Etiketter och kategorier

Etiketter och kategorier är två olika alternativ som du kan använda till att ordna ämnen inom en grupp. De två alternativen fungerar på ett liknande sätt, men det finns vissa skillnader i hur de visas för medlemmarna och bara ett av alternativen kan vara aktiverat i gruppen. I resten av den här artikeln beskrivs de två funktionerna så att du kan välja vilken du vill använda.

Etiketter

Etiketter är särskilda ord som används för att associera ämnen med olika ämnesområden. Etiketter skapas av administratörer (eller medlemmar med behörigheten ”Ange friformstaggar”) för gruppen och används sedan av medlemmar för enskilda ämnen. Exempelvis kan en administratör för en grupp med namnet ”Smart phone-enheter” skapa etiketten ”android”. Gruppmedlemmarna kan sedan tilldela ämnen i gruppen den här etiketten för att ange temat som ”android”. Andra gruppmedlemmar kan hitta relaterade ämnen genom att söka efter ämnen med etiketten ”android”. Använd etiketter om du bara behöver ett sätt att söka efter ämnen inom ett ämnesområde.

Kategorier

Kategorier liknar etiketter genom att de används till att ordna in ämnen i ämnesområden. Kategorier är dock mer formella eftersom aktivering av kategorier innebär att den första sidan i en grupp blir en lista med kategorier som kräver att medlemmarna först visar detaljer för ett ämnesområde innan de börjar delta i en diskussion eller skriver en fråga. Använd kategorier om du vill ge struktur till ett stort eller aktivt forum.