Organisera händelser för en grupp

Det går att organisera händelser för gruppen genom att dela en kalender, händelseinbjudan eller en lista med gruppmedlemmar.

Dela en Google Kalender med gruppen

Dela en kalender med gruppen eller skapa en kalender som flera personer får redigera. Det är praktiskt om du vill att möten eller händelser visas på en kalender för gruppen.

Läs om att dela en kalender i Google Kalender.

Bjuda en Google-grupp till en händelse med Google Kalender

Det går att lägga till en hel grupp till en händelse med hjälp av Google Kalender.

1. Skapa en händelse med Google Kalender. Läs om att skapa en händelse.
  2. Skriv namnet på gruppen som du vill bjuda in när du redigerar händelsealternativen i rutan Lägg till gäster. Visa en lista med gruppmedlemmar genom att klicka på nedåtpilen Nedåtpil till vänster om gruppnamnet när du har lagt till gruppen.
  3. Klicka på Spara.

Exportera en lista med namn och e-postadresser

Det går att ladda ned en lista med gruppmedlemmar och deras e-postadresser till en CSV-fil. Läs in listan i ett kalkylblad för att hantera gruppmedlemskap, räkna medlemmar eller ordna mindre grupper inom gruppen.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera uppe till höger.
  5. Klicka på Exportera medlemmar högst upp.

Skapa listan med det här skriptet om gruppen har över 5 000 medlemmar.