Godkjenn eller blokkér nye meldinger

Hvis du er logget på en jobb- eller skolekonto, kan det hende du ser andre alternativer. For å finne ut mer, kontakt administratoren din.

Du kan slå på moderering av meldinger for å få meldinger godkjent eller blokkert før de blir sendt til resten av gruppen.

Slå moderering av meldinger på eller av

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Klikk på Gruppeinnstillinger til venstre.
  4. Velg alternativene du ønsker for moderering. For
    • moderering av meldinger – velg et alternativ for gjennomgang: Moderer alle meldinger, Moderer meldinger fra ikke-medlemmer eller Ingen moderering.
    • begrensninger på nye medlemmer: Du kan gå gjennom meldinger fra nye medlemmer ved å velge Innlegg fra nye medlemmer modereres.
  5. (Valgfritt) Hvis du vil sende et varsel når en moderert melding blir avvist, kan du klikke på for Varsel om avvist melding.
  6. (Valgfritt) For å sende en melding sammen med varselet, merk av i boksenog deretterskriv en standardmelding i tekstfeltet.
  7. Klikk på Lagre.

Godkjenn eller avvis ventende meldinger

Krever tillatelsen «Hvem kan moderere innhold?».

Innholdsmoderatorer får en nettsøppelrapport via e-post som inneholder nettsøppelmeldinger fra modereringskøen. Rapporten sendes ukentlig på tirsdager og fredager i tidssonen for Stillehavet, som kan være onsdager og lørdager i andre tidssoner.

Meldinger som ikke blir godkjent, slettes automatisk etter 14 dager. Meldinger som er merket som nettsøppel, slettes automatisk etter 7 dager.

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Til venstre klikker du på Venter for Samtaler.
  4. (Valgfritt) Klikk på en melding for å lese den.
  5. (Valgfritt) For å godkjenne eller avvise en enkeltmelding, klikk på Godkjenn meldingen  eller Avvis meldingen  i meldingsoppføringen.
  6. (Valgfritt) Slik utfører du en handling for flere meldinger:
    1. Merk av i boksene ved siden av meldingene.
    2. Velg et alternativ øverst:
      • For å godkjenne meldingene, klikk på Godkjenn meldingene .
      • For å avvise meldingene, klikk på Avvis meldingene .
      • Klikk på Godkjenn forfatteren  for å godkjenne meldingene og automatisk godkjenne alle fremtidige innlegg fra disse forfatterne.

Med dette alternativet kan forfatteren i fremtiden legge ut innlegg direkte i gruppen og omgå moderering og innleggstillatelser på gruppenivå.

• Klikk på Avvis forfatteren  for å utestenge forfatterne fra forumet og rapportere meldingene som nettsøppel.

Feilsøk uventede modereringsresultater

Hvis moderering av meldinger ikke fungerer som forventet, kan du se på disse forklaringene for å finne ut av eller løse problemet.

Problem Dette bør du sjekke Forklaring
Innstillingen Moderer meldinger fra ikke-medlemmer blir alltid tilbakestilt til Ingen moderering. Hvem kan publisere innlegg?-innstillingen:
  • Gruppeeiere
  • Gruppeadministratorer
  • Gruppemedlemmer
Hvis noen av disse alternativene er valgt, er det ikke mulig for ikke-medlemmer å legge ut noe, så det finnes ingenting du kan moderere.
Meldinger vises på Ventende meldinger-siden selv om jeg har valgt Ingen moderering. Innstilling for håndtering av nettsøppel:
  • Moderer og varsle innholdsmoderatorer
  • Moderer uten å varsle innholdsmoderatorer
Med begge disse alternativene for håndtering av nettsøppel sendes meldinger til ventelisten, uavhengig av innstillingen for moderering av meldinger.
Meldinger fra nye medlemmer gjennomgår ikke moderering, selv om jeg har valgt Innlegg fra nye medlemmer modereres. Hvor medlemmet ble lagt til Innstillingen Innlegg fra nye medlemmer modereres gjelder bare for medlemmer som legges til i Google Grupper. For jobb- eller skolekontoer: Hvis en administrator legger til et medlem i Google Administrasjonskonsoll eller Groups API, blir meldinger fra det medlemmet alltid godkjent. For å løse dette problemet, fjern medlemmet fra gruppen og legg det til i Google Grupper.

Relaterte emner