Katselu-, postaus- ja valvontaoikeuksien määrittäminen

Jos olet kirjautunut työpaikan tai oppilaitoksen tilille, saatat nähdä erilaisia vaihtoehtoja. Kysy lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Käyttöoikeusasetuksilla määritetään, kuka voi nähdä, postata ja valvoa sisältöä Google Ryhmissä. Käyttöoikeudet määrittävät myös, kuka voi hallinnoida jäseniä ja muita ryhmän asetuksia.

Avaa kaikki   |   Sulje kaikki

Oletusroolit

Omistaja

Jäsenillä, joilla on omistajan rooli, on oletuksena kaikki ryhmän käyttöoikeudet. Monet käyttöoikeudet voidaan myöntää muille käyttäjäryhmille. Kaikkien jäsenten ja sisällön hallinnoinnin käyttöoikeuksien tarkistaminen.

Vain omistaja voi

• poistaa ryhmän
  • tehdä toisesta ryhmän jäsenestä omistajan
  • muuttaa toisen omistajan asetuksia
  • viedä ryhmän viestejä Google Takeoutilla.

Vain ryhmän omistajat ja hallinnoijat voivat muuttaa ryhmän asetuksia.

Jos olet kirjautunut sisään työ- tai koulutilillä, järjestelmänvalvoja voi poistaa joitakin ryhmän omistajien lupia:

• voidaan poistaa: viestien julkaiseminen tai uusien jäsenten lisääminen, kutsuminen tai hyväksyminen
  • ei voida poistaa: jäsenten tai keskustelujen katsominen tai viestiminen muille omistajille.

Ryhmä ei voi olla toisen ryhmän omistaja.

Suositus

Jäsenillä, joille on annettu omistajan rooli, on laajimmat ryhmän hallinnointioikeudet, joten omistajien määrä kannattaa pitää pienenä.

Hallinnoija

Oletusarvoisesti hallinnoijat voivat tehdä samoja asioita kuin omistajatkin, paitsi

• poistaa ryhmän
  • määrittää toisen jäsenen omistajaksi
  • muuttaa omistajan roolia tai tilausasetuksia.

Ryhmän omistajat voivat määrittää minkä tahansa luvan vain omistajille ja rajoittaa näin hallinnoijien lupia. Hallinnoijilla on kuitenkin aina mahdollisuus muuttaa ryhmän lupia ja poistaa rajoitus.

Ryhmä ei voi olla toisen ryhmän hallinnoija.

Jäsen

Ryhmän jäsenillä on oletuksena peruskäyttöoikeudet. Organisaation ja ryhmän asetuksista riippuen käyttöoikeuksiin voi sisältyä keskustelujen katselu ja niihin postaaminen sekä jäsenten katsominen. Ryhmän omistajat ja ylläpitäjät voivat lisätä tai rajoittaa jäsenten oikeuksia. Jäsenen roolille määritetyt käyttöoikeudet annetaan automaattisesti hallinnoijille ja omistajille.

Käyttäjäryhmien lupien katsominen tai muuttaminen

Edellyttää omistajan tai hallinnoijan roolia.

Voit katsoa lupia erikseen ja määrittää kunkin luvan roolille. Voit myös antaa kyseisen luvan kaikille verkossa olijoille, vaikka he eivät olisikaan ryhmän jäseniä.

Osa luvista vaikuttaa siihen, mitä vaihtoehtoja on käytettävissä muiden lupien osalta. Voit esimerkiksi sallia kaikkien verkossa olijoiden katsoa jäseniä vain, jos olet jo sallinut heidän näkevän ryhmän. Lisäksi jos olet kirjautunut työ- tai koulutilille, järjestelmänvalvoja voi rajoittaa käyttäjäryhmiä, joille voit määrittää kunkin luvan.

Ryhmien aiemmassa versiossa oli mahdollisuus jättää osa ryhmän jäsenistä luvan ulkopuolelle. Pystyit esimerkiksi valitsemaan, että ryhmän jäsenet saavat tietyn luvan mutta ryhmän hallinnoijat eivät. Tällaisia rajoituksia ei enää voi asettaa. Jos olet sulkenut jonkun pois tietystä käyttöoikeudesta Ryhmien aiemmassa versiossa, poissulkeminen pysyy voimassa myös uudessa versiossa. Tällöin kyseisen käyttöoikeuden liukusäätimen kohdalla näkyy valkoinen ympyrä poissuljetun käyttäjäryhmän yläpuolella. Jos kuitenkin teet mitä tahansa muutoksia käyttöoikeuteen, poissulku katoaa. Sitä ei voi palauttaa.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmalta Ryhmän asetukset.
  4. Tunnistat sijaintilupa-asetukset liukusäätimestä:
  5. Valitse, ketkä saavat kunkin käyttöoikeuden. Vaihtoehdot:
    • Oletusroolit, koko organisaatio tai kaikki verkon käyttäjät: Siirrä liukusäädin haluamasi vaihtoehdon asentoon.
    • Omavalintaiset roolit: Klikkaa liukusäätimen vieressä olevaa luetteloa ja valitse rooli.
      Kun valitset omavalintaisen roolin, käyttöoikeus myönnetään kaikille, joilla on joko kyseinen omavalintainen rooli tai liukusäätimellä valitsemasi oletusrooli.
  6. Toista vaihe 6 jokaisen käyttöoikeuden kohdalla.
  7. Valitse Tallenna muutokset.

Vinkki: Jos Ryhmien aiemmassa versiossa on luotu poissulku, kyseisen käyttöoikeuden liukusäätimen kohdalla näkyy valkoinen ympyrä poissuljetun käyttäjäryhmän yläpuolella. Jos kuitenkin teet mitä tahansa muutoksia käyttöoikeuteen, poissulku katoaa. Sitä ei voi palauttaa.

Tietoja käyttöoikeusasetuksista

Näet saatavilla olevat käyttöoikeudet ja niiden selitteet seuraavista taulukoista.

Yleiset

Asetus Kuvaus
Kuka voi nähdä keskustelut? Käyttäjät voivat lukea keskusteluja Ryhmissä, jos nämä ovat käytössä.
Ketkä voivat postata? Käyttäjät voivat aloittaa ryhmäkeskusteluja ja osallistua niihin.
Ketkä voivat nähdä jäsenet? Käyttäjät voivat nähdä ryhmän jäsenluettelon.

Jäsenen yksityisyys

Asetus Kuvaus
Ketkä voivat ottaa yhteyttä ryhmän omistajiin Valitse, ketkä voivat lähettää viestejä ryhmän omistajille.
Ketkä voivat nähdä jäsenten sähköpostiosoitteet Valitse, ketkä voivat nähdä jäsenten sähköpostiosoitteet Ryhmät-käyttöliittymässä. Sähköpostiosoitteet saattavat silti näkyä muissa Workspace-sovelluksissa.

Postauskäytännöt

Asetus Kuvaus
Ketkä voivat vastata yksityisesti kirjoittajille Valitse, ketkä voivat lähettää sähköpostia kirjoittajille yksityisesti.
Ketkä voivat liittää tiedostoja Valitse, ketkä voivat julkaista liitteitä sisältäviä viestejä.
Ketkä voivat valvoa sisältöä Tämä sisältää viestien ja keskustelujen hyväksymisen, poistamisen ja lukitsemisen.
Ketkä voivat valvoa sisällönkuvaustietoja Tämä sisältää sisällön luokittelun ja kaikki yhteiskäyttöpostilaatikon ominaisuudet.
Ketkä voivat postata ryhmän puolesta Tämä sisältää viestien postaamisen ryhmän sähköpostiosoitteesta.

Jäsenten valvonta

Asetus Kuvaus
Ketkä voivat ylläpitää jäseniä Valitse, ketkä saavat lisätä ja poistaa ryhmän jäseniä.
Kuka voi muokata yksilöityjä rooleja Valitse, kuka voi luoda, poistaa ja päivittää omavalintaisten roolien nimiä ja kuvauksia.

Lue lisää viestien valvonnasta artikkelista Uusien viestien hyväksyntä tai estäminen.

Omavalintaisen roolin luominen tai muokkaaminen

Edellyttää omistajan tai hallinnoijan roolia.

Jos haluat oletusrooleista poikkeavan roolin, voit luoda yksilöidyn roolin. Joitakin käyttöoikeuksia voidaan myöntää vain omistajille, hallinnoijille ja jäsenille mutta ei yksilöidyille rooleille.

Jos haluat myöntää käyttöoikeuksia yksilöidyille rooleille, katso lisätietoja osiosta Roolien käyttöoikeuksien katsominen tai muuttaminen.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Klikkaa vasemmalta Ryhmän asetuksetja sittenJäsenten valvonta.
  4. Klikkaa Yksilöidyt roolit ‑kohdasta Luo yksilöity rooli.
  5. Lisää uudelle roolille nimi ja kuvaus.
    Anna roolille julkisesti jaettava, yksikössä oleva nimi (esimerkiksi Osallistuja – ei siis Osallistujat).
  6. Valitse Luo rooli.
  7. Voit muokata roolin nimeä tai kuvausta näin:
    1. Klikkaa Yksilöidyt roolit ‑kohdasta roolin nimen vierestä Muokkaa .
    2. Lisää uusi nimi tai kuvaus.
    3. Valitse Tallenna muutokset.

Yksittäisten jäsenten roolien vaihtaminen

Oletusroolit

Ketkä voivat ylläpitää jäseniä ‑käyttöoikeus tarvitaan.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Valitse vasemmalta Jäsenet.
  4. Yksittäisen jäsenen roolin vaihtaminen: Osoita jäsentä ja valitse sitten Rooli-sarakkeesta haluamasi rooli.
  5. Saman roolin määrittäminen useille jäsenille:
    1. Osoita kutakin jäsentä, jonka asetuksia haluat muuttaa, ja valitse hänen nimensä vieressä oleva valintaruutu.
    2. Klikkaa luettelon yläpuolelta oikealta Muuta roolia .
    3. Valitse uusi rooli.
Yksilöidyt roolit

Ketkä voivat ylläpitää jäseniä ‑käyttöoikeus tarvitaan.

Vain ryhmään jo kuuluvat jäsenet voidaan lisätä omavalintaiseen rooliin. Jos jäsen poistetaan myöhemmin ryhmästä, hänet poistetaan myös omavalintaisesta roolista.

1. Kirjaudu sisään Google Ryhmiin.
  2. Klikkaa ryhmän nimeä.
  3. Klikkaa vasemmalta Ryhmän asetuksetja sittenJäsenten valvonta.
  4. Klikkaa Yksilöidyt roolit ‑kohdasta roolin nimen vierestä Muokkaa .
  5. Lisää jäsenen sähköpostiosoite.
  6. Kun oikea jäsenmerkintä tulee näkyviin, valitse se. Voit myös valita ensimmäisen näytetyn merkinnän painamalla Enter tai Return.
  7. (Valinnainen) Toista vaiheet 5 ja 6, jos haluat lisätä rooliin muitakin jäseniä.
  8. Valitse Lisää jäseniä.