Mensen toevoegen aan de groep

Als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, zie je mogelijk andere opties. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Als u de eigenaar van een groep bent of rechten heeft om leden te beheren, kunt u op 3 manieren mensen toevoegen aan de groep:

Beperkingen voor het toevoegen van mensen aan groepen

• Maximumaantal groepsleden: een groep kan een onbeperkt aantal leden hebben, dus er is geen limiet voor het aantal mensen dat u kunt uitnodigen, rechtstreeks kunt toevoegen of kunt goedkeuren om lid te worden van de groep.
  • Kinderaccounts: u kunt gebruikers met een Google-account voor kinderen op geen enkele manier aan een groep toevoegen.
  • Niet-Google-accounts: u kunt gebruikers zonder Google-account uitnodigen, maar niet rechtstreeks toevoegen aan groepen die eindigen op @googlegroups.com.

Mensen uitnodigen voor een groep

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Klik bovenaan op Leden toevoegen.
  5. Klik onderaan, naast Leden rechtstreeks toevoegen, op Uitschakelen .
  6. Geef de e-mailadressen op van mensen die je wilt uitnodigen.
  7. (Optioneel) Voer een bericht in om een uitnodigingsbericht toe te voegen.
  8. Klik op Uitnodigingen verzenden.
  9. Ga als volgt te werk om uitnodigingen te beheren:
    1. Klik links op Leden in behandeling.
    2. Voer een van de volgende handelingen uit:
      • Als u één uitnodiging opnieuw wilt sturen, plaatst u de muisaanwijzer op de uitnodigingand thenaan de rechterkant en klikt u op
        Uitnodiging opnieuw verzenden .
      • Als u één uitnodiging wilt annuleren, plaatst u de muisaanwijzer op de uitnodigingand thenaan de rechterkant en klikt u op
        Uitnodiging annuleren .
      • Als u meerdere uitnodigingen opnieuw wilt sturen of wilt annuleren, vinkt u de vakjes aan naast de uitnodigingenand thenklik boven de lijst aan de rechterkant op Uitnodiging opnieuw sturen  of Uitnodiging annuleren .

Mensen rechtstreeks toevoegen aan een groep

Als u mensen rechtstreeks toevoegt, kunt u ze de rol Lid, Beheerder of Eigenaar geven.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Klik bovenaan op Leden toevoegen.
  5. Geef de e-mailadressen op van mensen die je wilt uitnodigen.
  6. (Optioneel) Voer een bericht in om een welkomstbericht toe te voegen aan de e-mailmelding voor nieuwe leden.

7. Klik op Leden toevoegen.
    De leden worden direct aan de groep toegevoegd, maar misschien staan hun namen niet meteen op de ledenlijst van de groep.
    Opmerking: Als u een gebruiker aan een groep probeert toe te voegen en u een foutmelding krijgt waarin staat dat het e-mailadres van die gebruiker het primaire, secundaire of alternatieve adres van een bestaand lid is, betekent dit dat de gebruiker al lid is van de groep.

Deelnameverzoeken voor uw groep beheren

U kunt lidmaatschapsverzoeken voor de groep bekijken en ze individueel goedkeuren of weigeren.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden in behandeling.
  4. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u één verzoek wilt goedkeuren, klikt u rechts van het verzoek op Verzoek goedkeuren .
    • Als u één verzoek wilt afwijzen, klikt u rechts van het verzoek op Verzoek afwijzen .
    • Als u meerdere deelnameverzoeken wilt goedkeuren of afwijzen, vinkt u de vakjes aan naast de verzoekenand thenklik boven de lijst aan de rechterkant op Verzoek goedkeuren  of Verzoek afwijzen .

Alle leden van een groep bekijken

U kunt alle groepsleden en mensen die zijn uitgesloten van een groep bekijken.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Als u mensen wilt bekijken die zijn uitgesloten van de groep, klikt u links op Uitgesloten gebruikers.

Leden verwijderen uit de groep

Als u de eigenaar van een groep bent, kunt u leden uit de groep verwijderen:

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Vink het vakje aan naast elk lid dat u wilt verwijderen.
  5. Klik op Lid verwijderen .