Je groepen en posts makkelijker vindbaar maken

Als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, zie je mogelijk andere opties. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Je kunt ervoor zorgen dat je groep makkelijker te vinden en te browsen is. Je kunt er ook voor zorgen dat je posts makkelijker te vinden zijn. Dit doe je door er labels aan toe te voegen.

Toestaan dat mensen je groep zien

Hiervoor is de rol Eigenaar of Beheerder vereist.

Als je een gebruiker het recht 'Wie kan de groep zien' geeft, kan deze de groep zien in:

• De resultaten van zoekopdrachten in Google Groepen.
  • De directory van Google Groepen. Als je de directory wilt bekijken, klik je op de homepage van Google Groepen aan de linkerkant op Alle groepen.

Gebruikers zonder dit recht moeten door de eigenaar worden uitgenodigd voor de groep.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. Selecteer een optie onder Wie kan de groep zien.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Toestaan dat mensen je gesprekken zien

Hiervoor is de rol Eigenaar of Beheerder vereist.

Als je wilt dat gebruikers gesprekken in een groep kunnen zoeken, geef je ze deze 2 rechten: Wie kan de groep zien en Wie kan gesprekken bekijken.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. Selecteer een optie onder Wie kan de groep zien.
  5. Selecteer een optie onder Wie kan gesprekken bekijken.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Labels maken en gebruiken

Je kunt gesprekken makkelijker categoriseren en zoeken door er een label aan te geven.

Als je labels wilt gebruiken in Groepen, moet de functie voor gedeelde labels zijn ingeschakeld.

Gedeelde labels aanzetten

Hiervoor is de rol Eigenaar of Beheerder vereist.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. Vink onder Gedeelde labels het selectievakje Gedeelde labels aanzetten voor deze groep aan.

Labels maken en verwijderen

Als gedeelde labels aanstaan, kunnen alle groepsleden labels maken of verwijderen.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Zo kun je een label maken:
    1. Plaats in het linkerdeelvenster de muisaanwijzer op Labelsand thenklik op Meer and thenLabel toevoegen.
    2. Geef een naam voor het label opand thenklik op Toevoegen.
      Een labelnaam mag geen spaties bevatten en de volgende tekens zijn niet toegestaan: ! ~ ` @ # $ % ^ & * ( ) + = { } [ ] | : ; ' " < > . ? /.
  4. Zo kun je een label verwijderen:
    1. Klik in het linkerdeelvenster, rechts naast Labelsop Meer and thenLabel verwijderen.
    2. Klik op OK.
      Het label wordt verwijderd uit de lijst met labels. Gesprekken met dit label behouden het label echter, tenzij je het verwijdert voor die gesprekken.

Labels toepassen of verwijderen

Hiervoor moet je het recht 'Wie kan gesprekken bekijken' hebben.

In tegenstelling tot de labels die je in Gmail maakt, is een label dat je toepast op een gesprek in Google Groepen zichtbaar voor iedereen die het gesprek kan zien.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Kies een optie om een label toe te passen of te verwijderen:
    • Voor een enkel gesprek: Klik op het gesprek.
    • Voor meerdere gesprekken: Plaats de muisaanwijzer op elk gesprekand thenvink het vakje aan naast de auteur van de post.
  4. Klik rechtsboven op Label "'.
  5. Begin met het typen van de labelnaamand thenvink als het juiste label wordt weergegeven het vakje aan of uit.
    Je kunt ook een nieuw label maken om toe te passen op de geselecteerde berichten.
    Tip: Je kunt een label ook zo verwijderen: klik op een gesprekand thenklik bovenaan bij de labelnaam op X.