Nieuwe berichten goedkeuren of blokkeren

Als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, zie je mogelijk andere opties. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Je kunt berichtmoderatie aanzetten om posts goed te keuren of te blokkeren voordat ze naar de rest van de groep worden gestuurd.

Berichtmoderatie aan- of uitzetten

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. Selecteer de gewenste moderatie-opties:
    • Bij Berichtmoderatie kun je kiezen uit de volgende opties: Alle berichten modereren, Berichten van niet-leden modereren en Geen moderatie.
    • Bij Beperkingen voor nieuwe leden selecteer je de optie Berichten van nieuwe leden worden gemodereerd als je berichten van nieuwe leden wilt controleren.
  5. (Optioneel) Zo kun je een melding sturen als een gemodereerd bericht wordt geweigerd: klik onder Melding voor geweigerd bericht op Aan.
  6. (Optioneel) Zo kun je een bericht met de melding meesturen: vink het vakje aanand thenschrijf een standaardbericht in het tekstveld.
  7. Klik op Opslaan.

Berichten in behandeling goedkeuren of afwijzen

Hiervoor moet je het recht 'Wie kan content modereren' hebben.

Contentmoderators ontvangen per e-mail een spamrapport met spamberichten uit de moderatiewachtrij. Dit rapport wordt wekelijks op dinsdag en vrijdag in de tijdzone Pacific Time gemaild. In andere tijdzones is dat mogelijk woensdag en zaterdag.

Berichten die niet zijn goedgekeurd, worden na 14 dagen automatisch verwijderd. Berichten die als spam zijn gemarkeerd, worden na 7 dagen automatisch verwijderd.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik aan de linkerkant, bij Gesprekken, op In behandeling.
  4. (Optioneel) Klik op een bericht om het te lezen.
  5. (Optioneel) Als je 1 bericht wilt goedkeuren of weigeren, klik je in de berichtvermelding op Bericht goedkeuren  of Bericht weigeren .
  6. (Optioneel) Doe het volgende als je een actie wilt uitvoeren op meerdere berichten:
    1. Vink de selectievakjes naast de betreffende berichten aan.
    2. Kies bovenaan de gewenste optie:
      • Klik op Berichten goedkeuren  als je de berichten wilt goedkeuren.
      • Klik op Berichten weigeren  als je de berichten wilt weigeren.
      • Klik op Auteur goedkeuren  als je de geselecteerde berichten en automatisch ook alle toekomstige posts van deze auteurs wilt goedkeuren.

Met deze optie kan de auteur in de toekomst rechtstreeks in de groep posten, ongeacht de moderatorrechten en rechten voor posten die voor de groep gelden.

• Klik op Auteur weigeren  als je de auteurs wilt uitsluiten van het gesprek en de berichten wilt melden als spam.

Problemen met onverwacht moderatiegedrag oplossen

Als berichtmoderatie niet werkt zoals je verwacht, check je deze uitleg om na te gaan wat er aan de hand is of het probleem te verhelpen.

Probleem Controleer dit Uitleg
De instelling Berichten van niet-leden modereren wordt altijd teruggezet op Geen moderatie. Instelling Wie kan posten:
  • Groepseigenaren
  • Groepsbeheerders
  • Groepsleden
Als een van deze opties is geselecteerd, kunnen niet-leden geen berichten posten en is er dus niets om te modereren.
Berichten worden weergegeven op de pagina Berichten in behandeling, hoewel ik heb gekozen voor Geen moderatie. Instelling Verwerking van spamberichten:
  • Modereren en melding naar contentmoderators sturen
  • Modereren en geen melding naar contentmoderators sturen
Als een van deze opties voor de afhandeling van spam is geselecteerd, worden berichten altijd op de lijst met berichten in behandeling gezet, welke instelling voor berichtmoderatie er ook actief is.
Berichten van een nieuw lid worden niet beheerd, hoewel ik heb gekozen voor Berichten van nieuwe leden worden gemodereerd. Waar het lid is toegevoegd De instelling Berichten van nieuwe leden worden gemodereerd geldt alleen voor leden die worden toegevoegd in Google Groepen. Als een beheerder een lid toevoegt in de Google Beheerdersconsole of de Groups API, worden berichten van dat lid altijd goedgekeurd voor werk- of schoolaccounts. Als je dit probleem wilt oplossen, verwijder je het lid uit de groep en voeg je het toe in Google Groepen.