Изтриване на група или спиране на публикуването от страна на членовете

Ако сте влезли в служебен или училищен профил, опциите, които виждате, може да са различни. За да научите повече, свържете се с администратора си.

Ако сте собственик на група, можете да я изтриете. Изтритите групи:

  • не могат да бъдат възстановени;
  • не се показват в резултатите от търсенето;
  • не се показват в директорията на Google Групи.

Вместо да изтривате група, можете да забраните на членовете да публикуват или преглеждат разговори. 

Изтриване на група

Използване на новата версия на Групи

  1. Влезте в Google Групи.
  2. Кликнете върху Моите групи.
  3. Кликнете върху името на група.
  4. Кликнете върху Настройки на групата вляво and then Изтриване на групата.
  5. Кликнете върху Изтриване на групата.
  6. Кликнете върху ОK, за да потвърдите.

Използване на класическата версия на Групи

  1. Влезте в Google Групи.
  2. Кликнете върху Моите групи.
  3. Кликнете върху името на група.
  4. Кликнете върху Управление на групата вдясно.
  5. Кликнете върху Информация and then Разширени.
  6. Кликнете върху Изтриване на тази група.
  7. В полето за потвърждение кликнете върху Изтриване на групата.

Спиране на публикуването в група от страна на членовете

Използване на новата версия на Групи

  1. Влезте в Google Групи.
  2. Кликнете върху Моите групи.
  3. Кликнете върху името на група.
  4. Кликнете върху Настройки на групата вляво.
  5. Под Общи отворете Кой може да публикува и изберете настройка.
  6. (Незадължително) За да посочите кой може да вижда съобщенията, изберете настройка под Кой може да вижда разговорите.
  7. Под Правила за публикуване отворете Кой може да публикува от името на групата и изберете настройка.
  8. Кликнете върху Запазване на промените.

Използване на класическата версия на Групи

  1. Влезте в Google Групи.
  2. Кликнете върху Моите групи.
  3. Кликнете върху името на група.
  4. Кликнете върху Управление на групата вдясно.
  5. Кликнете върху Разрешения и след това Основни разрешения.
  6. В секцията „Публикуване“ кликнете върху Избиране на група потребители. Премахнете отметките от квадратчетата за типовете групи, които повече не бива да могат да публикуват.
  7. Незадължително: Можете да забраните на членовете да виждат миналите публикации, като премахнете отметката от квадратчето до типа на групата им в секцията „Преглед на темите“.
  8. Кликнете върху Запазване в горната част на екрана.

Сродни теми