Radera en grupp eller hindra medlemmar från att skicka inlägg

Om du äger gruppen får du radera gruppen och hindra medlemmar från att skicka inlägg eller visa ämnen.

Radera en grupp

Det går att radera en grupp permanent från Google Grupper. Raderade grupper

• går inte att återställa
  • visas inte i sökresultat
  • visas inte i Google Gruppers katalog.

Radera en grupp så här:

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera uppe till höger.
  5. Klicka på Information och sedan Avancerat.
  6. Klicka på Ta bort grupp.
  7. Klicka på Ta bort grupp i rutan Bekräftelse på borttagning av grupp.

Hindra att medlemmar skicka inlägg till en grupp

Det går att hindra medlemmar från att skriva nya inlägg. Alla med behörighet får fortfarande bläddra eller söka efter tidigare inlägg om du inte även ändrar inställningen Visa ämnen (steg 6).

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera uppe till höger.
  5. Klicka på Behörigheter och sedan Grundläggande behörighet.
  6. Klicka på Välj grupper av användare i avsnittet Inlägg. Avmarkera grupptyper som inte längre får skicka inlägg.
    • Valfritt: Hindra att medlemmar visar tidigare inlägg genom att avmarkera deras grupptyp i avsnittet Visa ämnen.
  7. Klicka på Spara högst upp på skärmen.