Godkänna eller blockera nya inlägg

Använd moderering av meddelanden till att godkänna meddelanden innan de skickas till resten av gruppen.

Aktivera moderering av meddelanden

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera uppe till höger.
  5. Klicka på Inställningar följt av Moderering till vänster.
  6. Välj önskade inställningar. Det går att granska alla meddelanden, meddelanden från nya medlemmar eller icke-medlemmar och att välja inställningar för avvisade inlägg.
    Obs! Begäranden om moderering skickas alltid till gruppens ägare och gruppansvariga.
  7. Klicka på Spara.

Endast personer som har modereringsbehörigheter kan moderera inlägg. Dessa personer får även e-postmeddelandet Moderatorns skräppostrapport varje tisdag och fredag med skräppostmeddelanden från modereringskön. Läs mer om behörigheter.

Godkänna eller avvisa väntande inlägg

Det går att godkänna eller avvisa inlägg innan de visas i gruppen. Inlägg raderas om de inte godkänns inom sju dagar.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Meddelanden följt av Väntande meddelanden till vänster.
  5. Läs ett inlägg genom att klicka på rubriken.
  6. Markera rutan intill inlägget.
  7. Välj ett alternativ högst upp på skärmen:
    • Klicka på Lägg upp Lägg upp för att godkänna meddelandet.
    • Klicka på Lägg upp för att godkänna inlägget och automatiskt godkänna alla framtida inlägg från skribenten och tillåt alltid framtida meddelanden från skribenten Lägg upp och tillåt alltid meddelanden från skribenten.
    • Klicka på Rapportera skräppost för att blockera skribenten eller skribenterna från forumet och rapportera meddelandet som skräppost, klicka på Rapportera skräppost och blockera skribenten från det här forumet Rapportera som skräppost och förbjud skribenten att delta i detta forum.
    • Om du vill blockera inlägget klickar du på Avvisa Avvisa.
Obs!
• Inlägg som inte godkänns tas automatiskt bort efter 14 dagar.
• Inlägg som har markerats som skräppost raderas automatiskt efter 7 dagar.

Blockera personer från att svara på inlägg

Det går att skapa ett nytt ämne och hindra människor från att svara på det om du inte vill ha svar. Du kan göra detta om du uppfyller båda följande villkor:

• Du äger gruppen eller har behörighet att låsa inlägg.
  • Gruppen är ett webbforum (inte en e-postlista).

Så här blockerar du svar på ett nytt ämne: Välj Lås medan du skapar det nya ämnet.