Definir qui pot veure, publicar i moderar contingut

Definir funcions predeterminades per al que poden fer els membres del grup

Podeu utilitzar les funcions per assignar els mateixos permisos als membres del grup. A tots els grups de Google hi ha 3 funcions predeterminades que no es poden suprimir:

Desplega-ho tot  REPLEGA-HO TOT

Funció de propietari

De manera predeterminada, la funció de propietari té el nivell més alt de permisos. Els propietaris poden fer el següent:

Els membres amb la funció de propietari són els que tenen més control sobre el grup, per la qual cosa es recomana que n'hi hagi pocs.

Funció de gestor

La funció de gestor té els permisos predeterminats següents:

• Gestionar membres i moderar contingut.
  • Afegir o suprimir gestors.
Funció de membre

Tots els usuaris d'un grup tenen la funció de membre de manera predeterminada. Els membres tenen els permisos següents:

• Permís per moderar metadades, com ara etiquetes, i assignar temes en grups de col·laboració.
  • Els permisos definits per a la funció de membre s'assignen automàticament a totes les altres funcions.
  • Els permisos que s'assignen a la funció de membre es mostren ombrejats a les altres funcions perquè ja hi estan aplicats.

Definir permisos per als propietaris, els gestors i els membres

Podeu personalitzar què poden fer els propietaris, els gestors i els membres d'un grup, com ara aprovar missatges, veure els membres o suprimir publicacions.

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic a Els meus grups.
  3. Trieu un grup.
  4. A prop de la part superior dreta, feu clic a Gestiona el grup.
  5. A l'esquerra, feu clic a Funcions i després Funcions.
  6. Trieu una funció.
  7. Al costat de "Permisos", feu clic a Edita.
  8. Marqueu les caselles dels permisos que vulgueu concedir a aquesta funció.
  9. Feu clic a Fet i, a continuació, a Desa.

Consultar tots els permisos

Podeu consultar una llista detallada de tots els permisos existents i, a continuació, assignar els permisos pertinents a una funció.

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic a Els meus grups.
  3. Trieu un grup.
  4. A prop de la part superior dreta, feu clic a Gestiona el grup.
  5. A l'esquerra, feu clic a Permisos. Trieu una categoria de permisos per veure'ls i editar-los.
    • Els permisos bàsics permeten que determinades persones s'uneixin i publiquin al grup.
    • Els permisos de publicació permeten que els membres utilitzin funcions personalitzades per publicar temes i gestionar metadades.
    • Els permisos de moderació permeten que els membres supervisin altres membres, publicacions i funcions.
    • Els permisos d'accés controlen qui pot veure el grup, els membres i les adreces electròniques dels membres.
  6. Feu els canvis que vulgueu.
  7. Feu clic a Desa.

Nota: un grup imbricat és un grup que és membre d'un altre grup. Només podeu assignar permisos a membres individuals, no a grups imbricats.

Crear una funció

Si voleu utilitzar una funció diferent de les predeterminades, podeu crear-ne una de personalitzada amb permisos específics.

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic a Els meus grups.
  3. Trieu un grup.
  4. A prop de la part superior dreta, feu clic a Gestiona el grup.
  5. A l'esquerra, feu clic a Funcions i després Funcions.
  6. Feu clic a Crea.
  7. Introduïu la informació de la funció nova. Assigneu a la funció un nom que es pugui compartir públicament i sigui singular (per exemple, "Col·laborador" en lloc de "Col·laboradors"). Opcional: per afegir algú del grup a la funció nova, feu clic a Afegeix membres.
  8. Al costat de "Permisos", feu clic a Edita.
  9. Feu els canvis que vulgueu i feu clic a Fet.
  10. Feu clic a Desa.

Els membres que tenen permís per modificar grups de membres poden crear una funció, assignar permisos i suprimir funcions. Alguns permisos només es poden atorgar a propietaris, gestors i membres, no a funcions personalitzades.

Canviar funcions i configuracions de membres individuals

Podeu fer aquests canvis en els membres individuals d'un grup:

• Afegir algú a una funció o suprimir-lo.
  • Prohibir l'accés a algú.
  • Decidir quan s'envia un correu electrònic a algú.
  • Canviar quan algú pot publicar contingut.

Per canviar la configuració d'un membre, seguiu aquests passos:

1. Inicieu la sessió a Grups de Google.
  2. Feu clic a Els meus grups.
  3. Trieu un grup.
  4. A prop de la part superior dreta, feu clic a Gestiona els membres.
  5. Marqueu la casella que hi ha al costat del membre o dels membres de qui vulgueu canviar la configuració.
  6. A prop de la part superior de la pantalla, feu clic a Accions.
  7. Trieu l'opció de configuració que vulgueu canviar.