Godkänna eller blockera nya meddelanden

Om du är inloggad på ett jobb- eller skolkonto kan alternativen som visas skilja sig. Kontakta din administratör om du vill veta mer.

Du kan aktivera moderering av meddelanden för att godkänna eller blockera meddelanden innan de skickas till resten av gruppen.

Aktivera eller inaktivera moderering av meddelanden

Kräver rollen Ägare eller Ansvarig.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningar till vänster.
  4. Välj modereringsalternativ. För:
    • Meddelandemoderering – välj ett granskningsalternativ: Moderera alla meddelanden, Moderera meddelanden från icke-medlemmar eller Ingen moderering på barnets mobila enhet.
    • Under Begränsningar för nya medlemmar väljer du Nya medlemsinlägg modereras om du vill granska meddelanden från nya medlemmar.
  5. (Valfritt) Om du vill skicka en avisering när ett modererat meddelande avvisas klickar du på för Avisering om avvisat meddelande.
  6. Klicka på Spara.

Godkänn eller avvisa väntande meddelanden

Kräver behörigheten Vilka kan moderera innehåll.

Innehållsmoderatorer får en skräppostrapport som innehåller skräppostmeddelanden från modereringskön. Rapporten skickas varje vecka på tisdagar och fredagar i Stillahavstid, vilket kan vara onsdagar och lördagar i andra tidszoner.

Meddelanden som inte godkänns raderas automatiskt efter 14 dagar. Meddelanden som markerats som skräppost raderas automatiskt efter 7 dagar.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Väntande till vänster under Konversationer.
  4. (Valfritt) Läs ett meddelande genom att klicka på det.
  5. (Valfritt) Godkänn eller avvisa ett meddelande genom att klicka på Godkänn meddelande " " eller Avvisa meddelande "" i meddelandeposten.
  6. Så här utför du en åtgärd på flera meddelanden:
    1. Markera rutorna bredvid meddelandena.
    2. Välj ett alternativ högst upp:
      • Godkänn meddelandena genom att klicka på Godkänn meddelanden " ".
      • Om du vill avvisa meddelandena klickar du på Avvisa meddelanden "".
      • Klicka på Godkänn skribent "" om du vill godkänna meddelandena och automatiskt godkänna alla framtida inlägg från de skribenterna.

Med det här alternativet kan författaren göra inlägg direkt i gruppen i framtiden och det ersätter modererings- och inläggsbehörigheter på gruppnivå.

• Klicka på Avvisa skribenten "" om du vill blockera skribenterna från konversationen och rapportera meddelandena som skräppost.

Felsöka oväntat modereringsbeteende

Om meddelandemoderering inte fungerar som du förväntat dig kan du kontrollera dessa andra gruppinställningar för att förstå problemet.

Utgåva Inställning > alternativ att kontrollera Förklaring
Inställningen Moderera meddelanden från icke-medlemmar återgår alltid till Ingen moderering. Vilka kan lägga upp > Gruppägare, Gruppansvariga eller Gruppmedlemmar Om något av dessa alternativ har valts kan icke-medlemmar inte lägga upp något, så det finns inget att moderera.
Meddelanden visas på sidan Väntande meddelanden trots att jag har valt Ingen moderering. Hantering av skräppost > Moderera och avisera innehållsmoderatorer eller Moderera utan att avisera innehållsmoderatorer Båda dessa alternativ för skräpposthantering omdirigerar meddelanden till den väntande listan, oavsett inställningen för meddelandemoderering.

Relaterade ämnen