Instellen wie berichten kan weergeven, plaatsen en beheren

Standaardrollen instellen voor wat groepsleden kunnen doen

Je kunt rollen met dezelfde set rechten aan leden van je groep toewijzen en bepaalde rollen toestaan om berichten te bekijken, te plaatsen en te beheren. Voor elke Google-discussiegroep zijn drie standaardrollen beschikbaar die niet kunnen worden verwijderd:

De rol Eigenaar

De rol Eigenaar heeft de hoogste rechten. Eigenaren kunnen:

• Andere eigenaren toevoegen of verwijderen.

• Nieuwe rollen maken.

• De groep verwijderen.

Mensen met de rol Eigenaar hebben de grootste controle over de groep. We raden je daarom aan het aantal eigenaren beperkt te houden.

De rol Beheerder

Mensen met de rol Beheerder kunnen het volgende doen:

• Leden en berichten beheren.

• Beheerders toevoegen of verwijderen.

De rol Lid

Iedereen in een groep krijgt standaard de rol Lid toegewezen. Kenmerken van de rol Lid:

• Alle rechten die zijn ingesteld voor de rol Lid, worden ook automatisch aan alle andere rollen toegewezen.

• Rechten die zijn ingesteld voor de rol Lid, worden in de andere rollen grijs weergegeven omdat ze al zijn toegepast.

Rechten instellen voor wat eigenaren, beheerders en leden kunnen doen

Je kunt aanpassen wat eigenaren, beheerders en leden kunnen doen in je groep, zoals berichten goedkeuren, leden weergeven of berichten verwijderen.

1. Log in bij Google Discussiegroepen.

2. Klik op Mijn groepen.

3. Kies een groep.

4. Klik boven aan het scherm op Beheren.

5. Klik aan de linkerkant op Rollen  en vervolgens Rollen.

6. Kies een rol.

7. Klik naast Rechten op Bewerken.

8. Vink de selectievakjes aan naast de rechten die je deze rol wilt verlenen.

9. Klik op Gereed.

Alle rechten weergeven

Je kunt een gedetailleerde lijst met alle bestaande rechten weergeven en vervolgens de relevante rechten aan een rol toewijzen.

1. Log in bij Google Discussiegroepen.

2. Klik op Mijn groepen.

3. Kies een groep.

4. Klik boven aan het scherm op Beheren.

5. Klik aan de linkerkant op Rechten. Kies de categorie rechten die je wilt weergeven en bewerken:

• Basisrechten bieden bepaalde mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan een groep en om berichten in de groep te plaatsen.
    • Rechten voor posten bieden leden de mogelijkheid om aangepaste functies voor het plaatsen van onderwerpen te gebruiken.
    • Moderatorrechten bieden leden de mogelijkheid om andere leden, berichten en rollen te beheren.
    • Toegangsrechten bepalen wie de groep, leden en e-mailadressen van leden kunnen weergeven.
  6. Breng je wijzigingen aan.
  7. Klik op Opslaan.

Opmerking: Een geneste groep is een groep die lid is van een andere groep. Je kunt alleen rechten aan individuele leden toewijzen, niet aan geneste groepen.

Een nieuwe rol maken

Als je een andere rol dan een standaardrol wilt gebruiken, kun je een aangepaste rol met specifieke rechten maken.

1. Log in bij Google Discussiegroepen.

2. Klik op Mijn groepen.

3. Kies een groep.

4. Klik boven aan het scherm op Beheren.

5. Klik aan de linkerkant op Rollen  en vervolgens Rollen.

6. Klik op Maken.

7. Voer de informatie voor de nieuwe rol in. Geef de rol een naam die openbaar kan worden gedeeld en gebruik een enkelvoudsvorm (bijvoorbeeld Bijdrager en niet Bijdragers).

• Optioneel: Als je iemand uit je groep aan de nieuwe rol wilt toevoegen, klik je op Leden toevoegen.

8. Als je wilt wijzigen wat mensen in deze rol kunnen weergeven, plaatsen of beheren, klik je naast de beschrijving van een recht op Bewerken

9. Klik op Opslaan.

Leden die ledensets kunnen wijzigen, kunnen een rol maken, rechten toewijzen en rollen verwijderen. Bepaald rechten kunnen alleen worden toegewezen aan eigenaren, beheerders en leden, en niet aan aangepaste rollen.

Rollen en instellingen voor individuele leden wijzigen

Je kunt de volgende wijzigingen voor individuele leden van je groep aanbrengen:

• Iemand aan een rol toevoegen of uit een rol verwijderen
  • Iemand uitsluiten
  • Bepalen wanneer iemand een e-mail ontvangt
  • Wijzigen wanneer iemand een bericht kan plaatsen

De instellingen voor een lid wijzigen:

1. Klik aan de linkerkant op Leden en vervolgens Alle leden.
  2. Schakel het selectievakje in naast het lid of de leden van wie je de instellingen wilt wijzigen.
  3. Klik boven aan het scherm op Acties.
  4. Kies de instelling die je wilt wijzigen.