit käyttää Ryhmiä mobiililaitteellasi ryhmien, keskustelujen sekä jäsenyysasetusten hakemiseen ja katsomiseen.

Jos haluat esimerkiksi luoda ryhmän tai osallistua keskusteluun, käytä Ryhmien täyttä tietokoneversiota. Monella suositulla selaimella on mahdollista nähdä sivuston tietokoneversio mobiililaitteella. Klikkaa esimerkiksi Google Chromen oikeasta yläkulmasta Lisää ja sittenvalitse Tietokonesivusto.

Tavanomaisten tehtävien tekeminen Ryhmien uudessa versiossa

Jos olet kirjautunut työpaikan tai oppilaitoksen tilille, saatat nähdä erilaisia vaihtoehtoja. Kysy lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Miten jäseniä hallinnoidaan

Sijainti Ryhmien uudessa versiossa: Vasen paneeli > Henkilöt

Toiminto Klikkaa tästä
Nykyisten/odottavien
jäsenten katsominen
  • Jäsenet
  • Odottavat jäsenet
Jäsenten lisääminen

Jäsenetja sittenLisää jäseniä

Katso, miten jäseniä hallinnoidaan Ryhmien uudessa versiossa.

Henkilöt-kohta on vasemmassa reunassa.
Miten näet tietyt jäsenet ja viestit
Katseltavaksi Tee näin
Jäsenet, joiden viestit palautuvat takaisin Valitse vasemmasta siirtymispalkista Jäsenet. Tilaus-sarakkeessa näkyy punainen kolmio niiden jäsenten kohdalla, joiden viestit palautuvat takaisin.
Valvotut viestit Klikkaa vasemmasta siirtymispalkista Keskustelut > Odottaa. Näet viisi uusinta viestiä, jotka odottavat valvontaa. Jos haluat nähdä enemmän viestejä, valitse oikeasta yläkulmasta Seuraava .
Luvat ja asetukset

Ryhmien uudessa versiossa voit katsoa ryhmän asetukset, kun klikkaat vasemman navigaatiopaneelin alareunasta Ryhmän asetukset

Lue lisää uusista Ryhmät-asetuksista View or edit group details ‑artikkelista.

Yleiset

Asetukset:

• Ryhmän nimi
  • Ryhmän sähköpostiosoite
  • Ryhmän kuvaus
  • Ota käyttöön Google Ryhmien lisäominaisuudet
  • Jaetut tunnisteet
  • Kuka voi nähdä ryhmän?
  • Kuka voi liittyä ryhmään?
  • Salli ulkoiset jäsenet
  • Kuka voi nähdä keskustelut?
  • Ketkä voivat postata?
  • Ketkä voivat nähdä jäsenet?

Lue lisää yleisistä asetuksista.

Yleiset-kohta on vasemmassa alareunassa.

Jäsenen tietosuoja

Asetukset:

• Uusilta jäseniltä vaadittava tunnistautuminen
  • Näyttönimien on oltava yksilöllisiä
  • Ketkä voivat ottaa yhteyttä ryhmän omistajiin
  • Ketkä voivat nähdä jäsenten sähköpostiosoitteet

Lue lisää jäsenten tietosuoja-asetuksista.

Jäsenen tietosuoja ‑kohta on vasemmassa alareunassa.

Postauskäytännöt

Asetukset:

• Salli sähköpostien lähettäminen
  • Salli postaaminen verkosta
  • Keskusteluhistoria
  • Ketkä voivat vastata yksityisesti kirjoittajille
  • Ketkä voivat liittää tiedostoja
  • Ketkä voivat valvoa sisältöä
  • Ketkä voivat valvoa sisällönkuvaustietoja
  • Ketkä voivat postata ryhmän puolesta
  • Oletuslähettäjä
  • Viestien valvonta
  • Uusien jäsenten rajoitukset
  • Roskapostiviestien hoitaminen
  • Hylättyä viestiä koskeva ilmoitus

Lue lisää postauskäytännöistä.

Postauskäytännöt-kohta on vasemmassa alareunassa.

Sähköpostiasetukset

Asetukset:

• Aiheen etuliite
  • Sähköpostin alatunniste
  • Ryhmän sähköpostien kieli
  • Automaattiset vastaukset
  • Vastausten kohde
  • Keskustelutila

Lue lisää sähköpostiasetuksista.

Sähköpostiasetukset-kohta on vasemmassa alareunassa.

Jäsenten valvonta

Asetukset:

• Ketkä voivat hallinnoida jäseniä
  • Kuka voi muokata yksilöityjä rooleja
  • Yksilöidyt roolit

Lue lisää jäsenten valvonta-asetuksista.

Jäsenten valvonta ‑kohta on vasemmassa alareunassa.

Käytöstä poistetut ominaisuudet

Google Ryhmien käyttökokemuksen yksinkertaistamiseksi seuraavia ominaisuuksia ei enää tueta Ryhmien uudessa versiossa.

Ominaisuus Kuvaus
Aiheiden kiinnittäminen Keskustelujen sijoittaminen listan alkuun.
Aiheiden siirtäminen Aiheiden siirtäminen ryhmästä toiseen.
Tagit ja luokat Sisällön hallinta tagien ja kategorioiden avulla korvataan tunnisteilla.
Ryhmätyypit Verkko- ja K&V-foorumeiden sekä foorumeihin liittyvien ominaisuuksien (esim. aiempien ryhmien parhaiden vastausten) merkitseminen saatetaan poistaa.
Aihetyypit Muiden kuin tavallisten keskustelujen aihetyyppien luominen ja ylläpitäminen.
"Tietoja Ryhmästä" ‑sivun tilastotiedot Ryhmän käyttöön liittyvät kaaviot ja tilastotiedot saatetaan poistaa.
Ryhmien upottaminen verkkosivuille

Ryhmien upottaminen ulkoisille verkkosivuille iFrame-kehysten avulla saatetaan poistaa. Upottaminen on Ryhmien klassisessa versiossa kohdassa Hallinnoi ryhmääja sittenTiedotja sittenYleiset tiedot.

Tämän toiminnon sijaan voit luoda ulkoiselta verkkosivulta linkin ryhmään, jolloin ryhmä näkyy Ryhmissä.

Osa erikoispikanäppäimistä Osaa erikoispikanäppäimistä ei enää tueta. Katso tuetut pikanäppäimet Pikanäppäinten käyttäminen Google Ryhmissä ‑artikkelista. Saavutettavuuspikanäppäinten tuki jatkuu.
Omien postausten muokkaaminen Viestien muokkaaminen niiden postaamisen jälkeen.
Teemat ja näytön tiheyden muokkaaminen Ryhmät-näytön taustateeman valitseminen ja keskustelunäkymien tiheyden muokkaaminen.
Osa suosikkiryhmien ominaisuuksista

Suosikkiryhmien tai ‑kansioiden lukemattomien viestien määrän tarkasteleminen vasemmassa navigaatiopaneelissa, ryhmien vetäminen, pudottaminen tai lajitteleminen suosikkikansioihin sekä kansiossa olevien ryhmien keskustelujen yhteisnäkymä.

Voit luoda Gmailissa suodattimen ryhmäviesteille ja nähdä lukemattomien viestien määrän.

Käyttäjän toiminta Käyttäjä ei voi enää nähdä kaikkea toimintaa (esim. viimeisimpiä viestejä, viestejä yhteensä, kuukauden postaustrendejä ja ryhmän jäsenyyksiä).
Omat keskustelut

"Omat keskustelut" ‑sivun näyttäminen vasemmassa navigaatiopaneelissa.

Työtilan käyttäjät voivat kuitenkin hakea tiettyjä ryhmiä ja viestejä.

Ryhmän syötteet Google Ryhmien RSS-/Atom-syötteiden tilaaminen.
Yksinkertaisempi haku Viimeaikaisten ja tallennettujen hakujen käyttäminen, haun tallentaminen sekä jotkut aihe- ja viestihakusuodattimet.
Ryhmien poistaminen käytöstä

Google Ryhmien poistaminen käytöstä.

Sen sijaan käyttäjät voivat seurata Olen ryhmissä, joihin en ole liittynyt ‑artikkelin ohjeita, jos he eivät halua tulla lisätyksi tai kutsutuksi ryhmiin jatkossa.
Viestien tulostaminen

Viestien tulostaminen keskusteluasetuksista.

Jatkossa voit tulostaa selaimesta.

Yleiset kieliasetukset

Tietyn kielen valitseminen Ryhmissä.

Jatkossa yleisiä kieliasetuksia voi muuttaa tilin asetuksista.

Kuvien latausmenetelmien valitseminen Tekstirivillä olevien kuvien lisääminen kuvien URL-osoitteiden avulla tai keskustelun kirjoitusikkunan Google-kuvahaun käyttäminen.