Instellen wie posts kan weergeven, plaatsen en modereren

Standaardrollen voor groepsleden instellen

Je kunt rollen gebruiken om aan leden van je groep dezelfde set rechten toe te wijzen. Elke Google-discussiegroep heeft drie standaardrollen die niet kunnen worden verwijderd:

Alles uitvouwen  ALLES SAMENVOUWEN

De rol Eigenaar

De rol Eigenaar heeft de hoogste rechten. Eigenaren kunnen het volgende doen:

• Andere eigenaren toevoegen of verwijderen.
  • Rollen maken.
  • De groep verwijderen.
  • Groepslidmaatschappen en -berichten exporteren. Meer informatie over groepsberichten downloaden

Leden met de rol Eigenaar hebben de grootste controle over de groep. We raden je daarom aan het aantal eigenaren beperkt te houden.

De rol Beheerder

De rol Beheerder heeft de volgende standaardrechten:

• Leden beheren en content modereren.
  • Beheerders toevoegen of verwijderen.
De rol Lid

Alle leden van een groep hebben standaard de rol Lid. Rechten en kenmerken van de rol Lid:

• Rechten om metadata (zoals tags) te modereren en onderwerpen toe te wijzen in samenwerkingsgroepen.
  • Rechten die zijn ingesteld voor de rol Lid worden ook automatisch aan alle andere rollen toegewezen.
  • Rechten die zijn ingesteld voor de rol Lid worden in de andere rollen uitgegrijsd weergegeven omdat ze al zijn toegepast.

Rechten instellen voor eigenaren, beheerders en leden

Je kunt aanpassen wat eigenaren, beheerders en leden kunnen doen in je groep, zoals posts goedkeuren, leden weergeven of posts verwijderen.

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik rechtsboven op Groep beheren.
  5. Klik aan de linkerkant op Rollen en dan Rollen.
  6. Kies een rol.
  7. Klik naast Rechten op Bewerken.
  8. Vink de vakjes aan naast de rechten die je aan deze rol wilt toewijzen.
  9. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Alle rechten weergeven

Je kunt een gedetailleerde lijst met alle bestaande rechten weergeven en vervolgens de relevante rechten aan een rol toewijzen.

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik rechtsboven op Groep beheren.
  5. Klik aan de linkerkant op Rechten. Kies de categorie rechten die je wilt weergeven en bewerken:
    • Basisrechten bieden bepaalde mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan een groep en om posts in de groep te plaatsen.
    • Rechten voor posten bieden leden de mogelijkheid aangepaste functies te gebruiken om onderwerpen te posten en metadata te beheren.
    • Moderatorrechten bieden leden de mogelijkheid om andere leden, posts en rollen te controleren.
    • Toegangsrechten bepalen wie de groep, leden en e-mailadressen van leden kunnen bekijken.
  6. Breng je wijzigingen aan.
  7. Klik op Opslaan.

Opmerking: Een geneste groep is een groep die lid is van een andere groep. Je kunt alleen rechten aan individuele leden toewijzen, niet aan geneste groepen.

Een nieuwe rol maken

Als je een andere rol dan een standaardrol wilt gebruiken, kun je een aangepaste rol met specifieke rechten maken.

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik rechtsboven op Groep beheren.
  5. Klik aan de linkerkant op Rollen  en dan Rollen.
  6. Klik op Maken.
  7. Voer de informatie voor de nieuwe rol in. Geef de rol een naam die openbaar kan worden gedeeld en gebruik een enkelvoudsvorm (bijvoorbeeld Bijdrager en niet Bijdragers). Optioneel: Als je iemand uit je groep aan de nieuwe rol wilt toevoegen, klik je op Leden toevoegen.
  8. Klik naast Rechten op Bewerken.
  9. Breng je wijzigingen aan en klik op Gereed.
  10. Klik op Opslaan.

Leden die groepen leden mogen wijzigen, kunnen een rol maken, rechten toewijzen en rollen verwijderen. Bepaalde rechten kunnen alleen aan eigenaren, beheerders en leden worden verleend (dus niet aan aangepaste rollen).

Rollen en instellingen voor individuele leden wijzigen

Je kunt de volgende wijzigingen voor individuele leden van je groep aanbrengen:

• Iemand aan een rol toevoegen of uit een rol verwijderen.
  • Iemand uitsluiten.
  • Bepalen wanneer iemand e-mails ontvangt.
  • Wijzigen wanneer iemand mag posten.

De instellingen voor een lid wijzigen:

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik rechtsboven op Leden beheren.
  5. Vink het vakje aan naast het lid of de leden van wie je de instellingen wilt wijzigen.
  6. Klik bovenaan het scherm op Acties.
  7. Kies de instelling die je wilt wijzigen.