Legg til folk i gruppen din

Hvis du er logget på en jobb- eller skolekonto, kan det hende du ser andre alternativer. For å finne ut mer, kontakt administratoren din.

Hvis du eier en gruppe eller har tillatelse til å administrere medlemmer, kan du legge til folk i gruppen på tre ulike måter:

Merk: Invitasjoner utløper etter sju dager, men forespørsler om å bli med i en gruppe utløper aldri.

Begrensninger på tilføying av folk i grupper

• Maksimalt antall gruppemedlemmer: En gruppe kan ha et ubegrenset antall medlemmer, så det er ingen grense for hvor mange personer du kan invitere, legge til direkte eller godkjenne for tilføying til en gruppe.
  • Barnekontoer: Brukere med Google-kontoer for barn kan ikke legges til i grupper.

Inviter folk til gruppen din

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Klikk på Medlemmer til venstre.
  4. Klikk på Legg til medlemmer øverst.
  5. Nederst, ved siden av Legg til medlemmer direkte, klikker du på Slå av .
  6. Skriv inn e-postadressene til personene du vil invitere.
  7. (Valgfritt) Hvis du vil ta med en invitasjonsmelding, skriver du inn meldingen.
  8. Klikk på Send invitasjoner.
  9. Slik administrerer du invitasjoner:
    1. On the left, click Pending members.
    2. Utfør en av disse handlingene:
      • For å sende én enkelt invitasjon på nytt, pek på invitasjonenog deretterklikk på Send invitasjonen på nytt  til høyre. Invitasjoner utløper automatisk etter sju dager, men du kan sende dem på nytt når som helst.
      • For å avbryte én enkelt invitasjon, pek på invitasjonenog deretterklikk på Avbryt invitasjonen til høyre.
      • For å avbryte flere invitasjoner eller sende flere invitasjoner på nytt, merk av i boksene ved siden av invitasjoneneog deretterklikk på Send invitasjonen på nytt  eller Avbryt invitasjonen  oppe til høyre for listen.

Legg til personer i grupper direkte

Når du legger til folk direkte, kan du tilordne dem rollen medlem, administrator eller eier.

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Klikk på Medlemmer til venstre.
  4. Klikk på Legg til medlemmer øverst.
  5. Skriv inn e-postadressene til personene du vil invitere.
  6. (Valgfritt) For å legge til en velkomstmelding i e-postvarselet for nye medlemmer, skriv inn en melding.

7. Klikk på Legg til medlemmer.
    Medlemmene legges til i gruppen, selv om det noen ganger tar litt tid før navnene deres vises i listen.
    Merk: Hvis du prøver å legge til en bruker i en gruppe, og du får en feilmelding om at e-postadressen hens er primær, sekundær eller alternativ adresse for et eksisterende medlem, betyr det at brukeren allerede er medlem av gruppen.

Administrer forespørsler om å bli med i grupper

Du kan se forespørsler om å bli med i gruppen din og godta eller avvise dem enkeltvis.

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. On the left, click Pending members.
  4. Utfør en av disse handlingene:
    • For å godkjenne én enkelt forespørsel, klikk på Godkjenn forespørsel til høyre for forespørselen.
    • For å avvise én enkelt forespørsel, klikk på Avvis forespørsel til høyre for forespørselen.
    • For å godkjenne eller avvise flere forespørsler om å bli med, merk av i boksene ved siden av forespørsleneog deretterklikk på Godkjenn forespørselen  eller Avvis forespørselen  over listen til høyre.

Se alle medlemmene i en gruppe

Du kan se alle medlemmene i en gruppe samt folk som har blitt utestengt fra den.

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Klikk på Medlemmer til venstre.
  4. For å se hvem som er utestengt fra gruppen, klikk på Utestengte brukere til venstre.

Fjern medlemmer fra gruppen din

Hvis du eier en gruppe, kan du fjerne medlemmer fra gruppen:

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Klikk på Medlemmer til venstre.
  4. Merk av i boksen ved siden av hvert medlem du vil fjerne.
  5. ​Klikk på Fjern medlemmet .