Ryhmän ja postausten löytämisen helpottaminen

Jos olet kirjautunut työpaikan tai oppilaitoksen tilille, saatat nähdä erilaisia vaihtoehtoja. Kysy lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Voit tehdä ryhmästä helposti löydettävän ja selattavan. Voit myös helpottaa postausten hakemista lisäämällä niihin tunnisteita.

Ryhmän näkymisen salliminen

Kun annat käyttäjälle "Kuka voi nähdä ryhmän" ‑käyttöoikeuden, hän näkee ryhmän

• Ryhmien hakutuloksissa
  • Google Ryhmien hakemistossa. Voit avata hakemiston valitsemalla Google Ryhmien etusivun vasemmasta reunasta Kaikki ryhmät.

Jos käyttäjällä ei ole kyseistä käyttöoikeutta, omistajan on kutsuttava hänet ryhmään.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmalta Ryhmän asetukset.
  4. Valitse haluamasi vaihtoehto Kuka voi nähdä ryhmän ‑kohdasta.
  5. Valitse Tallenna muutokset.

Keskustelun näkymisen salliminen

Jos haluat, että käyttäjät voivat tehdä hakuja ryhmän keskusteluista, anna heille sekä "Kuka voi nähdä ryhmän"- että "Kuka voi nähdä keskustelut" ‑käyttöoikeudet.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmalta Ryhmän asetukset.
  4. Valitse haluamasi vaihtoehto Kuka voi nähdä ryhmän ‑kohdasta.
  5. Valitse vaihtoehto Kuka voi nähdä keskustelut ‑kohdasta.
  6. Valitse Tallenna muutokset.

Tunnisteiden luominen ja käyttö

Jos olet ryhmän omistaja tai ylläpitäjä, voit järjestää ryhmän postaukset ottamalla käyttöön tunnisteita. Voit järjestää keskusteluja lisäämällä niihin avainsanoja ja päivittää keskustelun tunnisteet milloin tahansa. Sitten voit hakea keskusteluita ja suodattaa niitä tunnisteiden avulla.

Toisin kuin Gmailissa luodut tunnisteet, Ryhmien keskusteluun lisätty tunniste näkyy kaikille, jotka voivat nähdä keskustelun.

Ota Jaetut tunnisteet ‑ominaisuus käyttöön, jotta voit käyttää tunnisteita Ryhmissä.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Tunnisteiden käyttöönotto:
    1. Valitse vasemmalta Ryhmän asetukset.
    2. Valitse Jaetut tunnisteet ‑kohdasta Ota jaetut tunnisteet käyttöön tässä ryhmässä ‑valintaruutu.
  4. Tunnisteen luominen:
    1. Osoita vasemmasta paneelista Tunnisteetja sittenklikkaa Lisää ""ja sittenLisää tunniste.
    2. Lisää tunnisteen nimija sittenklikkaa Lisää.
      Tunnisteen nimi ei voi sisältää välilyöntejä tai mitään seuraavista merkeistä: ! ~ ` @ # $ % ^ & * ( ) + = { } [ ] | : ; ' " < > . ? / .
  5. Tunnisteen lisääminen vähintään yhteen keskusteluun tai poistaminen vähintään yhdestä keskustelusta:
    1. Yksi keskustelu: Klikkaa keskustelua.
      Useita keskusteluja: Osoita kutakin keskusteluaja sittenvalitse postaajan nimen vieressä oleva valintaruutu.
    2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Tunniste ".
    3. Ala kirjoittaa tunnisteen nimeäja sittenkun tunniste tulee näkyviin, valitse nimen vieressä oleva valintaruutu tai poista sen valinta.
      Voit myös luoda uuden tunnisteen, jota käytetään valituissa viesteissä.
    4. Valitse Käytä.

Voit poistaa tunnisteen keskustelusta myös klikkaamalla kyseistä keskusteluaja sittenklikkaa yläreunasta tunnisteen nimen kohdalta X.

6. Tunnisteen poistaminen tunnisteluettelosta:
    1. Valitse vasemmasta paneelista  Tunnisteet-kohdan oikealta puolelta Lisää ""ja sittenPoista tunniste.
    2. Klikkaa OK.
      Tunniste poistetaan tunnisteluettelosta. Tunniste säilyy kuitenkin keskusteluissa, joihin se on lisätty, ellet poista sitä niistä.