Lägga till personer i gruppen

Om du är inloggad på ett jobb- eller skolkonto kan alternativen som visas skilja sig. Kontakta din administratör om du vill veta mer.

Om du är gruppägare eller om du har behörighet att hantera medlemmar kan du lägga till personer i din grupp på tre sätt:

Obs! Inbjudningar löper ut efter sju dagar, men förfrågningar om att gå med i en grupp löper aldrig ut.

Begränsningar för att lägga till personer i grupper

• Maximalt antal gruppmedlemmar – en grupp kan ha obegränsade medlemmar, så det finns ingen gräns för hur många personer du kan bjuda in, lägga till direkt eller godkänna som medlem i en grupp.
  • Barnkonton: Du kan inte lägga till en användare med ett Google-konto för barn i en grupp med någon metod.

Bjuda in andra till din grupp

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Medlemmar till vänster.
  4. Klicka på Lägg till medlemmar högst upp.
  5. Klicka på Inaktivera "" längst ned bredvid Lägg till medlemmar direkt.
  6. Ange e-postadresserna till de personer du vill bjuda in.
  7. (Valfritt) Om du vill inkludera ett inbjudningsmeddelande anger du ett meddelande.
  8. Klicka på Skicka inbjudningar.
  9. Så här hanterar du inbjudningar:
    1. Klicka på Väntande medlemmar till vänster.
    2. Vidta någon av följande åtgärder:
      • Skicka om en inbjudan genom att peka på inbjudan följt av till höger och klicka på Skicka inbjudan igen "". Inbjudningar löper ut automatiskt efter sju dagar, men du kan skicka dem igen när som helst.
      • Avbryt en inbjudan genom att peka på inbjudan följt av till höger klickar du på Avbryt inbjudan "".
      • Om du vill skicka om eller avbryta flera inbjudningar markerar du rutorna bredvid inbjudningarna följt av ovanför listan till höger klickar du på Skicka inbjudan "" eller Avbryt inbjudan "".

Lägg till personer i din grupp direkt

När du lägger till personer direkt kan du tilldela dem rollen som medlem, ansvarig eller ägare.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Medlemmar till vänster.
  4. Klicka på Lägg till medlemmar högst upp.
  5. Ange e-postadresserna till de personer du vill bjuda in.
  6. (Valfritt) Om du vill lägga till ett välkomstmeddelande i e-postmeddelandet till nya medlemmar anger du ett meddelande.

7. Klicka på Lägg till medlemmar.
    Medlemmarna läggs till i gruppen, även om deras namn inte visas i gruppmedlemslistan direkt.
    Obs! Om du försöker lägga till en användare i en grupp och får ett felmeddelande om att personens e-postadress är den primära, sekundära eller alternativa adressen till en befintlig medlem är användaren redan gruppmedlem på rullgardinsmenyn.

Hantera förfrågningar om att gå med i gruppen

Visa förfrågningar om att gå med i gruppen och godkänn eller avvisa neka dem individuellt.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Väntande medlemmar till vänster.
  4. Vidta någon av följande åtgärder:
    • Godkänn en enskild begäran genom att klicka på Godkänn begäran " " till höger om begäran.
    • Om du vill avvisa en enskild begäran klickar du på Avvisa begäran "" till höger om begäran.
    • Om du vill godkänna eller avvisa flera anslutningsbegäranden markerar du rutorna bredvid demföljt avovanför listan till höger klickar du på Godkänn begäran " " eller Avvisa begäran "".

Visa alla medlemmar i gruppen

Du kan se alla gruppmedlemmar samt personer som har blockerats från en grupp.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Medlemmar till vänster.
  4. Klicka på Blockerade användare till vänster om du vill visa personer som har blockerats från gruppen.