Gör det enklare att hitta din grupp och dina inlägg

Om du är inloggad på ett jobb- eller skolkonto kan alternativen som visas skilja sig. Kontakta din administratör om du vill veta mer.

Det går att göra det enklare att bläddra och söka efter din grupp. Du kan även göra det lättare att söka efter inlägg genom att sätta etiketter på dem.

Tillåt andra att se din grupp

Kräver rollen Ägare eller Ansvarig.

När du ger en användare behörigheten Vem kan se gruppbehörighet kan hen se gruppen i båda:

• Sökresultat för grupper.
  • Katalogen för Google Grupper Du visar katalogen genom att klicka på Alla grupper till vänster på Google Gruppers startsida.

Användare utan den här behörigheten måste bjudas in till gruppen av ägaren.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningar till vänster.
  4. Välj ett alternativ under Vilka kan se gruppen.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Tillåt andra att se dina konversationer

Kräver rollen Ägare eller Ansvarig.

Om du vill att användarna ska kunna söka efter konversationer i en grupp ger du dem både inställningen Vem kan se gruppen och Vem kan visa konversationer.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningar till vänster.
  4. Välj ett alternativ under Vilka kan se gruppen.
  5. Välj ett alternativ under Vem kan visa konversationer.
  6. Klicka på Spara ändringar.

Skapa och använda etiketter

Du kan göra det lättare att kategorisera och söka efter konversationer genom att ge dem etiketter.

Om du vill använda etiketter i Grupper måste funktionen för delade etiketter vara aktiverad.

Aktivera delade etiketter

Kräver rollen Ägare eller Ansvarig.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningar till vänster.
  4. Under Delade etiketter markerar du rutan Aktivera delade etiketter för den här gruppen.

Skapa och radera etiketter

När delade etiketter är på kan alla gruppmedlemmar skapa eller radera etiketter.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Så här skapar du en etikett:
    1. Peka på Etiketterföljt avpå den vänstra panelen, klicka på Mer följt avLägg till etikett.
    2. Ange ett etikettnamnföljt av klicka på Lägg till.
      Ett etikettnamn får inte innehålla blanksteg eller något av följande tecken: ! ~ @ $ % ^ & * ( ) + = { } [ ] | : ; ” ” < > . ? / .
  4. Så här tar du bort en etikett:
    1. På den vänstra panelen till höger om  Etiketter klickar du på Mer följt avRadera etikett.
    2. Klicka på OK.
      Då tas bort etiketten från listan med etiketter. Alla konversationer med den här etiketten behåller dock den såvida inte du tar bort den.

Tillämpa eller ta bort etiketter

Kräver behörigheten Vem kan visa konversationer.

Till skillnad från etiketter som du skapar i Gmail visas en etikett som du tillämpar på en konversation i Google Grupper för alla som kan visa konversationen.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Välj ett alternativ att tillämpa en etikett på eller ta bort en etikett från:
    • En enskild konversation — klicka på konversationen.
    • Flera konversationer – peka på varje konversationföljt avmarkera rutan bredvid namnet på den som publicerat.
  4. Klicka på Etikett "' uppe till höger.
  5. Börja skriva etikettnamnetföljt avmarkera eller avmarkera rutan bredvid namnet när etiketten visas.
    Du kan även skapa en ny etikett som ska tillämpas på de valda meddelandena.
    Tips! Du kan även ta bort en etikett genom att klicka på en konversationföljt avhögst upp och klicka på X på etikettnamnet.