Angi hvem som kan se, legge ut og moderere innlegg

Hvis du er logget på en jobb- eller skolekonto, kan det hende du ser andre alternativer. For å finne ut mer, kontakt administratoren din.

Tillatelsesinnstillingene avgjør hvem som kan se, legge ut og moderere innhold i Google Grupper. Tillatelser avgjør også hvem som kan administrere medlemmer og andre gruppeinnstillinger.

Åpne alle   |   Lukk alle

Standardroller

Eier

Som standard har medlemmer med eierrollen alle tillatelsene for en gruppe. Mange av disse tillatelsene kan tildeles andre sett med brukere. Gjennomgå alle tillatelser for administrering av medlemmer og innhold.

Bare eiere kan

• slette grupper
  • gjøre andre gruppemedlemmer til eiere
  • endre andre eieres innstillinger
  • eksportere gruppemeldinger med Google Takeout

Kun gruppeeiere og -administratorer kan endre innstillingene for en gruppe.

Hvis du er logget på en jobb- eller skolekonto for en gitt gruppe, kan en administrator fjerne enkelte eiertillatelser, men ikke andre:

• Dette kan fjernes: tillatelsen til å legge ut meldinger eller legge til, invitere eller godkjenne nye medlemmer
  • Dette kan ikke fjernes: tillatelsen til å se medlemmer eller samtaler eller kontakte andre eiere

En gruppe kan ikke være eier av en annen gruppe.

Anbefales

Personer som blir tildelt eierrollen, får den største kontrollen over gruppen. Derfor anbefaler vi at du ikke har så mange eiere.

Administrator

Som standard kan administratorer gjøre alt eiere kan gjøre, bortsett fra å

• slette gruppen
  • gjøre andre medlemmer til eiere
  • endre en eiers rolle eller abonnementsinnstillinger

Gruppeeiere kan angi at en tillatelse kun skal gjelde for eiere, noe som begrenser ytterligere hva administratorer kan gjøre. Administratorer kan imidlertid når som helst endre tillatelser slik at de også omfatter administratorer.

En gruppe kan ikke være administrator for en annen gruppe.

Medlem

Som standard har gruppemedlemmer grunnleggende tillatelser. Avhengig av organisasjons- og gruppeinnstillingene kan disse tillatelsene omfatte det å se og legge ut innlegg i samtaler og se medlemmer. Gruppeeiere og -administratorer kan legge til eller begrense tillatelsene til medlemmene. Alle tillatelser som er angitt for medlemsrollen, blir automatisk gitt til administratorer og eiere.

Se eller endre tillatelser for sett med brukere

Krever eier- eller administratorrollen.

Du kan se tillatelsene enkeltvis og tilordne hver tillatelse til en rolle. Du kan også gi tillatelsen til alle på nettet – også personer som ikke er medlem av gruppen.

Noen tillatelser påvirker hvilke alternativer som er tilgjengelige for andre tillatelser. Hvis du for eksempel vil gi alle på nettet tillatelse til å se medlemmene, må du først gi dem tillatelse til å se gruppen. Hvis du er logget på en jobb- eller skolekonto, kan administratoren din begrense hvilke sett med brukere du kan tilordne hver tillatelse til.

I den forrige versjonen av Grupper kunne du utelate delsett med gruppemedlemmer. Du kunne for eksempel velge gruppemedlemmer for en tillatelse, men utelate gruppeadministratorer. Det er ikke lenger mulig å angi utelatelser. Hvis du angir en utelatelse i den forrige versjonen av Grupper, blir utelatelsen værende i den nye versjonen. Du kan se den som en hvit sirkel over navnet på brukersettet på glidebryteren for den aktuelle tillatelsen. Hvis du imidlertid endrer tillatelsen, forsvinner ekskluderingen, og du kan ikke gå tilbake til den.

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Klikk på Gruppeinnstillinger til venstre.
  4. Finn tillatelsesinnstillingene ved å se etter oppføringer med glidebrytere:
  5. Velg hvilke brukere som skal få den aktuelle tillatelsen. For
    • standardroller, hele organisasjonen og alle på nettet: Flytt glidebryteren til brukeralternativet du ønsker.
    • egendefinerte roller: Klikk på listen ved siden av glidebryteren, og velg rollen.
      Velg en egendefinert rolle for å gi tillatelsen til alle som har enten denne egendefinerte rollen eller standardrollen du har valgt på glidebryteren.
  6. Gjenta trinn 6 for hver tillatelse.
  7. Klikk på Lagre endringer.

Tips: Hvis du har opprettet en utelatelse for en bestemt tillatelse i forrige versjon av Grupper, kan du se utelatelsen på glidebryteren for tillatelsen som en hvit sirkel over navnet på brukersettet. Hvis du imidlertid endrer tillatelsen, forsvinner utelatelsen. Du kan ikke gå tilbake til den.

Referanse for tillatelsesinnstillinger

Bruk disse tabellene til å gjennomgå tilgjengelige tillatelser og hva de styrer.

Generelt

Innstilling Beskrivelse
Hvem kan se samtaler? Brukere kan se samtaler i Grupper hvis disse er aktivert.
Hvem kan publisere innlegg? Brukere kan starte og delta i gruppesamtaler.
Hvem kan se medlemmer? Brukere kan se medlemslisten for gruppen.

Personvern for medlemmer

Innstilling Beskrivelse
Hvem kan kontakte gruppens eiere? Bestem hvem som kan sende meldinger til gruppeeierne.
Hvem kan se medlemmenes e-postadresser? Bestem hvem som kan se medlemmenes e-postadresser i brukergrensesnittet for Grupper. E-postadresser kan fortsatt være synlige i andre Workspace-apper.

Retningslinjer for innlegg

Innstilling Beskrivelse
Hvem kan svare privat til forfatteren? Bestem hvem som kan sende e-post til forfattere privat.
Hvem kan legge ved filer? Bestem hvem som kan legge ut meldinger med vedlegg.
Hvem kan moderere innhold? Dette inkluderer godkjenning, sletting og låsing av meldinger og samtaler.
Hvem kan moderere metadata? Dette inkluderer klassifisering av innhold og alle Samarbeidsinnboks-funksjoner.
Hvem kan legge ut som gruppen? Dette inkluderer å legge ut meldinger fra gruppens e-postadresse.

Medlemsmoderering

Innstilling Beskrivelse
Hvem kan administrere medlemmer? Bestem hvem som kan legge til og fjerne gruppemedlemmer.
Hvem kan endre egendefinerte roller? Bestem hvem som kan opprette, slette og oppdatere navnet og beskrivelsen for egendefinerte roller.

Finn ut mer om moderering av meldinger ved å gå til Godkjenn eller blokkér nye meldinger.

Opprett eller endre egendefinerte roller

Krever eier- eller administratorrollen.

Hvis du vil ha en rolle som er forskjellig fra standardrollene, kan du opprette en egendefinert rolle. Enkelte tillatelser kan kun gis til eiere, administratorer og medlemmer, og ikke til egendefinerte roller.

Hvis du vil tilordne tillatelser til egendefinerte roller, kan du gå til Se eller endre tillatelser for roller.

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Til venstre klikker du på Gruppeinnstillingerog deretterMedlemsmoderering.
  4. Under Egendefinerte roller klikker du på Opprett en egendefinert rolle.
  5. Skriv inn et navn og en beskrivelse for den nye rollen.
    Gi rollen et navn som kan deles offentlig og er i entall (for eksempel «Bidragsyter» – ikke «Bidragsytere»).
  6. Klikk på Opprett en rolle.
  7. Slik endrer du rollenavnet eller -beskrivelsen:
    1. Under Egendefinerte roller klikker du på Rediger  ved siden av rollenavnet.
    2. Skriv inn et nytt navn eller en ny beskrivelse.
    3. Klikk på Lagre endringer.

Endre roller for enkeltmedlemmer

Standardroller

Krever tillatelsen «Hvem kan administrere medlemmer?».

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Klikk på Medlemmer til venstre.
  4. Slik endrer du rollen til ett enkelt medlem: Hold markøren over et medlem og velg en rolle i Rolle-kolonnen.
  5. Slik tildeler du samme rolle til flere medlemmer:
    1. Hold markøren over hvert medlem du vil endre innstillingene for, og merk av i boksen ved siden av vedkommendes navn.
    2. Over listen til høyre klikker du på Bytt rolle .
    3. Velg den nye rollen.
Egendefinerte roller

Krever tillatelsen «Hvem kan administrere medlemmer?».

Bare medlemmer som allerede er med i gruppen, kan legges til i en egendefinert rolle. Hvis et medlem blir fjernet fra gruppen senere, blir vedkommende automatisk fjernet fra den egendefinerte rollen.

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Til venstre klikker du på Gruppeinnstillingerog deretterMedlemsmoderering.
  4. Under Egendefinerte roller klikker du på Rediger ved siden av rollenavnet.
  5. Skriv inn medlemmets e-postadresse.
  6. Når oppføringen for medlemmet vises, velger du den. Alternativt kan du velge den første oppføringen som vises, ved å trykke på Enter eller Return.
  7. (Valgfritt) Gjenta trinn 5 og 6 for å legge til flere medlemmer i rollen.
  8. Klikk på Legg til medlemmer.