Godkänna eller blockera nya meddelanden

Om du är inloggad på ett jobb- eller skolkonto kan alternativen som visas skilja sig. Kontakta din administratör om du vill veta mer.

Du kan aktivera moderering av meddelanden för att godkänna eller blockera meddelanden innan de skickas till resten av gruppen.

Aktivera eller inaktivera moderering av meddelanden

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningar till vänster.
  4. Välj modereringsalternativ. För:
    • Meddelandemoderering – välj ett granskningsalternativ: Moderera alla meddelanden, Moderera meddelanden från icke-medlemmar eller Ingen moderering på barnets mobila enhet.
    • Under Begränsningar för nya medlemmar väljer du Nya medlemsinlägg modereras om du vill granska meddelanden från nya medlemmar.
  5. (Valfritt) Om du vill skicka en avisering när ett modererat meddelande avvisas klickar du på för Avisering om avvisat meddelande.
  6. (Valfritt) Om du vill skicka ett meddelande med aviseringen markerar du rutanföljt avoch skriver ditt standardmeddelande i textfältet.
  7. Klicka på Spara.

Godkänn eller avvisa väntande meddelanden

Kräver behörigheten Vilka kan moderera innehåll.

Innehållsmoderatorer får en skräppostrapport som innehåller skräppostmeddelanden från modereringskön. Rapporten skickas varje vecka på tisdagar och fredagar i Stillahavstid, vilket kan vara onsdagar och lördagar i andra tidszoner.

Meddelanden som inte godkänns raderas automatiskt efter 14 dagar. Meddelanden som markerats som skräppost raderas automatiskt efter 7 dagar.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Väntande till vänster under Konversationer.
  4. (Valfritt) Läs ett meddelande genom att klicka på det.
  5. (Valfritt) Godkänn eller avvisa ett meddelande genom att klicka på Godkänn meddelande eller Avvisa meddelande i meddelandeposten.
  6. Så här utför du en åtgärd på flera meddelanden:
    1. Markera rutorna bredvid meddelandena.
    2. Välj ett alternativ högst upp:
      • Godkänn meddelandena genom att klicka på Godkänn meddelanden .
      • Om du vill avvisa meddelandena klickar du på Avvisa meddelanden .
      • Klicka på Godkänn skribent om du vill godkänna meddelandena och automatiskt godkänna alla framtida inlägg från de skribenterna.

Med det här alternativet kan författaren göra inlägg direkt i gruppen i framtiden och det ersätter modererings- och inläggsbehörigheter på gruppnivå.

• Klicka på Avvisa skribenten om du vill blockera skribenterna från konversationen och rapportera meddelandena som skräppost.

Felsöka oväntat modereringsbeteende

Läs dessa förklaringar för att förstå eller åtgärda problemet om meddelandemoderering inte fungerar som förväntat.

Utgåva Kontrollera detta Förklaring
Inställningen Moderera meddelanden från icke-medlemmar återgår alltid till Ingen moderering. Inställningen Vilka som kan lägga upp:
  • Gruppägare
  • Gruppansvariga
  • Gruppmedlemmar
Om något av dessa alternativ har valts kan icke-medlemmar inte lägga upp något, så det finns inget att moderera.
Meddelanden visas på sidan Väntande meddelanden trots att jag har valt Ingen moderering. Inställningen Hantering av skräppost:
  • Moderera och avisera innehållsmoderatorer
  • Moderera utan att avisera innehållsmoderatorer
Båda dessa alternativ för skräpposthantering omdirigerar meddelanden till den väntande listan, oavsett inställningen för meddelandemoderering.
Meddelanden från nya medlemmar granskas inte, även om jag har valt Nya medlemmars inlägg modereras. Där medlemmen lades till Inställningen Nya medlemmars inlägg modereras gäller endast för medlemmar som läggs till i Google Grupper. Om en administratör lägger till en medlem på Googles administratörskonsol eller i Groups API för jobb- eller skolkonton, godkänns meddelanden alltid från den medlemmen. Lös problemet genom att ta bort medlemmen från gruppen och lägg till den i Google Grupper.

Relaterade ämnen