Godkänna eller blockera nya inlägg

Använd moderering av meddelanden till att godkänna meddelanden innan de skickas till resten av gruppen.

Aktivera moderering av meddelanden

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera uppe till höger.
  5. Klicka på Inställningar och sedan Moderering till vänster.
  6. Välj önskade inställningar. Det går att granska alla meddelanden, meddelanden från nya medlemmar eller icke-medlemmar och att välja inställningar för avvisade inlägg.
  7. Klicka på Spara.

Endast personer med behörigheten Godkänn meddelanden får moderera inlägg. Läs mer om behörigheter.

Godkänna eller avvisa väntande inlägg

Det går att godkänna eller avvisa inlägg innan de visas i gruppen. Inlägg raderas om de inte godkänns inom sju dagar.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Inställningar Inställningaroch sedan Hantera meddelanden uppe till höger.
  5. Läs ett inlägg genom att klicka på rubriken.
  6. Markera rutan intill inlägget.
  7. Välj ett alternativ högst upp på skärmen:
    • Klicka på Lägg upp Godkänn för att godkänna meddelandet.
    • Godkänn inlägget och godkänn automatiskt alla framtida inlägg från skribenten genom att klicka på Tillåt Förtroende.
    • Blockera skribenten eller skribenterna från forumet och anmäl meddelandet som skräppost genom att klicka på Skräppost Skräppost.
    • Blockera inlägget genom att klicka på Ta bort Ta bort.

Blockera personer från att svara på inlägg

Det går att skapa ett nytt ämne och hindra människor från att svara på det om du inte vill ha svar. Gör detta om

• du äger gruppen eller har behörighet att låsa inlägg OCH
  • gruppen är ett webbforum (inte en e-postlista).

Blockera svar på ett nytt ämne så här: Markera rutan intill Lås när du skapar det nya ämnet.