Radera en grupp eller hindra medlemmar från att skicka inlägg

Om du är inloggad på ett jobb- eller skolkonto kan alternativen som visas skilja sig. Kontakta din administratör om du vill veta mer.

Om du är gruppens ägare kan du radera den. Raderade grupper

• går inte att återställa
  • visas inte i sökresultaten
  • visas inte i katalogen för Google Grupper.

Som ett alternativ till att radera en grupp kan du hindra medlemmar från att lägga upp eller visa konversationer.

Radera en grupp

Använda nya Grupper

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Klicka på namnet på en grupp.
  4. Klicka på Gruppinställningarföljt avRadera grupp till vänster.
  5. Klicka på Radera grupp.
  6. Bekräfta genom att klicka på OK .

Använda klassiska Grupper

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Klicka på namnet på en grupp.
  4. Klicka på Hantera grupp till höger.
  5. Klicka på Informationföljt avAvancerat.
  6. Klicka på Ta bort grupp.
  7. Klicka på Radera grupp i bekräftelserutan.

Hindra att medlemmar skickar inlägg till en grupp

Använda nya Grupper

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Klicka på namnet på en grupp.
  4. Klicka på Gruppinställningar till vänster.
  5. Under Allmänt öppnar du Vilka kan göra inlägg och väljer en inställning.
  6. (Valfritt) Ange vilka som kan se meddelanden genom att välja en inställning under Vilka kan visa konversationer.
  7. Under Inläggspolicyer öppnar du Vilka kan göra inlägg som grupp och väljer en inställning.
  8. Klicka på Spara ändringar.

Använda klassiska Grupper

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Klicka på namnet på en grupp.
  4. Klicka på Hantera grupp till höger.
  5. Klicka på Behörigheter följt av Grundläggande behörigheter.
  6. Klicka på Välj grupper av användare i sektionen Inlägg. Avmarkera grupptyper som inte längre får skicka inlägg.
  7. Valfritt: Hindra att medlemmar visar tidigare inlägg genom att avmarkera deras grupptyp i avsnittet Visa ämnen.
  8. Klicka på Spara högst upp på skärmen.

Relaterade ämnen