Skapa en grupp och välj gruppinställningar

Använd Google Grupper till att skapa en onlinegrupp för teamet, organisationen, klassen eller en annan grupp till att:

• E-posta varandra
  • Värdgruppsdiskussioner
  • Samarbeta i projekt
  • Ordna möten
  • Hitta personer med liknande hobbies eller intressen

Det går även att ändra gruppens typ, namn och beskrivning samt välja vem som får gå med, lägga upp inlägg och visa ämnen.

Skapa en grupp

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Skapa grupp uppe till vänster.
  3. Ange information och välj inställningar för gruppen.
  4. Klicka på Skapa.

Gör en e-postlista, ett forum eller en gemensam inkorg till gruppen

Ändra grupptypen när som helst för att passa gruppens kommunikationssätt och arbetsflöde.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera grupp uppe till höger.
  5. Klicka på Information följt av Avancerat till vänster.
  6. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil intill Välj en grupptyp för att välja en annan grupptyp. Välj bland:
    • E-postlista: Medlemmar kommunicerar med varandra med en e-postadress.
    • Webbforum: Medlemmar använder Google Grupper för att kommunicera med varandra.
    • Frågor och svar-forum: Medlemmar ställer och besvarar varandras frågor.
    • Gemensam inkorg: Medlemmar tilldelar varandra ämnen och spårar ämnen som uppgifter.
  7. Klicka på Återställ gruppen.
  8. Klicka på Återställ gruppen i rutan som öppnas.

Ändra gruppens namn, beskrivning och e-postinställningar

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera grupp uppe till höger.
  5. Klicka på Information följt av Allmän information till vänster.
  6. Gör ändringarna.
  7. Klicka på Spara.

Ställ in funktioner inkluderade i varje e-postmeddelande

Du kan ställa in följande saker:

• Ett ämnesprefix: Detta hjälper till att identifiera e-post som gruppmeddelanden.
  • Sidfot: Detta kan hjälpa användare att få tillgång till prenumerationsinställningar och hitta inlägget i Google Grupper.
  • Autosvar: Med det här kan du automatiskt svara medlemmar och icke-medlemmar.
  1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera grupp uppe till höger.
  5. Klicka på Inställningar följt av E-postalternativ till vänster.
  6. Gör ändringarna.
  7. Klicka på Spara.

Ställ in hur medlemmar visar sin identitet

Tillåt att medlemmar skriver inlägg med ett visningsnamn eller kräv att varje medlem kopplas till sin profil på Google.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera grupp uppe till höger.
  5. Klicka på Inställningar följt av Identitet till vänster.
  6. Välj ett av de obligatoriska identifieringssätten.
  7. Klicka på Spara.