Utilitzar Grups de Google amb un lector de pantalla

Podeu utilitzar Grups de Google amb un lector de pantalla i tecles de drecera. Per exemple, podeu crear un grup o unir-vos-hi, publicar-hi contingut i llegir converses.

Aquest article inclou seccions sobre els navegadors recomanats per als lectors de pantalla, com es pot navegar per Grups de Google, com es poden completar les tasques dels membres d'un grup, com es poden completar les tasques habituals dels propietaris i gestors d'un grup, i recursos relacionats.

Per anar a una acció concreta de les que s'inclouen a continuació, feu clic en una opció.

Per a membres d'un grup:

Per a propietaris o gestors d'un grup:

Navegadors i lectors de pantalla recomanats

Grups de Google funciona millor amb aquests navegadors i lectors de pantalla a l'ordinador:

• ChromeVox: no cal que configureu cap opció addicional per utilitzar Grups de Google amb ChromeVox a Chrome OS.
  • NVDA: us recomanem el navegador Chrome. Per gaudir de la millor experiència, utilitzeu NVDA en mode d'enfocament.
  • JAWS: us recomanem que utilitzeu el navegador Chrome amb la versió més recent de JAWS. Per gaudir de la millor experiència, utilitzeu JAWS en mode Formularis o bé desactiveu el cursor virtual.
  • VoiceOver: us recomanem el navegador Chrome. Si utilitzeu Safari, aneu a la configuració avançada i activeu Prémer Tab per ressaltar cada element d'una pàgina web. Per gaudir de la millor experiència, desactiveu la funció Navegació ràpida de VoiceOver.

Navegar per Grups de Google

Podeu desplaçar-vos per Grups de Google amb la tecla Tab o les combinacions de tecles estàndard dels lectors de pantalla. Obteniu més informació sobre com podeu navegar per Grups a l'article Utilitzar tecles de drecera a Grups de Google.

Grups de Google es compon d'aquestes parts:

• Botons i cerca: cerqueu els vostres grups, canvieu la configuració o feu coses com crear un grup o escriure una publicació.
  • Secció Contingut principal:
    • Grups de Google: aquesta part conté una llista dels vostres grups.
    • Grup obert: quan obriu un grup, trobareu una llista de les converses que els membres han publicat.
    • Converses: quan obriu una conversa, es mostrarà una llista amb els missatges de la conversa.
    • Missatges: des d'un missatge obert, podeu prémer j o k per seleccionar el missatge següent o anterior.
  • Arbre de navegació: quan arribeu a l'arbre de navegació, el lector de pantalla anunciarà la barra de menú de Grups de Google. Aquí, seleccioneu on voleu anar, com ara Pàgina principal, Els meus grups o Converses destacades. Per exemple:
    • Anar a l'encapçalament següent o a l'anterior: premeu Tab i Maj+Tab o les dreceres corresponents del lector de pantalla que utilitzeu.
    • Desplaçar-se per una secció: feu servir les tecles de fletxa amunt i avall.
    • Desplegar o replegar la secció a sota de l'encapçalament de secció: premeu Retorn.

Completar les tasques habituals dels membres

Cercar un grup

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Navegueu fins al filtre de cerca i trieu si voleu cercar:
    • Grups a què us heu unit: seleccioneu Els meus grups.
    • Tots els grups: seleccioneu Tots els grups i missatges.
  3. Seguiu aquests passos:
    1. Premeu Tab per anar al camp de cerca.
    2. Introduïu el nom del grup que voleu cercar.
    3. Premeu Retorn.
  4. Navegueu fins a la llista de resultats de Grups i cerqueu-lo.

A continuació, us podeu unir al grup si encara no ho heu fet, canviar la configuració, llegir converses o iniciar una conversa nova.

Unir-se a un grup

Els propietaris o membres d'un grup poden convidar-vos a unir-vos a un grup per correu electrònic. També us podeu unir a un grup de Grups de Google:

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Navegueu fins al filtre de cerca i canvieu la selecció, de manera que Els meus grups passi a ser Tots els grups i missatges.
  3. Seguiu aquests passos:
    1. Premeu Tab per anar al camp de cerca.
    2. Introduïu el nom del grup al qual voleu unir-vos.
    3. Premeu Retorn.
  4. Navegueu fins a la llista de resultats de Grups, cerqueu el grup al qual voleu unir-vos i premeu Retorn.
  5. Navegueu fins a l'enllaç Uneix-me al grup i premeu Retorn.

Si aquesta opció no està disponible, navegueu fins a Sol·licita unir-te al grup o Contacta amb els propietaris i els gestors i premeu Retorn.

6. Si heu pogut unir-vos al grup, trieu si voleu enllaçar el vostre Compte de Google i la freqüència amb què voleu rebre correus electrònics del grup.

Si decidiu no rebre correus electrònics, podeu continuar llegint les converses a Grups de Google.

Llegir converses d'un grup

Podeu rebre missatges dels vostres grups al correu electrònic. També podeu llegir converses a Grups de Google:

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Cerqueu el grup que conté els missatges que voleu llegir i premeu Retorn per obrir-lo.

A la secció de contingut principal hi ha una llista de converses.

3. Cerqueu la conversa que voleu llegir i premeu o o Retorn.

La conversa s'obre i inclou cada missatge en ordre cronològic.

4. (Opcional) Utilitzeu les tecles de drecera per facilitar la lectura de les converses:
    • Obrir o tancar un missatge: premeu o, Retorn o Espai.
    • Anar a un altre missatge d'una conversa: premeu n per anar al missatge següent (més recent) o p per anar a l'anterior (més antic).

Nota: per obrir i llegir un missatge, premeu Retorn, activeu el cursor virtual o el mode de navegació i, a continuació, premeu les tecles de fletxa.

• Anar a una altra conversa: premeu j per anar a una conversa anterior o k per anar a una conversa més recent.

Publicar en un grup

Podeu publicar en un grup de Gmail enviant un correu a l'adreça electrònica del grup o responent a un correu electrònic enviat al grup. També podeu publicar en un grup de Grups de Google:

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Cerqueu el grup que conté els missatges que voleu llegir i premeu Retorn per obrir-lo.
  3. Per iniciar una conversa nova:
    1. Navegueu fins a Conversa nova i premeu Retorn.

S'obrirà una finestra de redacció de missatges a l'assumpte.

2. Introduïu l'assumpte i premeu Tab per anar al cos del missatge.
    3. Escriviu un missatge.
    4. Si voleu publicar el missatge, premeu Tab per anar al botó Publica i premeu Retorn.
  4. Per respondre a una conversa:
    1. Cerqueu la conversa que voleu i premeu o.
    2. Cerqueu el missatge que voleu respondre i premeu r.

S'obre una finestra de redacció al cos del missatge.

3. Escriviu un missatge.
    4. Si voleu publicar el missatge, premeu Tab per anar al botó Publica i premeu Retorn.

Canviar la configuració o sortir d'un grup

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Cerqueu el grup del qual voleu canviar la configuració i premeu Retorn per obrir-lo.
  3. Navegueu fins a l'arbre de navegació.
  4. A la secció Converses, premeu la fletxa avall tres vegades per accedir a La meva configuració de pertinença.
  5. Premeu Retorn per obrir la configuració de la pertinença.

La configuració s'obrirà a la secció de contingut principal, on hi ha una opció per sortir del grup.

Completar les tasques habituals dels propietaris i gestors

Crear un grup

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Navegueu fins a Crea un grup i premeu Retorn.
  3. A la casella Crea un grup, introduïu els detalls del grup, trieu la configuració de privadesa i, opcionalment, afegiu-hi membres.

Per obtenir més informació sobre la configuració d'un grup, consulteu la Referència per a la configuració.

4. Navegueu fins a Crea un grup i premeu Retorn.

Abans d'enviar un missatge al grup nou, espereu uns minuts perquè s'activi. Si no ho feu, és possible que rebeu una notificació en què s'indiqui que el missatge no s'ha pogut entregar.

5. (Opcional) Trieu una configuració avançada per al grup:
    1. Obriu el grup.
    2. A l'arbre de navegació, aneu a la secció que comença per Converses i premeu la fletxa avall per anar a Configuració del grup.
    3. Premeu Retorn per obrir la configuració.
    4. Per editar la configuració:
      1. Premeu la fletxa avall per anar a la secció que conté la configuració que voleu editar. També podeu navegar per tota la llista d'opcions de configuració prement el tabulador.

Per obtenir més informació sobre la configuració, consulteu la Configuració avançada del grup.

2. Un cop fets els canvis, aneu a Desa els canvis i premeu Retorn.

Cercar tots els grups dels quals sou propietari o gestor

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Navegueu fins al filtre de cerca i assegureu-vos que Els meus grups està seleccionat.
  3. Premeu Tab per anar al camp de cerca.

S'obrirà un menú amb opcions de cerca.

4. Premeu Tab per anar a Grups que tinc o gestiono i premeu Retorn.

La llista de grups ara només inclou els grups que són vostres o que gestioneu.

Afegir membres a un grup

Si sou propietari o gestor d'un grup, podeu afegir-hi membres directament o enviar-los una invitació perquè s'hi uneixin.

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Cerqueu el grup al qual voleu afegir membres i premeu Retorn per obrir-lo.
  3. A l'arbre de navegació:
    1. Navegueu fins a la secció que comença amb Converses.
    2. Premeu la fletxa avall 3 vegades per accedir a Membres.
    3. Premeu Retorn per obrir la llista de membres.
  4. Navegueu fins a la secció de contingut principal, cerqueu Afegeix membres i premeu Retorn.

S'obre un quadre de diàleg amb diversos camps de text on podeu afegir membres, gestors i propietaris al grup.

També podeu escriure un missatge de benvinguda.

5. Trieu una opció per afegir membres:
    • Afegir membres directament i no enviar invitacions: deixeu activada l'opció de configuració Afegeix membres directament. Trieu aquesta opció si voleu afegir gestors o propietaris.
    • Enviar invitacions als membres nous: desactiveu l'opció Afegeix membres directament.
  6. Navegueu fins a Afegeix membres i premeu Retorn.

Suprimir o excloure membres

Podeu impedir que les persones participin al grup suprimint-les o excloent-les. Si suprimiu un membre, és possible que sol·liciti unir-s'hi o tornar-s'hi a unir en funció de com estigui configurat el grup. Si excloeu un membre, no podrà unir-se al grup ni participar-hi fins que no el readmeteu.

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Cerqueu el grup del qual voleu suprimir o excloure membres i premeu Retorn per obrir-lo.
  3. A l'arbre de navegació:
    1. Navegueu fins a la secció que comença amb Converses.
    2. Premeu la fletxa avall 3 vegades per accedir a Membres.
    3. Premeu Retorn per obrir la llista de membres.
  4. Per cercar un membre concret:
    1. Navegueu fins a la barra de cerca.
    2. Introduïu el nom d'usuari o l'adreça electrònica del membre.
    3. Premeu Retorn.
  5. Navegueu fins a la llista de membres del grup.

El focus es troba a la casella Selecciona-ho tot.

6. Premeu la fletxa dreta per anar a la columna Membre i premeu la fletxa avall per cercar el membre.
  7. Quan trobeu el membre, premeu la fletxa esquerra i, a continuació, premeu Retorn per marcar la casella del membre en qüestió.
  8. Premeu Espai per marcar la casella.
  9. Premeu la fletxa amunt fins que arribeu a la casella Selecciona-ho tot per sortir de la llista de membres.
  10. Per suprimir la persona seleccionada del grup, premeu Tab per anar a Suprimeix el membre i premeu Retorn.
  11. Per excloure una persona del grup, premeu Tab dues vegades per anar a Exclou el membre i premeu Retorn.

Canviar la configuració d'un grup o suprimir-lo

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Cerqueu el grup del qual voleu canviar la configuració o que voleu suprimir i premeu Retorn per obrir-lo.
  3. A l'arbre de navegació, aneu a la secció que comença per Converses i premeu la fletxa avall per anar a Configuració del grup.
  4. Premeu Retorn per obrir la configuració.
  5. Per editar la configuració:
    1. Premeu la fletxa avall per anar a la secció que conté la configuració que voleu editar. També podeu navegar per tota la llista d'opcions de configuració prement el tabulador.
    2. Un cop fets els canvis a la configuració, aneu a Desa els canvis i premeu Retorn.
  6. Per suprimir permanentment el grup:
    1. Premeu Tab fins que arribeu a Suprimeix el grup.
    2. Premeu Retorn.
    3. Al quadre de confirmació que s'obre, premeu dues vegades Tab per anar a D'acord i, a continuació, premeu Retorn.

Temes relacionats

Tanca la cerca
Aplicacions de Google