Definir qui pot veure, publicar i moderar contingut

Si heu iniciat la sessió en un compte de la feina o d'un centre educatiu, les opcions que veieu poden ser diferents. Per obtenir més informació, contacteu amb el vostre administrador.

La configuració dels permisos determina qui pot veure, publicar i moderar contingut a Grups de Google. Els permisos també determinen qui pot gestionar els membres i altres opcions de configuració del grup.

Obre-ho tot   |   Tanca-ho tot

Funcions predeterminades

Propietari

La funció de propietari té els permisos predeterminats següents:

• Enviar missatges al grup.
  • Afegir membres al grup o suprimir-ne, inclosos propietaris.
  • Canviar les funcions dels membres (per exemple, de membre a propietari).
  • Canviar la configuració del grup.
  • Suprimir el grup.
  • Exportar missatges i llistes de membres del grup. Obteniu informació sobre com podeu baixar els missatges d'un grup

Nota: la funció de propietari es pot assignar a qualsevol membre del grup. Tanmateix, un grup no pot tenir la funció de propietari d'un altre grup.

Recomanat

Els membres amb la funció de propietari són els que tenen més control sobre el grup, per la qual cosa es recomana que n'hi hagi pocs.

Gestor
Els gestors poden fer les mateixes accions que els propietaris, tret de suprimir el grup o assignar la funció de propietari a un altre membre. Un grup no pot ser gestor d'un altre grup.
Membre
Tots els usuaris d'un grup tenen la funció de membre. Tots els permisos definits per a la funció de membre s'assignen automàticament a totes les altres funcions.

Definir els permisos de cada funció a la versió clàssica de Grups

Podeu canviar les accions que poden fer els propietaris, els gestors i els membres d'un grup, com ara aprovar missatges, veure els membres o suprimir publicacions.

This feature is only available in classic Groups, and it’s planned for deprecation with the switch to new Groups.
  1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic a Els meus grups.
  3. Feu clic al nom d'un grup.
  4. A la dreta, feu clic a Gestiona el grup.
  5. Al tauler esquerre, aneu a Funcions and then Funcions.
  6. Trieu una funció.
  7. Al costat de Permisos, feu clic a Edita.
  8. Marqueu les caselles dels permisos que vulgueu concedir a aquesta funció.
  9. Feu clic a Fet i, a la part superior, and then feu clic a Desa.

Assignar un conjunt d'usuaris a un permís

Podeu veure els permisos individualment i assignar una funció a aquest permís. També podeu permetre que qualsevol persona del web tingui aquest permís, encara que no sigui membre del grup.

Utilitzar la versió nova de Grups

La configuració de permisos s'indica amb una barra lliscant que té els conjunts d'usuaris aptes a sota.

Tingueu en compte que a la versió clàssica de Grups podeu excloure un subconjunt de membres del grup. Per exemple, podeu seleccionar membres del grup als quals concediu un permís, però excloure gestors del grup. Aquesta opció no està disponible a la versió nova de Grups. Si definiu una exclusió a la versió clàssica de Grups i canvieu a la versió nova, l'exclusió es mantindrà. La podreu veure com un cercle blanc a sobre del nom del conjunt d'usuaris al control lliscant del permís en qüestió. Tanmateix, si feu canvis al permís, l'exclusió desapareixerà i no ho podreu desfer.

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic al nom d'un grup.
  3. A l'esquerra, feu clic a Configuració del grup.
  4. A la part superior dreta, al costat de Configuració avançada, feu clic a Activa .
  5. Per a cada opció de configuració, trieu quins usuaris tenen aquest permís. Referència per a la configuració de permisos
  6. Feu clic a Desa els canvis.

Referència per a la configuració de permisos a la versió nova de Grups

Nom de la secció
i opció de configuració del permís
Descripció

General

• Qui pot veure les converses
Els usuaris poden veure les converses a Grups si estan activades
  • Qui pot publicar
Els usuaris poden iniciar converses en grup i participar-hi
  • Qui pot veure els membres
Els usuaris poden veure la llista de membres del grup

Privadesa dels membres

• Qui pot contactar amb els propietaris del grup
Controla qui pot enviar missatges als propietaris del grup
  • Qui pot veure les adreces electròniques dels membres
Controla qui pot veure les adreces electròniques dels membres

Polítiques de publicació

• Qui pot respondre de manera privada als autors
Controla qui pot enviar correus privats als autors
  • Qui pot adjuntar fitxers
Controla qui pot publicar missatges amb fitxers adjunts
  • Qui pot moderar el contingut
Inclou l'aprovació, la supressió i el bloqueig de missatges i converses
  • Qui pot moderar les metadades
Inclou la categorització de contingut i totes les funcions de la safata d'entrada col·laborativa
  • Qui pot publicar com a grup
Inclou la publicació de missatges de l'adreça electrònica del grup

Moderació de membres

• Qui pot gestionar els membres
Controla qui té permís per suprimir membres del grup o afegir-n'hi
  • Qui pot modificar les funcions
Controla qui pot canviar els permisos de les funcions al grup
Utilitzar la versió clàssica de Grups

Podeu consultar una llista detallada de tots els permisos existents i, a continuació, assignar els permisos pertinents a una funció.

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic a Els meus grups.
  3. Feu clic al nom d'un grup.
  4. A la dreta, feu clic a Gestiona el grup.
  5. Al tauler esquerre, feu clic a Permisos. Trieu una categoria de permisos per veure'ls i editar-los:
    • Els permisos bàsics permeten que determinades persones s'uneixin i publiquin al grup.
    • Els permisos de publicació permeten que les persones utilitzin funcions personalitzades per publicar temes i gestionar metadades.
    • Els permisos de moderació permeten que les persones supervisin altres membres, publicacions i funcions.
    • Els permisos d'accés controlen qui pot veure el grup, els membres i les adreces electròniques dels membres.
  6. Feu els canvis que vulgueu.
  7. Feu clic a Desa els canvis.

Nota: un grup imbricat és un grup que és membre d'un altre grup. Només podeu assignar permisos a membres individuals, no a grups imbricats.

Crear una funció personalitzada a la versió clàssica de Grups

Si voleu utilitzar una funció diferent de les predeterminades, podeu crear-ne una de personalitzada. Els membres que poden gestionar membres també poden crear (i suprimir) funcions personalitzades. Alguns permisos només poden atorgar-se a propietaris, gestors i membres, però no a funcions personalitzades.

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Si utilitzeu la versió nova de Grups, torneu a la versió clàssica de Grups temporalment:
    1. A la part superior dreta, feu clic a Configuració Settings.
    2. Feu clic a Torna a la versió clàssica de Grups de Google.
  3. Feu clic a Els meus grups.
  4. Feu clic al nom d'un grup.
  5. A la dreta, feu clic a Gestiona el grup.
  6. Al tauler esquerre, aneu a Funcions and then Funcions.
  7. Feu clic a Crea.
  8. Introduïu la informació de la funció nova. Assigneu a la funció un nom que es pugui compartir públicament i sigui singular (per exemple, "Col·laborador" en lloc de "Col·laboradors").
  9. (Opcional) Per afegir una imatge com a insígnia de la funció, feu clic a Afegeix una insígnia i pengeu el fitxer d'imatge.
  10. (Opcional) Per afegir algú del grup a la funció nova:
    1. Feu clic a Afegeix membres.

Nota: només es poden afegir a la funció els membres que ja formen part del grup. Si més endavant se suprimeix un membre del grup, també se suprimirà automàticament de la funció personalitzada.

2. Al costat de Permisos, feu clic a Edita.
    3. Feu els canvis que vulgueu i feu clic a Fet.
  11. Feu clic a Desa els canvis.

Canviar funcions de membres individuals

Utilitzar la versió nova de Grups
  1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic a Els meus grups.
  3. Feu clic al nom d'un grup.
  4. A l'esquerra, feu clic a Membres.
  5. Col·loqueu el cursor a sobre d'un membre i, a la columna Funció, seleccioneu una funció.
Utilitzar la versió clàssica de Grups
  1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic a Els meus grups.
  3. Feu clic al nom d'un grup.
  4. A la dreta, feu clic a Gestiona el grup.
  5. Col·loqueu el cursor a sobre del membre del qual vulgueu canviar la configuració i marqueu la casella que hi ha al costat del seu nom.
  6. A prop de la part superior de la pantalla, feu clic a Accions.
  7. Trieu l'opció de configuració que vulgueu canviar.