Gör det enklare att hitta gruppen och inläggen

Det går att göra det enklare att bläddra och söka efter din grupp. Gör det även enklare att söka efter inlägg genom att märka dem med taggar eller kategorier.

Tillåt att andra ser din grupp bland sökresultat i Grupper

Ställ in så att gruppen visas bland sökresultat i Google Grupper för att göra det enklare för andra att hitta gruppen. Om det är avstängt måste ägaren bjuda dem in till gruppen.

1. Logga in på Google Grupper.

2. Klicka på Mina grupper.

3. Välj en grupp.

4. Klicka på Hantera uppe till höger.

5. Klicka på Behörigheter och sedan Grundläggande behörigheter.

6. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil intill Visa ämnen.

7. Välj vilka som får visa inlägg i sökresultat under Tidigare diskussioner.

8. Klicka på Spara.

Tillåta att andra ser gruppen i katalogen för Google Grupper

Hjälp andra att hitta din grupp genom att lägga till den i katalogen för Google Grupper. Klicka på Bläddra bland alla på Google Gruppers startsida för att visa katalogen.

1. Logga in på Google Grupper.

2. Klicka på Mina grupper.

3. Välj en grupp.

4. Klicka på Hantera uppe till höger.

5. Klicka på Information och sedan Katalog.

6. Klicka på Lista denna grupp i katalogen.

7. Klicka på Spara.

Aktivera taggar eller kategorier

Om du är ägare eller ansvarig får du aktivera taggar eller kategorier för att ordna inläggen i en grupp.

• Aktivera taggar för att märka inlägg med sökord. Ägare och ansvariga får skapa taggar som medlemmar använder till att märka inlägg.

• Aktivera kategorier för att lägga den första sidan i en grupp på en lista med kategorier. Inlägg sorteras in i dessa kategorier.

Det går endast att aktivera taggar eller kategorier, men inte båda samtidigt.

1. Logga in på Google Grupper.

2. Klicka på Mina grupper.

3. Välj en grupp.

4. Klicka på Hantera uppe till höger.

5. Klicka på Inställningar till vänster.

6. Välj Taggar eller Kategorier.

• Klicka på Aktivera kategorier för att växla från taggar till kategorier.

• Klicka på Aktivera taggar för att växla från kategorier till taggar.

7. Ange sökord för taggarna eller kategorierna som ordnar inläggen i gruppen.