Skapa en grupp och välj gruppinställningar

Använd Google Grupper till att skapa en onlinegrupp för teamet, organisationen, klassen eller en annan grupp till att:

• E-posta varandra
  • Ordna möten
  • Hitta personer med liknande hobbies eller intressen

Det går även att ändra gruppens typ, namn, beskrivning och välja vem som får gå med, skapa inlägg och visa ämnen.

Skapa en grupp

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Skapa grupp uppe till vänster.
  3. Ange information och välj inställningar för gruppen.
  4. Klicka på Skapa.

Gör gruppen till e-postlista eller webbforum

Ändra grupptypen när som helst för att passa gruppens kommunikationssätt och arbetsflöde.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera uppe till höger. En meny visas till vänster.
  5. Klicka på Information och sedan Avancerat till vänster.
  6. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil intill Välj en grupptyp för att välja en annan grupptyp. Välj bland:
    • E-postlista: Medlemmar kommunicerar med varandra med en e-postadress.
    • Webbforum: Medlemmar kommunicera med varandra med Google Grupper webbforum.
    • Forum med frågor och svar: Det här är en typ av webbforum som gör det möjligt för medlemmar att ställa och svara på varandras frågor.
    • Gemensam inkorg: Medlemmar kan tilldela ämnen som uppgifter till andra medlemmar.
  7. Klicka på Återställ gruppen.
  8. Klicka på Återställ gruppen i rutan som öppnas.

Ändra gruppens namn, beskrivning och e-postinställningar

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera uppe till höger. En meny visas till vänster.
  5. Klicka på Information och sedan Allmän information till vänster.
  6. Gör ändringarna.
  7. Klicka på Spara.

Ställ in funktioner inkluderade i varje e-postmeddelande

Det går att ställa in ämnesprefix, e-postmeddelandens sidfot och hur användarna visar e-postmeddelanden från din grupp.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera uppe till höger. En meny visas till vänster.
  5. Klicka på Inställningar och sedan E-postalternativ till vänster.
  6. Gör ändringarna.
  7. Klicka på Spara.

Ställ in hur medlemmar visar sin identitet

Tillåt att medlemmar skriver inlägg med ett visningsnamn eller kräv att varje medlem kopplas till sin profil på Google.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på Mina grupper.
  3. Välj en grupp.
  4. Klicka på Hantera uppe till höger. En meny visas till vänster.
  5. Klicka på Inställningar och sedan Identitet till vänster.
  6. Välj ett av de obligatoriska identifieringssätten.
  7. Klicka på Spara.