Problemen oplossen met inloggen en weergeven van posts

Als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, zie je mogelijk andere opties. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Vind oplossingen voor veelvoorkomende problemen met toegang tot groepen en berichten posten in groepen.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Toegang en e-mail

Ik heb via e-mail geen toegang tot Google Groepen

Als je problemen ondervindt met inloggen of als je geen e-mails van je groepen kunt bekijken, probeer je de volgende oplossingen:

• Maak de browsercache leeg en wis je cookies.
  • Controleer of je bent ingelogd met het juiste e-mailadres.
  • Zorg ervoor dat je een actief lid bent. Als je bent uitgenodigd voor de groep, controleer je of je de uitnodiging hebt geaccepteerd. Als je een uitnodiging hebt aangevraagd, wacht je op de e-mail dat je verzoek is geaccepteerd.
  • Controleer of de groep actief is door contact op te nemen met de groepseigenaar.
Als je een bookmark of URL gebruikt om de groep weer te geven, kun je proberen de groep te zoeken in Mijn groepen.
Ik heb geen toegang tot een groep via de website

Voor beperkte groepen moet je zijn ingelogd op je Google-account. Als er geen Google-account is gekoppeld aan het e-mailadres dat bij de groep is geregistreerd, gebruik je dat e-mailadres om je Google-account te maken.

Ik krijg geen e-mails van een groep

Als je geen e-mails van je groep krijgt, controleer je je instelling voor bezorging van e-mails.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik aan de linkerkant op Mijn lidmaatschapsinstellingen.
  4. Kies een optie bij Abonnement:
    • Een e-mail voor elk bericht: berichten worden afzonderlijk gestuurd zodra ze in de groep worden gepost.
    • Samenvatting: er worden maximaal 25 volledige berichten in 1 e-mail samengevoegd en dagelijks gestuurd.
    • Beknopt: er worden overzichten van maximaal 150 berichten in 1 e-mail samengevoegd en dagelijks gestuurd.
    • Geen e-mail: er worden geen berichten van de groep gestuurd.

Als je een beknopt overzicht of een samenvatting van de berichten in een groep wilt krijgen, zet je gespreksgeschiedenis aan voor de groep.

5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Je kunt ook lid worden van de groep met een e-mailaccount van een andere service.

Een e-mailblokkering kan ook de reden zijn dat je geen e-mails van de groep krijgt. Bepaalde e-mailservices blokkeren alle mail van Google Groepen. Je kunt de blokkeringsfunctie in je e-mailservice uitzetten om de blokkering op te heffen.

Ik krijg overzichten in plaats van e-mails

Het is mogelijk dat je een melding voor meerdere posts in je groep krijgt in plaats van afzonderlijke e-mails. Volg deze stappen als je wilt dat elk bericht afzonderlijk wordt bezorgd.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik aan de linkerkant op Mijn lidmaatschapsinstellingen.
  4. Selecteer in het gedeelte Abonnement de optie Een e-mail voor elk bericht.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Posten

Ik kan geen berichten posten

Als je geen berichten kunt posten in je groep, probeer je de volgende oplossingen:

• Zorg ervoor dat je de desktopversie van de site gebruikt. Maak je browsercache leeg en wis cookies.
  • Als je berichten post via e-mail, ga je in de groep naar de pagina Over en controleer je of je je posts naar het juiste adres stuurt.
  • Als je deel uitmaakt van een groep met beperkt lidmaatschap, log je in op je account en ga je naar de homepage van de groep. Als je niet als lid wordt herkend, gebruik je mogelijk een ander e-mailadres voor de groep.
  • Zorg ervoor dat je rechten hebt om in die groep te posten. In de groepsinstellingen is het posten van berichten mogelijk beperkt tot alleen groepseigenaren en -beheerders.
  • Controleer of het gesprek waarin je een bericht wilt posten, niet is vergrendeld.
  • Controleer of je niet te veel berichten in één dag hebt gepost. Er is slechts een bepaald aantal posts toegestaan. Als je het maximum hebt bereikt, krijg je een foutmelding te zien.

Als je nog steeds niet kunt posten, neem je contact op met de groepseigenaar of -beheerder.

Geposte berichten worden niet weergegeven

In groepen die niet worden gemodereerd, worden geposte berichten doorgaans al na enkele seconden weergegeven. Nadat je een post hebt geplaatst, wordt deze ook vrij snel weergegeven in de zoekresultaten.

Als je een post stuurt naar een groep waarvan de eigenaar alle posts modereert, wordt de post pas geplaatst nadat de eigenaar deze heeft goedgekeurd.