Problemen oplossen met inloggen en weergeven van berichten

Geen toegang tot Google Discussiegroepen via e-mail

Als je problemen ondervindt bij het inloggen of als je geen e-mails van je groep kunt weergeven, probeer je de volgende oplossingen:

• Maak de browsercache leeg en wis je cookies.
  • Controleer of je bent ingelogd met het juiste e-mailadres.
  • Zorg ervoor dat je een actief lid bent. Als je bent uitgenodigd voor de groep, controleer je of je de uitnodiging hebt geaccepteerd. Als je een uitnodiging hebt aangevraagd, wacht je op de e-mail dat je verzoek is geaccepteerd.
  • Controleer of de groep actief is door contact op te nemen met de groepseigenaar.
  • Als je een bladwijzer of URL gebruikt om de groep weer te geven, kun je proberen de groep te zoeken via de startpagina van Google Discussiegroepen.

Een groep is niet toegankelijk via de website

Voor beperkte groepen moet je zijn ingelogd op je Google-account. Als er geen Google-account is gelinkt aan het e-mailadres dat bij de groep is geregistreerd, maak je een account voor dat e-mailadres.

Ik ontvang geen e-mails van een groep

Als je geen e-mails van je groep ontvangt, controleer je je instelling voor de levering van e-mail:

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op Mijn instellingen.
  5. Selecteer Lidmaatschaps- en e-mailinstellingen.
  6. Controleer de voorkeuren voor E-maillevering. Zorg ervoor dat je 'Geen e-mailupdates verzenden' hebt geselecteerd.
  7. Nadat je de gewenste wijziging hebt aangebracht, klik je op Opslaan.

Je kunt ook deelnemen aan de groep met een e-mailaccount van een andere service.

Een e-mailblokkering kan er ook de reden van zijn dat je geen e-mails van de groep ontvangt. Bepaalde e-mailservices blokkeren alle mail van Google Discussiegroepen. Je kunt de blokkeringsfunctie uitschakelen in je e-mailservice om de blokkering op te heffen.

Ik ontvang samenvattingen in plaats van e-mails

Het is mogelijk dat je een melding voor meerdere berichten in je groep ontvangt in plaats van afzonderlijke e-mails. Ga als volgt te werk om deze instelling te wijzigen:

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op Mijn instellingen.
  5. Selecteer Lidmaatschaps- en e-mailinstellingen.
  6. Controleer de voorkeuren voor E-maillevering. Klik op Melding sturen voor elk nieuw bericht.
  7. Nadat je de gewenste wijziging hebt aangebracht, klik je op Opslaan.

Ik kan geen berichten plaatsen

Als je geen berichten in je groep kunt plaatsen, probeer je de volgende oplossingen:

• Maak de browsercache leeg en wis je cookies.
  • Als je berichten verzendt via e-mail, ga je naar de pagina Over van de groep en controleer je of je je berichten naar het juiste adres stuurt.
  • Als je deel uitmaakt van een groep met beperkt lidmaatschap, log je in op je account en ga je naar de startpagina van de groep. Als je niet als een lid wordt herkend, gebruik je mogelijk een ander e-mailadres voor de groep.

Er zijn slechts een bepaald aantal berichten per dag toegestaan. Als je het maximum hebt bereikt, krijg je een foutmelding te zien.

Geplaatste berichten worden niet weergegeven

In groepen die niet worden beheerd, worden de geplaatste berichten doorgaans na enkele seconden weergegeven. Nadat je een bericht hebt geplaatst, wordt dit ook vrij snel weergegeven in de zoekresultaten.

Wanneer je een bericht verzendt naar een groep waarvan de eigenaar alle berichten beheert, wordt het bericht pas geplaatst nadat de eigenaar het heeft goedgekeurd.